Snažil som sa zistiť niečo bližšie o tom ako tento zvukový štandard vôbec nejako zasahuje do fungovania rôznych zvukoviek a hier.
Našiel som len velmi málo informácií. Podla toho čo viem jediný soft s ktorým to funguje je Prey a jedine ak máte Soundblaster X-fi s X-ram.
U Preyu som ale dopadol tak že ma hra poslala dočerta s tým že si mám inštalovať novšie ovládače s podporou openAl ak chcem lepší zvuk než stereo...
Trochu ma to naštvalo, ale čo už s tým, zvukovku kvôli tomu zatial meniť nehodlám.
obecne neviem načo mi toto rozhranie eventuelne je, ani ako velmi sa zatial rozšírilo.
(u každej jednej zvukovej karty som sa dopracoval k stereo vstupu i výstupu na rôznych nastaveniach, u jedinej aj k 6 kanálovému zvuku s HW akcelerovanými efektami, ale obecne vždy stačil ovládač).
Potom trochu mimo téma...
Už dlhšiu dobu využívam grafickú kartu k akcelerovaniu všetkého možného, hlavne video dekodovania. existujú aj softy ktoré by vedeli priamo vyuzit HW potenciál SB live podobným spôsobom? Predbežne som sa dopracoval len k tomu že využívam kapacitu blastra ako mierne bugový ale velmi kvalitný ekvalizér a zdroj efektov.