Výsledky 1 až 25 z 36

Téma: Stavba webserveru - vyber distra a featury?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Stavba webserveru - vyber distra a featury?

Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
    killall -9 apache2 za tebe relativne spolehlive provede OOM killer
    Tomuhle zivotnimu omylu jsem veril az do chvile, kdy se mi to poprvy stalo
    OOM killer imho nedela nic jako killall -9
    Loading signature [ FAILED ]

Tak zatim vcelku uspesne testuju centos na virtualu.
    Ted stojim pred otazkou, zda na POP3/IMAP server pouzit dovecot nebo courier-imap. Drive jsem pouzival dovecot, ale koukal jsem, ze se docela dost pouziva courier, nasel jsem i par srovnani - nekdo chvali rychlost dovecotu a nekdo je zase presvedcen, ze courier ma lepsi strukturu.

Fandite dovecotu, courieru, nebo uplne necemu jinemu?

Citace Původně odeslal Smitka Zobrazit příspěvek
    Tak zatim vcelku uspesne testuju centos na virtualu.
    Ted stojim pred otazkou, zda na POP3/IMAP server pouzit dovecot nebo courier-imap. Drive jsem pouzival dovecot, ale koukal jsem, ze se docela dost pouziva courier, nasel jsem i par srovnani - nekdo chvali rychlost dovecotu a nekdo je zase presvedcen, ze courier ma lepsi strukturu.

Fandite dovecotu, courieru, nebo uplne necemu jinemu?
    ja presel z courieru na dovecot k velke spokojenosti ... jednak je fajn rychlost, druhak LDA s podporou sieve (docela snadno se integruje do squirrelmailu) a tretak mi to prijde tak nejak celistvejsi ...

ale opet otazka vkusu ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

/me jede cyrus a zatim spokojenost

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

V robote mam jeden centos, ale moc "admin" friendly mi to teda neprislo, jde samo o zvyk. Jinak provozuju nekolik ruznych serveru na Gentoo a prijde mi to jako velice dobra volba.

Primarne proto, ze presne vim co a proc sem tam dal a nenainstaluje se mi milion zavislosti ktery nechci a nepotrebuju. Ale jak uz napsal Fox, pokud se to necha delsi dobu (=mesice) hnit je aktualizace celkem adrenalinovej sport (ale to i s Debianem). Pri prubezny udrzbe je to vpohode a pokud sem nekdy neco sejmul, tak vzdy na desktopu a vzdy kdyz sem zacal kombinovat ruzny unstable verze pripadne vlastni buildy.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Ak Debian, tak na server patri samozrejme stable, tam su jedine priebezne bezpecnostne aktualizacie, ktore nerozbiju nic. A potom naraz velky upgrade na novu verziu, ktory je zdokumentovany. Zajtra budem upgradovat jeden server, kde je este Sarge, na Etch a hned na Lenny.

Gentoo mame len na jednom serveri (inak vsade Debian) - fakt je pravda, ze to treba udrziavat aktualne, inak je z toho pruser. Je to dost iny typ systemu ako Debian.

Osobne volim Postfix+Dovecot+Roundcube. V Debiane je defaultne Exim - je to dost humus, neodporucam.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Jo, ale toho se snadno zbavis apt-get install postfix - zbytek to udela za tebe

Citace Původně odeslal admix Zobrazit příspěvek
    Tomuhle zivotnimu omylu jsem veril az do chvile, kdy se mi to poprvy stalo
    OOM killer imho nedela nic jako killall -9
    A co se ti prihodilo? Me se uz nekolikrat stalo, ze nejaky proces sezral celou pamet a OOM killer ho spolehlive sestrelil. Navic na serveru bez swapu (16GB RAM) to bylo rychle, server se ani moc nezadychal, na jinem serveru se swapem to nejdriv zurive swapovalo, takze to chvili trvalo, ale vysledek byl vzdy normalne bezici server bez te nenazrane aplikace.

Jinak na jednom mailserveru pouzivam kombinaci postfix+courierIMAP+courierPOP3+squirrelmail a jede to super vpodstate bez udrzby 3.rokem. Pravda je ze tam mam reiserFS, protoze format Maildir znamena hodne malych souboru, dneska bych tam asi dal nouzove ext3 s vyhledem upgradu na ex4.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Aha, jeden proces - tak ten to spolehlive sestreli, to je pravda
    Kdyz ale tech indianu je nekolik desitek, tak uz to takova prdel neni - navic moje zkusenost rika, ze na webserveru to obvykle z nejakyho webu zacne pretezovat mysqld, takze OOM killer prvni sejme mysql
    Jinak mne se tohle povedlo, kdyz jsem migroval server, kde se po prevodu musely syncnout schranky imapsyncem - kdyz prisla z nagiosu prvni zprava o vysokym loadu (40), tak po prihlaseni uz tam bylo 90 a zbejvalo zhruba 30-60 vterin, nez ssh prestalo odpovidat
    Na jiny masine (to byl tusim 2xdualcore) jsem diky indianum videl load 400, prihlaseni trvalo ... no dlouho
    Jsou to sice vyjimky, ale proste se obcas takovy pripad stane a je vhodne mit monitoring max. po 5 minutach a vetsi swap (samozrejme cim vic RAM, tim lip pro samotny beh systemu - zvlast kdyz dneska jsou RAM moduly levnejsi nez rohliky)

Apache ma nastavenie "MaxClients", ktorym sa zabrani pretazeniu servera mnozstvom requestov naraz.

Velky swap na web serveri viac skodi ako pomaha. Swap sa rozumne vyuzije vtedy a len vtedy, ked sa do neho ukladaju nepouzivane data - tzn. je spusteny nejaky proces, ktory ma v pamati vela dat, ale nic s nimi nerobi.

Dalej niektore dementne programy (poznam len jeden - PostgreSQL) alokuju pamat ako sproste a robia si vlastnu cache (napriek tomu, ze to robi aj jadro) - tam vraj pomaha vypnut overcommit.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Citace Původně odeslal Rainbow Zobrazit příspěvek
    Apache ma nastavenie "MaxClients", ktorym sa zabrani pretazeniu servera mnozstvom requestov naraz.

Velky swap na web serveri viac skodi ako pomaha. Swap sa rozumne vyuzije vtedy a len vtedy, ked sa do neho ukladaju nepouzivane data - tzn. je spusteny nejaky proces, ktory ma v pamati vela dat, ale nic s nimi nerobi.

Dalej niektore dementne programy (poznam len jeden - PostgreSQL) alokuju pamat ako sproste a robia si vlastnu cache (napriek tomu, ze to robi aj jadro) - tam vraj pomaha vypnut overcommit.

Tohle pomuze hodne, dale pri velky zatezi je dobre tweakovat apache spolecne s PHP ...

MICMENE nahrazeni apache pomoci lighttpd resi prakticky VESKERE vykonnostni a zraci problemy ... No more RAM eating ... Filesystem pouzivam reiser a XFS .. testoval jsem JFS s nekolika miliony souboru a je dobry v tom ze nezere CPU ale vykon je takovy sporadicky ..

Gentoo je bastl a na server nepatri. Pouzivam vyhradne Slackware a jeden Debian ..
    Gentoo dela v zasade dve veci:

1. kopiluje
    2. maskuje
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vyber distra
    Založil Dr Meduza v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 07.08.2005, 20:29

Pravidla přispívání