Citace Původně odeslal Hanz Zobrazit příspěvek
To že to má 18Mpix čip - to se dalo čekat - Canon je teď dává všude (nejpovedenější čipy asi do 7D, ty o maličko horší do 60D a ty úplně "nepovedený" do 550D - někdo bude tvrdit, že to není pravda, že ty čipy jsou jiné, ale proč Canon najednou, jako náhodou cpe všude čip se zcela stejným rozlišením, asi fakt jedině náhoda). Tak inspirace megapixelovým snížením jako u G11 se ještě nekoná - škoda.
Co se týká samotného rozlišení, tak jsem vždy byl velký odpůrce zvyšování rozlišení (a to hlavně kvůli šumu a snižování DR). Ovšem poté, co jsem si trošku pročetl problém difrakčního disku, tak mi přijde takováto hustota na čipu až trestuhodná - co chudáci krajináři, co chtějí clonit na F22 apod, a u tohoto čipu se difrakce začne projevovat už při cloně F/9.
Krajinari, co to mysli vazne, si vetsinou kupuji fullframe, cize 20+ mpix. Na tema poctu pixliku se nema cenu bavit, po resize vyssiho rozliseni (1 na nominal starsiho modelu (treba 10) dostanes kvuli Bayeru ostrejsi a cistsi obraz. Dynamicky rozsah a sum je diky novym technologiim taky lepsi. Jo, cip v 50D byla hruza, cip ze 7D je o rad lepsi a ve vysledku (s o neco mene klady) porad lepsi nez ze 40D. Opravdu nema smysl brat v potaz limit difrakce konkretniho cipu, v praxi kdyz potrebujes clonit, tak musis.

Citace Původně odeslal ctrl_j Zobrazit příspěvek
Nejake ceny jiz zverejneny byly:

EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM
- available from October priced £1600 / €1910
JJ, v tiskove zprave jsem videl $1500. Zkusim pockat a pak to dotahnout pres sedy dovoz nekde z HK skrze UK, jak se mi to povedlo u jinych telat.

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
70-300L naopak nechápu (prakticky, marketingově ovšem), nevím, kdo chce kilové a zřejmě také nesmyslně drahé f/5.6 tele.
Je to nesmyslne drahe tele, ale v podstate zaplnuje mezeru v rade a na neco takoveho jsem delsi dobu cekal. Bohuzel jina rozumna alternativa neexistuje.

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
To je normální, telata na to obecně trpí. Záleží na tom, jestli je opravdu velké, nebo ne ... Viděl jsem spoustu profesionálně používaných např. 70-200/2.8L IS a všechny byly zevnitř zaprášené až až. Na fotkách to v reálu vidět není, Canon nečistí pod zárukou ani DW-R skla, tak si s tím není potřeba obvykle dělat hlavu - jen to může trochu snižovat cenu při prodeji. Co se týče push-pull objektivů, tak ty se ani utěsnit nedají (resp. to tvrdí sám Canon).
Presne - na fotkach to videt neni a neresim to, jen se to bude spatne vysvetlovat pri prodeji. Cistil jsem EF 100-300, ale do tohoto Lka vrtat nebudu.