Pri hladaní starších špecifikácií môjho soundblastru som zistil že zároveň obsahuje AC'97. Dosť ma to prekvapilo žeby (dnes už nie) tak silná karta obsahovala základný hardwarový kodek ktorý používa kdejaký onboard.
Predpokladám ale že o všetko sa postará priamo creativácky ovládač a netreba nič dalšie inštalovať
viz:
http://www.geeks.com/details.asp?invtid=SB0220
plné špecifikácie môjho SB.
Inak špeciálne kvôli CDčkam som si kúpil túto kartu a DVDromku s funkčných SPDIF výstupom. až po preštudovaní AC97 špecifikácií na webe intelu mi došlo ako dobre to vlastne funguje. Zvuk sa nekonvertuje z PCM na analog a potom späť ako pri normálnom audio kábli, a zároveň nezaťažujem cpu zbernicu a radič ako pri bežných prehrávačoch ktoré grabujú z CD počas realtime prehrávania.
Miesto toho SPDIF linka dopraví PCM formát rovno do zvukovky v digitálnej forme.
Všimol som si ale aj že soundblaster by mal vykonávať AC3 dekodovanie. Holt.. posledne ked som ten kodek ktorý je integrovaný s ovládačom skúšal tak sa mi javil ako "low merit AC3 filter" a neviem či to bol práve ten, na druhej strane dekodovanie zvládal a nielen do sterea...
Len neviem či tento AC3 dekoder je alebo nieje hw akcelerovaný.