Citace Původně odeslal Caleb Zobrazit příspěvek
Nejsem si zcela jistej, ale mam pocit ze zadna karta od Creativu nema HW dekodovani cehokoliv. AC3 dekoder je SW obsazeny v ovladacich. ..
Je to mirne jinak. DSP EMU je hardwarovy dekoder (mimo jine) pro stream nonPCM formatu a pro MIDi uz teprve.
Tato vlastnost musi byt podporena alteres- bound funkci driveru, ktera sama neni nicim. Neni to dekoder ve smyslu softwaroveho ac3 filtru.

Nejlepe je to videt na soucasnych a minulych verzich toto stejneho chipu, kde je tato funkce povolena, nebo zakazana.

Proto dnesni X-Fi si bez DDL ani "nevrznou", kdezto ten samy chip, jen s jinym volanim provadi dekodovani ac3 (MLP apod.), i kdyz v systemu, napr. Windows XP chybi jakykoliv softwarovy dekoder.
To byla typicka vlastnost puvodnich Ca2k1 a 2 chipu X-Fi (koneckoncu i Audigy).
Dnesni karty umi softwarove De i enkodovat (pouze s eac_oe.dll). Karte, kterou mam ja (Elite Pro SB050, nikoliv SB055A) postaci pouze jeji pritomnost a aktivni string v Registru.

Podobna finta na nove karty neni funkcni a je nutno tuto kartu flashnout, coz ostatne Creative u vsech karet masivne provedl buildem 2.180000 z prosince 2008.

Ty, ktere string neobsahovaly, ztratily definitivne schopnost Dekodovat, ja tuto funkci mam a nic mi nebrani string deaktivovat a event. pouzit Ac3 software.

Analogicky postup plati pro DTS, z placky nelze DTS prehrat jinak, nez S/PDIF pripojenim, ja mam na vyber i analog.

Ve skutecnosti je to trochu komplikovanejsi, ja se k tomu vratim, jen co dojedu do Bernu....