Táto zostava má aj dnes velmi zaujímavú cenu.
Je totiž nezmysel myslieť si že Win98SE nieje podporovaný a že software sa na neho nevyvíja. Systému sa chytila freewarová a opensouce komunita z MSFN fóra. Môj windows obsahuje nový kernel, updaty ktoré boli uvedené až pre windows Xp i neskoršie a potom aj podporu takých srandičiek ako je skinning engine, 32bitové ikony a tak podobne.
Mimo iné mám aj rozšírenú podporu kernelu pre novšie aplikácie ktoré už implicintne vyžadovali kernel 5.x alebo novší.
Cenu tejto zostavy momentálne definuje to že stačí na všetko čo od nej požadujem a jej výkon sa darí úspešne rozširovať dalej nikoli hardwarovými zásahmi, ale odladením existujúcich systémov a zariadení.
čo sa týka podpory WDM tak je velmi široká na Win98SE i ked dnes sa dajú nájsť aj WDM ovládače ktoré podla SDK rozbehnete len na tom windowse odkial je SDK. často teda WDM ovládač beží Jen a pouze na viste, ale to je vec politiky microsoftu.
Pre ilustráciu výkon tejto zostavy je ekvivalentný Pentiu 4 s 3000 Mhz, čo je dané práve použitým procesorom (ktorého architektúra sa po konci P4 vrátila premenaná vo forme Core 2).
Naozaj ma nezaujíma aby mi niekto hovoril prečo je to PC slabé - nič v zlom, ja jeho limity poznám z väčšej časti.
čo ma ale zaujíma hlavne je či a ako je možné využiť tento soundblaster k hardwarovému dekodovaniu AC3 zvuku, prípadne DTS a iných bežne používaných zvukových formátov na DVD.
Čo sa týka grafických kariet, tv tunerov, procesorov, ramiek atp som zbehlý celkom dosť, ale čo sa týka hardwarového spracovania zvuku tak AC97+FX8010 a v EMU10k1 bola pre mňa velká novinka - bral som to že to je jeden čip a nie integrácia dvoch samostatných jednotiek.
Paradox je aj ten že už chápem prečo napríklad chcem používať starý klasický Joystick cez zvukovku a nie USBčkový (znova nároky na CPU).
Zaujímali by ma nejaké typy ako by som mohol optimalizovať zvuk, a výkon aplikácií využívajúcich SBLIVE čo najlepšie a práve pre tento účel ma zaujíma možnosť HW akcelerácie.
Predpokladám že prvým krokom bude donútiť player aby multikanálové formáty nedekodovali SW filtre. To by nebol problém (ručnú registráciu a odregistráciu zvládam).