Diky za odpovedi.
Raiser tam tedy nedam, proctu si jeste jak je to s ext 4.
Na LVM se mi libi prave jednoduchost zvetsovani partitions a kdyz tam clovek pusti maily, tak nemuze dopredu tusit co to udela... V drivejsich dobach jsem se naucil davat /var/mail na samostatnej oddil, LVM mi ale prijde daleko lepsi reseni + sikovny snapshoty.
Stroj bude 2x xeon 2.8, 64bit, bez VT s 2G ram (mozna pridam, ale myslim, ze to nebude nutne). Pouziju na to jeden starsi server x336 a koupim do nej 2 novy sata disky do raidu 1 (hw).
Virtualizaci prave pri tomhle vyuziti moc nevyuziju... Ale sem tam delam projekty, ktery potrebujou specialni peci a ty se hodi na virtualu rozjet... (s IP problem nemam)
S centosem nikdo zkusenosti nemate? Ja bych do nej rad sel, protoze jsem zvyklej na fedoru 5. Budu ho za par hodnin zkouset na virtualu, zajima me hlavne, jak jde ovlivnit co se vsechno bude dal instalovat se softwarem. Na fedore jsem kvuli IMAPu musel instalovat kerberos + par dalsich veci.
V podstate jde o to, ze to delam komplet od piky a rad bych, aby to bez vetsich zasahu jelo aspon 2 roky, tak bych to chtel udelat poradne.