Díky, tahle info o záruce je pro mě dost podstatná a zatím jsem ji nikde nenašel!
Ad multilicence - je mi jasný, že nějaký akční ceny nemá smysl s tak směšným rozpočtem řešit, ale co osobně nepochopím je, proč si nesmím koupit (aaano, za plnou cenu - nechci slevu!) jednu krabičku s médiem a smím ji instalovat 10x. Na nějakém jejich lic. serveru jim bude svítit 10x stejný lic. klíč z různých stanic a všichni budou spokojení.
MS, protože dostane zaplaceno a ví, že používám SW legálně.
Zákazník, protože se nemusí otravovat s tolika krabicemi a skladovat někde X kódů.
Správce, protože může stanice reinstalovat jednoduše přelitím image.
A nakonec ekolog i obchodník, protože místo XY krabic se koupí/převeze/pošle jenom jedna. Ale asi tomu jenom nerozumím
Ohledně podmínek pořízení OEM mám celkem jasno. Úplně konkrétní situace je taková, že se vybavuje PC učebna na rekvalifikace. Jednu anabázi sem si už absolvoval před půl rokem, kdy jsme pořídili full krabicové verze. O HW ani tak nejde, ten se měnit nebude, ovšem zrovna u nás přišla nějaká blbá várka RAM a během 2 měsíců se musely postupně reklamovat paměti skoro na všech stanicích. Samozřejmě windows se nám zablokovaly a řvaly, že nemáme platné licenční klíče. Firma která SW dodala dělala mrtvýho brouka a slečna na hotline MS poradila, ať "zkusíme reinstalaci, třeba to pomůže"...Asi nemusím vysvětlovat, jaká byla slast v průběhu kurzů (2 směny za den) reinstalovat stanice i se zálohováním nastavení studentů. Nakonec jsme museli všechny PC reaktivovat telefonicky.
Teď se bude kupovat druhá učebna a navíc mám omezený rozpočet na SW, takže zvažuju OEM a z výše uvedených důvodů se bojím, že z nějakého důvodů se nám licence deaktivují a mě pak šéfová asi pověsí na nejbližší strom...
(nepřestane mě fascinovat, jak se firmy snaží komplikovat užívání SW těm nešťastníkům, co jim za tyhle služby platí).
Ale dost flame,
mohl by mi ještě někdo potvrdit, jak je to s 32/64bit verzemi u OEM? Někde se prodávají obě verze, někde musím platformu specifikovat při objednání. Je možné používat OEM 32bit a třeba za rok po upgradu RAM přejít na 64bit, nebo ne? (IMHO ne, ale raději se ptám)

Odpověď s citací