Výsledky hlasování: Jaký IM messenger nejvíce používáte?

Hlasující
209. Nemůžete hlasovat
    25 11,96%
  • QiP

61 29,19%
  • Miranda

96 45,93%
  • Trilian

9 4,31%
  • Jiný

18 8,61%
Stránka 42 z 48 PrvníPrvní ... 32383940414243444546 ... PosledníPoslední
Výsledky 1 026 až 1 050 z 1187

Téma: ICQ, QiP, Miranda a další IM messengery...

Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Věk
    41
    Vliv
    318

Standardní Re: ICQ, QiP, Miranda a další IM messengery...

Citace Původně odeslal Blackknight Zobrazit příspěvek
    Napište, co nejvíce používáte a snad budu vědět, jestli to je možné i v Pidginovi...
    OK, díky, napíšu.
    Já bych to i vyzkoušel sám, ale momentálně nestíhám . Něco se možná budu opakovat.

- ikony a verze programů u jednotlivých kontaktů v kontakt listu
    - když mi někdo bude psát, zobrazí se mi popup - kontakt XY ti píše zprávu
    - pokud mi přijde zpráva, tak mi také vyskočí popup
    - rozhovory s lidmy v tabech - vše v jednom okně
    - možnost si vzhled takového rozhovoru nastylovat (obdoba IEView v Mirandě, či nějak podobně)
    - kontrola pravopisu při psaní - automaticky podtrhává chyby
    - keyboard notify - pokud mi někdo napíše, tak mi blikají diody na klávesnici
    - listening plugin - v rozšířeném stavu ICQ se zobrazuje co poslouchám např. ve Foobaru

Bude toho ještě víc, ale zatím jsem si vzpomněl na toto.
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

- Ikony programů jsou, verze klienta ne, ale je v nejakem infu dostupna, staci kliknout pravym a dat info.
    - Pokud si zapnes zasuvny modul "Telepaticky rezim" bude ti vyskakovat okno uz ve chvili, kdy ti nekdo zacne psat, jeste drive, nez odesle zpravu. Velmi dobra vlastnost, kterou jsem nikde jinde nevidel.
    - Rozhovory v tabech jsou samozrejmosti, ja mam nastaveno, ze se lidi seskupuji do jednoho okna podle skupin, takze co skupina, to jedno okno s taby.
    - Vzhled jsem neresil, neni to pro me dulezite, ale nejak to jde.
    - Kontrola pravopisu, zaskrtni to uz pri instalaci, neco se stahuje a pak se to nainstaluje. Nepouzivam, takze ti o tom vic nereknu.
    - Keyboard notify - nepouzivam, ale mam takovy pocit, ze jsem neco takoveho mezi dostupnymi pluginy zahledl, zagoogli 'pidgin plugins' a zkus se tim probrat.
    - Listening plugin, mam pocit, ze neco takoveho taky existuje, ale ja pouzivam Winamp a ten sam pise do titulkovych pruhu vsech aplikaci, co zrovna prehrava.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

- pisu lidem zpravy
    - prijimam od lidi zpravy

pouzivam bitlbee irc gateway
    Loading signature [ FAILED ]

Odpovím na to, co tu ještě nebylo:

Citace Původně odeslal kecinzer Zobrazit příspěvek
    - když mi někdo bude psát, zobrazí se mi popup - kontakt XY ti píše zprávu
    - pokud mi přijde zpráva, tak mi také vyskočí popup
    Obojí umí Guifications, viz. obrázek v příloze

- možnost si vzhled takového rozhovoru nastylovat (obdoba IEView v Mirandě, či nějak podobně)
    Nevím, až do jaké míry to požadujete, ale měnit barvu a styl písma umí plugin Barvy konverzace. Osobně mi to naprosto vyhovuje, netoužím pro každý kontakt jiné písmo a podobně
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Věk
    41
    Vliv
    318

K té verzi programu, rozumíme si tak, že mi jde konkrétně o klienta, tedy Live Messenger, ICQ 6.1 atd. nejde mi jen o protokol.
    Právě Pidgin testuji, docela se mi líbí, ale v základu vidím jen co to je za protokol.
    Hledal jsem i pluginy na to, ale nenašel.
    Neexistuje nějaké CZ forum, podobné jako to pro Mirandu?
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

K té verzi programu, rozumíme si tak, že mi jde konkrétně o klienta, tedy Live Messenger, ICQ 6.1 atd. nejde mi jen o protokol.
    Tak to možná nějaký plugin, pohledám, případně napíšu, když nějaký takový najdu.
    Neexistuje nějaké CZ forum, podobné jako to pro Mirandu?
    Existuje, leč je prázdné najdete jej tady:

http://forum.pidgin.cz/

CZ stránky:

http://pidgin.cz/

Pokud umíte německy, pak je tady forum:

http://forum.pidgin-im.de/
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Je to jenom můj dojem, nebo Miranda nějak vyhnívá? Mnoho pluginů už není ve vývoji a tak..

Používám jí opravdu hodně let, v poslední době v podstatě až na rozšířenou historii v základní konfiguraci a pořád celkem stačí. Teď mě ale začalo už vážně štvát, že pokud uspím ntb, tak po probuzení se miranda sama nepřipojí a ještě vyhodí error. Je na to nějaký plugin?

To mě motivovalo zkusit Pidgin, ale zas tak mě nezaujal zatím - i když to co potřebuju umí. Spíš teď přemýšlím, zda dát Mirandě ještě šanci, nebo to nemá cenu z pohledu jejího vývoje... Prostě se mi zdá, že ICQ nepodporuje tak dobře, jak by mohlo (přenosy souborů a tak).
    CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Mně se Miranda probudí na NB i PC doma, na služebním PC ne - viníkem je to, že se počítač včas nepřipojí k síti a Miranda narazí na timeout (síť skutečně nejede ještě několik minut od probuzení, pokud ji shodím a ručně nahodím, naběhne pak hned).

Citace Původně odeslal Croog Zobrazit příspěvek
    Je to jenom můj dojem, nebo Miranda nějak vyhnívá? Mnoho pluginů už není ve vývoji a tak..

Používám jí opravdu hodně let, v poslední době v podstatě až na rozšířenou historii v základní konfiguraci a pořád celkem stačí. Teď mě ale začalo už vážně štvát, že pokud uspím ntb, tak po probuzení se miranda sama nepřipojí a ještě vyhodí error. Je na to nějaký plugin?

To mě motivovalo zkusit Pidgin, ale zas tak mě nezaujal zatím - i když to co potřebuju umí. Spíš teď přemýšlím, zda dát Mirandě ještě šanci, nebo to nemá cenu z pohledu jejího vývoje... Prostě se mi zdá, že ICQ nepodporuje tak dobře, jak by mohlo (přenosy souborů a tak).
    Ja uz Mirandu nesleduju tolik jako drive, ale kdyz obcas zavitam na stranky s novymi pluginy, tak se to tam jen hemzi updaty. Stejne tak nove stable buildy na me ted padaji v RSSce jak na bezicim pasu... Jeste bych nelamal hul!

Jinak na automaticke obnoveni spojeni je samozrejme plugin KeepStatus. Vyhazovani hlasek je v tomhle pripade lepsi vypnout - nastavuje se u jednotlivych protokolu v Nastaveni -> Site -> <protokol>.
    (Napr. u ICQ je to uplne dole na karte Ucet, "Chybova hlaseni tykajici se spojeni:", "Nezobrazovat zadna hlaseni (nedoporuceno)".)
    War. War never changes.

Nojo, ten KeepStatus mě mile překvapil.. umí se i deaktivovat, pokud se připojím od jinud, toho jsem se bál. Ještě jsem se zanořil do stránek s pluginama a dal jsem Mirandě šanci.

Citace Původně odeslal WereWiking Zobrazit příspěvek
    (Napr. u ICQ je to uplne dole na karte Ucet, "Chybova hlaseni tykajici se spojeni:", "Nezobrazovat zadna hlaseni (nedoporuceno)".)
    Tohle mě ale právě celkem štve.. Zase nechci přijít o chybovou hlášku, když se stane cokoliv jinýho.. I když je fakt, že doručení zprávy se kontroluje mimo..
    CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro

Možná, že až vyzkoušíš QIP 2005, tak přejdeš z Mirandy, jako řada mých přátel...
    ...nepotřebuje instalovat a může být na PC zároveň s jakýmkoliv jiným ICQ kecálkem (samo ne všichni online).
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Paolo:

Ani Miranda nepotrebuje instalovat (staci stiahnut ZIP) a vie koexistovat, ak to spravne nastavis...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Možná, že až vyzkoušíš QIP 2005, tak přejdeš z Mirandy, jako řada mých přátel...
    ...nepotřebuje instalovat a může být na PC zároveň s jakýmkoliv jiným ICQ kecálkem (samo ne všichni online).
    Vsak to, jake mas ICQ klienty v danem pocitaci, s ostatnimi vecmi vubec nesouvisi, ne? Dokud je Miranda standalone aplikace, ktera dokonce umi byt i portable...

Jinak ja osobne rad prohlasuju, ze QIP je "velmi dobre vyladeny Miranda pack". On v zakladu par veci z Mirandy pouziva, takze ve finale pripomina starsi ne-tak-fancy-blikatkove Miranda packy postavene na clist_nicer.

Myslim si ale (a mozna to tu nepisu poprve ), ze dokud ma clovek trosku casu a chuti se v tom nimrat, muze si Mirandu prizpusobit do daleko prijemnejsich tvaru nez mu nabidnout "out-of-the-box" klienti. Ja jsem si takhle stahl cistou Mirandu a za hodinku z toho vypadl IRc klient presne podle mych predstav (jakkoliv divne to zni).

Croog:
    Ono te tam moc jinych chybovych hlasek nepotka (maximalne bys podle nich byl s to rozlisit, jestli se nemuzes pripojit, protoze nemas spojeni, mas timeout, blbnou AOL servery, nebo mas tempban kvuli velkymu poctu pripojeni), takze by to ve finale nemelo tolik vadit.

A jsem rad, ze jsi hul jeste nezlomil . V podstate krome aktualizaci ICQ pluginu podle rozmaru AOL se do dobre vyladene Mirandy vubec nemusi babrat a muze vydrzet X let bez dalsich zasahu.
    War. War never changes.

Citace Původně odeslal WereWiking Zobrazit příspěvek
    V podstate krome aktualizaci ICQ pluginu podle rozmaru AOL se do dobre vyladene Mirandy vubec nemusi babrat a muze vydrzet X let bez dalsich zasahu.
    Přesně tak, ještě před rokem jsem jel na Mirandě 0.3.4 a jelo to v pohodě, akorát přidávat nové funkce už se tam moc nedaly kvůli tomu, jak zastaralá byla.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Question Re: ICQ, QiP, Miranda a další IM messengery...

edit
    Naposledy upravil haraburdista; 20.05.2010 v 22:47.

myslíš něco jako tohle?

http://www.sosej.cz/Portable-Skype.html
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

edit
    Naposledy upravil haraburdista; 20.05.2010 v 22:46.

s pluginem v mirandě to jde spouštět i bez ikony. zůstane tam jenom takové průhledné místo

zkuz spustit skype s parametrem /NOTRAY.
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

edit

No tak už mi to nefunguje ani přes mirandu Tam, když jsi měl Skype plugin, je přímo zaškrtávací tlačítko.

Jinak mělo by stačit napstat do startovací řádky "skype.exe /NOTRAY". stejně jako "skype.exe /NOSPLASH", kterémi funguje. Možná děláme něco špatně. Snad někdo další ví.

Doufám, že to je jasnější.

EIDT: Je také možné, že to uměly jen starší verze Skypu

Citace Původně odeslal miro.e Zobrazit příspěvek
    Pockaj , niesom nijak zvlast pokrocily uzivatel co sa tyka pc, takze ak mozes, troska podrobnejsi navod ako to spustit s parametrom /NOTRAY prosim
    http://img17.imageshack.us/img17/6222/snap02108.png

Tahle ukazka by myslim mela byt dostatecna .

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    Přesně tak, ještě před rokem jsem jel na Mirandě 0.3.4 a jelo to v pohodě, akorát přidávat nové funkce už se tam moc nedaly kvůli tomu, jak zastaralá byla.
    Tak takhle starou verzi bych si mit netroufl, popravde . Pokud byl clovek pri staveni Mirandy obezretny, muze celkem bezbolestne aktualizovat stabilni buildy (tj. vymenit miranda32.exe, ICQ.dll a pak podle chuti, v zasade uz nemusi nic navic).
    War. War never changes.

edit

Ahoj, mám takový malý problémek se kterým si už fakt nevím rady. Potřebovala bych, aby při doručení zprávy, která se zobrazí na liště (to jak u ICQ6 tak i Skypu3.2) mi neblikala zpráva. Jde to vůbec nějak nastavit?? Díky

Nevím, co tím přesně myslíš.
    Máš-li na mysli, že se ti rozbliká celé tlačítko v liště spuštěných aplikací, tak to je vlastnost Windows, kterou hlásí aplikace, že vyžaduje zásah uživatele a není v popředí.
    To samé udělá například Excel, když se v něm zobrazí potvrzovací okno pro automatické uložení dokumentu.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

JJ to mám na mysli příjde zpráva od uživatele xy a když si zprávu ihned nevyzvednu-nepřečtu, tak v liště bliká do aleluja =X Když na něčem pracuju a chtěla bych si to přečíst a odpovědět později, tak nemohu, protože to stále bliká a strašně mě to znervóznuje a odvrací pozornost od práce ( Takže, víš co s tím? Jde to někde ve windows přenastavit?...kdyžtak popiš pleas cestu Díkas moc

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 3 uživatelů. (0 registrovaných a 3 anonymních)

Podobná témata

1. Problém s QIP ( icq klient )
    Založil Zetes v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 25.08.2008, 19:58
  2. Miranda - ICQ kontakty
    Založil -- Charlie -- v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 18.10.2005, 23:52

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání