Výsledky 1 až 25 z 36

Téma: Stavba webserveru - vyber distra a featury?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Stavba webserveru - vyber distra a featury?

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    tohle me docela rozesmalo zajimavej pristup. i kdyz uznavam, ze jsem kdysi taky nenavidel rpm kvuli tomu, ze mi prisel nejjednodussi na rozbiti (a vlastne ho porad moc nemusim)
    sorry ale system kterej se pri banalnim update rozbije do te podoby, ze ani nenastartujou zakladni sluzby, podle meho nazoru neni uplne nejvhodnejsi na server. Navic co instalace to vpodstate original (bitove), u ktereho uz z principu neni jiste, ze bude fungovat. Binarni distra jsou na tom preci jen v tomto ohledu lepe a argument optimalizace na HW v dobe x64 dister pada. Ale toto je ma zkusenost, nikomu ji nechci vnucovat, proste jsem 3x gentoo zkusil, 3x se samo od sebe rozbilo a tim je to pro me uzavrene. debian mi na serveru vesele bezi 7. rokem (neni vystaven na netu). Mimochodem napr. v openSUSE se mi jeste RPM rozbit nepovedlo, coz se o apt-getu v debu ci v ubuntu rici neda, ale "apt-get install -f" to jisti.

A vite vubec co znamena ubuntu? Je to africke slovo ktera znamena "neumim nakonfit deba"
    Naposledy upravil Petrik; 18.07.2009 v 18:32.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Standardní Re: Stavba webserveru - vyber distra a featury?

Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
    sorry ale system kterej se pri banalnim update rozbije do te podoby, ze ani nenastartujou zakladni sluzby, podle meho nazoru neni uplne nejvhodnejsi na server. Navic co instalace to vpodstate original (bitove), u ktereho uz z principu neni jiste, ze bude fungovat. Binarni distra jsou na tom preci jen v tomto ohledu lepe a argument optimalizace na HW v dobe x64 dister pada. Ale toto je ma zkusenost, nikomu ji nechci vnucovat, proste jsem 3x gentoo zkusil, 3x se samo od sebe rozbilo a tim je to pro me uzavrene. debian mi na serveru vesele bezi 7. rokem (neni vystaven na netu). Mimochodem napr. v openSUSE se mi jeste RPM rozbit nepovedlo, coz se o apt-getu v debu ci v ubuntu rici neda, ale "apt-get install -f" to jisti.

A vite vubec co znamena ubuntu? Je to africke slovo ktera znamena "neumim nakonfit deba"
    me se neomlouvej, ja to distro na serverech pouzivam pomerne casto a podobny problemy jsem mel asi dvakrat ... pokazdy to byl stroj na kterej se nekolik let nesahlo a ja zacal zbesile a bez rozmyslu upgradovat pres nekolik releasu ... Gentoo je proste potreba znat a umet s nim zachazet, pak je na server paradne pouzitelny.
    A to ze je kazda instalace original naopak vidim jako vyhodu, protoze neni problem si ji upravit k obrazu svemu (a tim nemyslim jen tuning flagy gcc, ktery i v dobe x64 porad maj co rict).
    Pokud se mu nekdo venovat nechce, nebo nemuze, pak to vubec neni vhodnej nastroj, spis naopak.
    a btw. podle myho nazoru je na desktop je totalne nahovno, protoze bud musis pouzit binarni balicky (a to uz je lepsi pouzit nejaky binarni distro), nebo si na kazdej blbej soft hezky pockat ... coz, pokud clovek zrovna nema k dispozici 64 jader na distcc, bejva vcelku pruda ...

ale jinak se tu fakt nechci do krve hadat a doufam, ze to nezni prilis utocne ... opravdu, kazdej at pouziva, co mu vyhovuje to byla jen takova OT poznamka ...

Edit: btw. maj pravdu, pri dnesnich cenach pameti nema smysl nad tim uvazovat ... v pohode budes fungovat i bez nich ... ale proc je tomu pro to pohodli nedoprat?
    Naposledy upravil Fox!MURDER; 19.07.2009 v 11:27.
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vyber distra
    Založil Dr Meduza v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 07.08.2005, 21:29

Pravidla přispívání