Citace Původně odeslal chinook Zobrazit příspěvek
Spinane zdroje maji nejvetsi ucinnost pri zatezi 80%. A zase nejmensi nekde kolem 30%. Ty procenta jsem odhadl. Je veliky rozdil v te ucinnosti? To je duvod proc jsem volil tak slaby zdroj.

Tak k cemu to potom je?

Duvod je ten, ze pred 3ma rokama jsem nainstaloval debiana v 64bit a chybelo tam plno baliku, ktere ve 32bit byly. Trva jeste tento problem?

Co se pak dela s takovym strojem, az skonci zaruka?
S ucinnosti mas pravdu. Rozdil tam je obvykle tak 5% u kvalitnich zdroju. Ale u serveru se proste jede na jistotu a radsi se tam hodi silnejsi zdroj -- co kdyby. Jak jsem psal vyse 350W je dostatecnych.

Xeon je obchodni znacka. Ma vyznam predevsim u CPU pro viceprocesorove masiny, kde uz jsou rozdily oproti beznym CPU (predevsim s nastupen i7). V lowend je to spis marketing (sice se obcas neco tvrdi o duslednejsim testovani ci dokonce kvalitnejsim kremiku, ale kdovi jak to je. Vzdyt i ty ceny jsou dost podobne)

Po skonceni zaruky se dalsi da dokoupit (velmi draze) a obv. uz je moralne zastaraly a ucetne odepsany z nakladu a tak se koupi stroj novy.

btw: resil jsem podobny problem s nakupem serveru a taky jsem volil cestu skladacky. Kdyz si vyhledas co jsem mel za trable s deskou a nekompatabilitou soucastek tak jsem zarnym prikladem proc kupovat cely stroj. Presto bych do toho sel znova, ale predevsim protoze jsem se neco noveho naucil a je to konicek.