Hardwarove midi ma velmi netrapi ale hardwarove dekodovanie AC3 uz viacej. Pri niektorych videach a DVD chcem vyuzit kapacitu zvukovky naplno. Pod tym si predstavujem 5.1 resp 4.1 zvuk s hardwarovo dekodovanym AC3, ale narazil som trochu na problem.
Podarilo sa mi vypnut alebo odinstalovat vsetky sw AC3 dekodery (ten od Alexandra Vigovskeho, a tiez Cyberlink filter). Tiez som identifikoval ako najlepsi zvukovy renderer "System default" respektive "Directsound". Pri nich dostanem surround zvuk bez problemu, najlepsia kvalita je pritom u AC3 filtra od A. Vigovskeho, lenze ten je SW based.
AC3 filter ktory je vysoko pravdepodobne hardwarovy je identifikovany Media Player Classic ako "AC3 low merit". tento dekoder zvlada dekoding AC3 a DTS formatov zvuku, zvukovy renderer ich identifikuje ako 5 kanalovy, avsak pri prehravani DVD sa zvuk strasnym sposobom zacal sekat, pricom to ci je vystup naozaj 5 kanalovy sa mi podla sluchu zistit nepodarilo. AC3 zvuk z niektorych videi sa naproti tomu nesekal...
Problem je ciste v tom ze pre mnoho filmov v slusnej PAL kvalite s maximalnym postprocessingom by som potreboval este par percent procesoru, tak chcem preliat nejaky vykon dekodovania na zvukovku.
Posledna issue je ze ak je zapnuty viac ako dvojkanalovy zvuk (stereo) tak zapnutie hardwaroveho ekvalizeru a efektov sposobi stratu zvuku.
Alternativne tiez mozem pouzit Cyberlink sound renderer v ktorom sa da zapnut podpora A3D a DS (pravdepodobne Aureal3d a Dolby surround). Filtre na to v systeme mam, avsak pri aktivovani sa ukazalo ze video ide neuveritelne pomaly. tiez sa ukazalo ze tento zvukovy renderer nieje kompatibilny s filtrom ktory generuje Titulky. aj ked to znie sialene je to tak, ak ich zapnem naraz tak player skolabuje.
Co som sa docital tak by tento AC3 dekoder v sblive mal byt schopny dekodovat LEN do sterea. Ovladace som ale pouzil z Audigy1 ktora ma rovnaky zvukovy cip, avsak nutno dodat ze dekodovanie do sterea funguje bez problemu.
Konkretny model mojho blastru je SB0100, alebo SB0220. Mam dva, pouzivam radsej ten prvy.
Este jedna vec. CCA pred rokom som tu mal topic na tema tejto zvukovky a pytal si sa nejake veci...
Mrkni si moju zostavu. Nieje to random vyber komponentov, su to veci ktore som velmi pozorne skladal dohromady za ucelom testov fungovania niektorych veci, ktore generacne zapadaju do obdobia medzi rokmi 2001 a 2006 v obdobi kedy Win98SE bol podla vacsiny ludi na odchode. Priblizny vykon zostavy oproti standardu v tych rokoch je na urovni 150 percent +- a to vsetko dosahujem na Win98SE. Inak aj preto vyberam WDM ovladace.
Predbezne sa ukazuje ze napriek dlhemu tuningu niesom v mnoho pripadoch schopny vyuzit uplne celu kapacitu hardware, pripadne narazim na nejaky tej bug ktory by som najradsej este par krat skusil solvnut nez si poviem ze to nema zmysel.