Výsledky 1 až 25 z 202

Téma: Nikon D40X vs Canon EOS 400 vs Pentax K10D

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Nikon D40X vs Canon EOS 400 vs Pentax K10D

Beachken: tak jsem si právě celý tento thread prolítl a dost to na mě působilo, že nevíš, co chceš. Dobře, žes dospěl k výsledku, nicméně ty úplně poslední bleskované fotky na mě působí tak, jaks psal o pár měsíců zpět: uměle, ztracená atmosféra.

pro zajímavost: bráchovo fotky focené na kinofilm fuji superia 1600 desítky let starým manuálním sklem mir 20mm/F3.5 na těle bez klínové matnice (tj ukázka, že se dá ostřit i s nesvětelným manuálním sklem za neustálé myšlenky v hlavě, že máš jen 36 snímků a každý z nich stojí ~7Kč): http://majezek.czweb.org/new_design_...php?albumId=42

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski Zobrazit příspěvek
    Beachken: tak jsem si právě celý tento thread prolítl a dost to na mě působilo, že nevíš, co chceš. Dobře, žes dospěl k výsledku, nicméně ty úplně poslední bleskované fotky na mě působí tak, jaks psal o pár měsíců zpět: uměle, ztracená atmosféra.
    Ano, dost jsem se blesku bránil, ale nebylo vyhnutí. Vlastně by bylo, ale cena skel, které mají dostatečnou světelnost je natolik vysoká, že ext. blesk byl tou nejmenší investicí. Jak jsem psal, jsou prostory, kde se bez blesku opravdu nedá cokoliv vyfotit a v případě nedostatku světla, kdy potřebuju vyfotit velký dav lidí, se s interním bleskem dočkám tak akorát otřesných fotek. Je prostě rozdíl fotit klubovou akci o cca 600 lidech a pak na megafestivalech v řádech několika tisíc.

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

ale vždyť ti to píšu: s trochou cviku se naučíš ostřit s manuálem. ona je docela pohoda zaostřit přibližně a doladit nakloněním postavy. metod je víc a sklo máš za pár drobných z ebaye. nicméně už máš blesk a zjevně jsi s tím smířen, takže končím s plácáním do větru.

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski Zobrazit příspěvek
    ale vždyť ti to píšu: s trochou cviku se naučíš ostřit s manuálem. ona je docela pohoda zaostřit přibližně a doladit nakloněním postavy. metod je víc a sklo máš za pár drobných z ebaye. nicméně už máš blesk a zjevně jsi s tím smířen, takže končím s plácáním do větru.
    Já mám teď pocit, že teď nevíš o čem píšeš. Ostřit manuálně můžeš tak akorát na statický objekt, né na cokoliv, co se ti během sekundy pohne o xx cm a naprosto nepředvídatelně

iPad Pro / iPhone SE

Citace Původně odeslal BeachKEN Zobrazit příspěvek
    Já mám teď pocit, že teď nevíš o čem píšeš. Ostřit manuálně můžeš tak akorát na statický objekt, né na cokoliv, co se ti během sekundy pohne o xx cm a naprosto nepředvídatelně
    my si stále nerozumíme. ty mi píšeš co nemůžu a já ti oponuju, že s trochou cviku můžeš, pokud se budeš snažit. ale ono je to v podstatě OT, nakoupeno máš, spokojen asi víceméně si, takže si svoji výbavu užívej do sytosti. já si také svůj Pentax K200D s gripem a seťákem pochvaluji a o tom to je.

Citace Původně odeslal BeachKEN Zobrazit příspěvek
    Ty přece nemusíš mít motiv neustále zaostřený a sledovat jeho pohyb, můžeš si předostřit tam kde jej chceš mít kompozičně a pak si počkat na správnou chvíli. Samozřejmě můžeš oponovat že žádný objekt se nepohybuje naprosto předvídatelně, ale to už je holt o cviku, pohotovosti a samozřejmě kousku štěstí
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Teraz neviem že čím to vlastne fotíš, ale dve veci. Supersvetelné sklá nie sú tak drahé, stačí si pozrieť cenu 50/1.8, 50/1.4 prípadne 30 alebo 35/niečo. Nie sú zadarmo, ale sú určite dostupné. Problém je v tom že majú malú HO, takže ti môže byť svetelnosť F1.4 úplne zbytočná.
    Potom sí písal že niektoré veci sú tak tmavé že to inak vyfotiť neide, lebo je málo svetla. Budem ti oponovať, ide to, možností je viacej.
    1. Stojí to prachy, ale môžeš kúpiť foťák ktorý zvláda ISO6400 alebo viac (mám taký, po zmene z D70-ky to bolo niečo nenormálne) Od vtedy na akciách blesk nepoužívam. Asi ho aj prestanem nosiť sebou, zbytočná pol kilová zaťaž.
    2. Nájsť pevný bod, prípadne použiť monopod alebo gorillapod a fotiť na maximálnu citlivosť s dlhším časom. Chce to cvik, ale s trochou šťastia sa časom naučíš spraviť ostrú fotku. Jednoducho musíš počkať, kým sa objekt nebude hýbať. Hudobníci, interpreti, vždy majú takýto moment, treba ho len vicítiť a vtedy môže byť aj fotka s dlhším dostatočne ostrá na to, aby si ju mohol publikovať zmenšenú na webe.
    A ešte niečo k tým fotkám ktoré si sem dával. Mňa neoslovili, ale asi preto že ja už s bleskom nefotím. Každopádne dávnejšie som blesk používal, a doporučujem ti ho nastaviť tak že budeš fotiť na druhú lamelu a to kľudne aj s dlhším časom (zväčša časom 1/20 až 1/8s). Vtedy ti blesk zmrazí tváre, bude pomerne slušná pleťovka ale atmosféra ostane zachytená.
    Intel Core i7-6700K @4.4 GHz | Noctua NH-D14 | GA-Z170-HD3 | 4x 8GB 2400 MHz CL12 DDR4 RAM | Sapphire HD 7770 GHz Edition Vapor-X | Samsung 850 EVO 250 GB SSD | Adaptec 71685 | RAID 5: 4x Samsung F2 HD154UI (1500GB, 32MB cache, 5400rpm) | RAID5: 4x WD30EFRX (WD Red 3TB) | Asus DRW-2140L1T | Dell U2515H | Seasonic X-750 | Fractal Design Define R2 black | 3x Noctua NF-P14 FLX | Noctua NF-S12B FLX | APC Smart-UPS XL 750VA
    Intel Core 2 Quad Q9300 | 2x 2GB A-DATA Vutesra 800 MHz DDR2 RAM | Adaptec 5405 | RAID1: 2x WDC R3 WD57502ABYS (750GB, 32MB cache, 7200rpm) | Fractal Design Define R3 black | APC Smart-UPS XL 750VA + APC Smart-UPS XL 24V Battery Pack
    Nikon F100 | AF 35/2 D | SB-800 | Velbon Sherpa 450n | JOBY Gorillapod SLR-Zoom | Lowepro Mini Trekker | Lowepro Orion Trekker II | Crumpler Pretty Boy 2500 (M)
    Dell Latitude D830 | Intel Core 2 Duo T7300 @2GHz, 4MB L2 cache, 800MHz FSB | Intel 965 (Santa Rosa) | 2x 1GB DDR2 RAM, 667MHz | GMA X3100 | 15,4" WSXGA+ LCD | Hitachi 120GB HDD, 7200rpm 16MB cache | Wifi 802.11 b/g/n
    Lenovo Thinkpad X200s | Intel Core 2 Duo SL9400 @1,86 GHz, 6MB L2 cache | 2x 4GB DDR3 RAM | Intel HD 4500 | 12" LED WXGA+ LCD | Intel 320 80GB SSD

Citace Původně odeslal e1 Zobrazit příspěvek
    Teraz neviem že čím to vlastne fotíš, ale dve veci. Supersvetelné sklá nie sú tak drahé, stačí si pozrieť cenu 50/1.8, 50/1.4 prípadne 30 alebo 35/niečo. Nie sú zadarmo, ale sú určite dostupné. Problém je v tom že majú malú HO, takže ti môže byť svetelnosť F1.4 úplne zbytočná.
    Potom sí písal že niektoré veci sú tak tmavé že to inak vyfotiť neide, lebo je málo svetla. Budem ti oponovať, ide to, možností je viacej.
    1. Stojí to prachy, ale môžeš kúpiť foťák ktorý zvláda ISO6400 alebo viac (mám taký, po zmene z D70-ky to bolo niečo nenormálne) Od vtedy na akciách blesk nepoužívam. Asi ho aj prestanem nosiť sebou, zbytočná pol kilová zaťaž.
    2. Nájsť pevný bod, prípadne použiť monopod alebo gorillapod a fotiť na maximálnu citlivosť s dlhším časom. Chce to cvik, ale s trochou šťastia sa časom naučíš spraviť ostrú fotku. Jednoducho musíš počkať, kým sa objekt nebude hýbať. Hudobníci, interpreti, vždy majú takýto moment, treba ho len vicítiť a vtedy môže byť aj fotka s dlhším dostatočne ostrá na to, aby si ju mohol publikovať zmenšenú na webe.
    A ešte niečo k tým fotkám ktoré si sem dával. Mňa neoslovili, ale asi preto že ja už s bleskom nefotím. Každopádne dávnejšie som blesk používal, a doporučujem ti ho nastaviť tak že budeš fotiť na druhú lamelu a to kľudne aj s dlhším časom (zväčša časom 1/20 až 1/8s). Vtedy ti blesk zmrazí tváre, bude pomerne slušná pleťovka ale atmosféra ostane zachytená.
    1) Souhlasím, ale takový foťák už stojí hromadu peněz a focením se neživím. Mám pevnou 50 s 1.8, ale i ta občas nestačí. Buď tedy ještě světlejší sklo nebo pak právě vyšší iso.
    2) Z vlastní zkušenosti vím, že se při hraní dost hýbám, stejně tak všichni, které vídám hrát na větších akcích (ze kterých dělám reporty). Je taky rozdíl fotit interpreta, který se hýbá do muziky, která má 174bpm. Pokud nedělám portrét, dá se opravdu vychytat moment o kterém píšeš, ostatně už jsem tak párkrát dělal v klubu. Jen je ještě třeba zmínit rozdíl porovnávat vyšší řadu zrcadlovek s lowendovými modely (můj). Tohle je bohužel pak i otázka peněz. Snažím se jenom za co nejmíň peněz vytěžit maximum. Co se týká času, fotím většinou na 1/25.

iPad Pro / iPhone SE

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Canon nebo Nikon - zajímavý postřeh
    Založil Marty v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 01.07.2010, 15:41
  2. TEST: Canon EOS 30D vs. Canon EOS 350D
    Založil tominek v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 26.11.2006, 23:09
  3. Servis: Nikon vs. Canon
    Založil Jirime v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 02.10.2006, 21:00
  4. TEST: Canon EOS 30D + EF 17-40/4L vs. Nikon D70 + AF-S 18-70/3.5-4.5
    Založil tominek v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 22.09.2006, 20:55
  5. Zkušenosti s PRASEtem (Canon EOS 10D)
    Založil Darth Maul v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 121
    Poslední příspěvek: 03.08.2005, 19:46

Pravidla přispívání