Výsledky 1 až 25 z 52

Téma: Reklamace-Softcom

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Reklamace-Softcom

Souhlas s Vykukem - taky nemám rád vychcánky a upřímně řečeno, jak zmetkovost dnešních výrobků, tak "kvalita" zboží v kombinaci s mentalitou některých expertů tomu chování přímo nahrává.

Už jsem to někde psal, jsem pro zavedení "amerického systému". Záruka 14 dnů a hotovo, ale vždycky bych si měl mít možnost připlatit za libovolně delší záruku. Spokojení by měli být snad všichni. Obchodník si za příplatek pokryje náklady s reklamací, zákazník co kouká na korunu ušetří a ti co chtějí klid přidají něco navíc.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    ....
    Už jsem to někde psal, jsem pro zavedení "amerického systému". Záruka 14 dnů a hotovo, ale vždycky bych si měl mít možnost připlatit za libovolně delší záruku. Spokojení by měli být snad všichni. Obchodník si za příplatek pokryje náklady s reklamací, zákazník co kouká na korunu ušetří a ti co chtějí klid přidají něco navíc.
    Ale ono to tak v podstatě funguje. Prodejce si dvouletou záruku kompenzuje v ceně. Je to koneckonců obvyklý argument amerických výrobců, když obhajují evropské ceny, které jsou často v poměru 1 dolar = 1 euro. Takže příplatek za delší záruku si všichni platíme, akorát nám chybí možnost volby.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    272

No, taky jsem spíš na tý prodejní straně půltu, nejsem teda obchodník, ale lidí z obchodu a reklamací se musim zastat. Základnmí chyba tady je, že nefunguje žádnej orgán co by toto ošéfoval a kontroloval. Všechny Eshopy i ty největší podvádějí, jinak by krachovali, protože lidi koupěj i ten největší shit když je o korunu levnější, ano, jsme v čechách. Vzhledem k tomu, že je to už jaksi normalizované, soudit se s větší firmou, good luck.

Jsem zvědavej jak normální smrtelník s normálním platem při případném sporu uspěje proti třeba takový Alze s jejich právníkem + jejich štědrostí vůči jiným osobám v procesu. Tady nejsme v USA kde dáš kočku do mikrovlnky a ještě na tom milion vyděláš.

A jen tak btw. k zaměstnancům. Většinou to vůbec neni o tom co on chce nebo jakej zákon zná. Průměrně přijde 1 - 3 prudiči deně, takže tito lidé zákony znaj velice dobře, ale nemohou jít za pravidla který má firma interně, jinak by jim šéf vzal prémie, případně je to nechal zaplatit. I kdyby oni jednali správně a šéf je nutil porušovat zákon. Nelíbí se ti to? Jdi dělat jinam, ukažte mi kam a hned tam jdu.......
    The best Unreal Tournament maniac.

Dokud je dostatek zamestnancu, kteri jsou ochotni porusovat zakon, tak si takove jednani muze ten sef klidne dovolit. Takze si to ti zamestnanci vlastne castecne sami zpusobuji.

Alza muze mit dobre (a drahe) pravniky a muze rozdavat vsimne okolo, ale kdyby mela resit kazdy tyden spor se zakaznikem, tak by se to urcite dost prodrazilo.

Ja bych byl pro, aby COI na zaklade stiznosti zakazniku delala poradne kontroly, aby se obchodum vyplatilo radeji o neco zdrazit nez obchazet zakon. Takove kontroly moznosti vraceni zbozi do 14 dnu, kontroly dodrzovani reklamaci...
    Naposledy upravil zivan; 11.10.2009 v 19:40.
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ + nekolik citaci z ruznych webu
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 11.08.2007, 17:13
  2. Softcom - reklamace desky
    Založil macher v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 27.04.2007, 11:20
  3. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2