túto kartu som zvolil ako velmi zaujímavý kompromis medzi MS-Dos podporou a výkonnou zvukovkou pre Windows. dôvod kompromisu je to že systém na ktorom ju používam je hybridný 16 a 32 bit aj s dosom kde mám hry.
Apic nepoužívam - doska ani OS ho nepodporujú a okrem toho je to hlúposť
IRQ je 5, je nezdielané. Po HW stránke sú to slušné predpoklady k fungovaniu.
Win98 zvládne nasledovné ovládače:
SB16 Emulation driver - je určený pre MS-Dos a Funguje
VXD - určené pre windows 95 a 98. funguje, ale nefunguje ASIO, nefunguje AC3 filter cez DirectSound, Waveout má nízky merit a ak AC3 filter funguje tak nemôžem nijak regulovať hlasitosť - len cez AC3 a to je blbé ak to chcem stíšiť na playeri. v hrách ale bežia tieto ovládače naprosto bezvadne.
WDM "Emu10k.sys" - emulovaný WDM ovládač. nefunguje EAX, nefunguje ASIO, ide len stereo
WDM "ctaud2k.sys" - ovládač určený k Audigy 1 ktorá je založená tiež na čipe Emu10k. Funguje Asio, funguje EAX, AC3 filtering je bezvadný aj cez Directsound output, fungujú hw zvukové efekty.
Problémy:
1. Sekanie zvuku
Pri Oblivione je to najhoršie. Podarilo sa mi zistiť že čiastočne za to môže FFD filter ktorý sa na pozadí zapol a nič mi neoznámil. Pri Oblivione a jeho pozičnom zvuku to znamenalo že sa zaplo aj 20 inštancií zvukového filtra a to poslalo výkon hry pri každom zvuku do kytičiek.
Ďalším problémom bola kalibrácia práce PCI slotu. Zvukovka nieje jediná náchylná na to občas pustiť dáta ktoré niesú zvukom ale zavesili sa za kus outputu, občas to robí aj TV tuner. Teraz je to už celkom dobré ale ešte sa tým asi pohrám...
zdá že občas dôjde k hw reinitu niektorých zariadení pri niektorých akciách...
2. Divný zvuk pri EAXe
najmarkantnejšie je to pri Warcraft 3. znie to ako strašne predunený zvuk. hocičo je povedané alebo akýkolvek zvukový efekt tak to je zvuk ako pri spätnej väzbe - ozvena...
hlavne ma trápi druhý problém... neviete čo s tým?