Výsledky hlasování: Jaký IM messenger nejvíce používáte?

Hlasující
209. Nemůžete hlasovat
    25 11,96%
  • QiP

61 29,19%
  • Miranda

96 45,93%
  • Trilian

9 4,31%
  • Jiný

18 8,61%
Výsledky 1 až 25 z 1187

Téma: ICQ, QiP, Miranda a další IM messengery...

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: ICQ, QiP, Miranda a další IM messengery...

Citace Původně odeslal kecinzer Zobrazit příspěvek
    Tož vypadá to opravdu pěkně ten klient, určitě ho vyzkouším až bude čas .
    Ale stejně mám strach, že se najde něco co momentálně používám v Mirandě a v Pidginovi nebude.
    Napište, co nejvíce používáte a snad budu vědět, jestli to je možné i v Pidginovi...
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Věk
    42
    Vliv
    320

Citace Původně odeslal Blackknight Zobrazit příspěvek
    Napište, co nejvíce používáte a snad budu vědět, jestli to je možné i v Pidginovi...
    OK, díky, napíšu.
    Já bych to i vyzkoušel sám, ale momentálně nestíhám . Něco se možná budu opakovat.

- ikony a verze programů u jednotlivých kontaktů v kontakt listu
    - když mi někdo bude psát, zobrazí se mi popup - kontakt XY ti píše zprávu
    - pokud mi přijde zpráva, tak mi také vyskočí popup
    - rozhovory s lidmy v tabech - vše v jednom okně
    - možnost si vzhled takového rozhovoru nastylovat (obdoba IEView v Mirandě, či nějak podobně)
    - kontrola pravopisu při psaní - automaticky podtrhává chyby
    - keyboard notify - pokud mi někdo napíše, tak mi blikají diody na klávesnici
    - listening plugin - v rozšířeném stavu ICQ se zobrazuje co poslouchám např. ve Foobaru

Bude toho ještě víc, ale zatím jsem si vzpomněl na toto.
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

- Ikony programů jsou, verze klienta ne, ale je v nejakem infu dostupna, staci kliknout pravym a dat info.
    - Pokud si zapnes zasuvny modul "Telepaticky rezim" bude ti vyskakovat okno uz ve chvili, kdy ti nekdo zacne psat, jeste drive, nez odesle zpravu. Velmi dobra vlastnost, kterou jsem nikde jinde nevidel.
    - Rozhovory v tabech jsou samozrejmosti, ja mam nastaveno, ze se lidi seskupuji do jednoho okna podle skupin, takze co skupina, to jedno okno s taby.
    - Vzhled jsem neresil, neni to pro me dulezite, ale nejak to jde.
    - Kontrola pravopisu, zaskrtni to uz pri instalaci, neco se stahuje a pak se to nainstaluje. Nepouzivam, takze ti o tom vic nereknu.
    - Keyboard notify - nepouzivam, ale mam takovy pocit, ze jsem neco takoveho mezi dostupnymi pluginy zahledl, zagoogli 'pidgin plugins' a zkus se tim probrat.
    - Listening plugin, mam pocit, ze neco takoveho taky existuje, ale ja pouzivam Winamp a ten sam pise do titulkovych pruhu vsech aplikaci, co zrovna prehrava.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

- pisu lidem zpravy
    - prijimam od lidi zpravy

pouzivam bitlbee irc gateway
    Loading signature [ FAILED ]

Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Věk
    42
    Vliv
    320

K té verzi programu, rozumíme si tak, že mi jde konkrétně o klienta, tedy Live Messenger, ICQ 6.1 atd. nejde mi jen o protokol.
    Právě Pidgin testuji, docela se mi líbí, ale v základu vidím jen co to je za protokol.
    Hledal jsem i pluginy na to, ale nenašel.
    Neexistuje nějaké CZ forum, podobné jako to pro Mirandu?
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

K té verzi programu, rozumíme si tak, že mi jde konkrétně o klienta, tedy Live Messenger, ICQ 6.1 atd. nejde mi jen o protokol.
    Tak to možná nějaký plugin, pohledám, případně napíšu, když nějaký takový najdu.
    Neexistuje nějaké CZ forum, podobné jako to pro Mirandu?
    Existuje, leč je prázdné najdete jej tady:

http://forum.pidgin.cz/

CZ stránky:

http://pidgin.cz/

Pokud umíte německy, pak je tady forum:

http://forum.pidgin-im.de/
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).

Je to jenom můj dojem, nebo Miranda nějak vyhnívá? Mnoho pluginů už není ve vývoji a tak..

Používám jí opravdu hodně let, v poslední době v podstatě až na rozšířenou historii v základní konfiguraci a pořád celkem stačí. Teď mě ale začalo už vážně štvát, že pokud uspím ntb, tak po probuzení se miranda sama nepřipojí a ještě vyhodí error. Je na to nějaký plugin?

To mě motivovalo zkusit Pidgin, ale zas tak mě nezaujal zatím - i když to co potřebuju umí. Spíš teď přemýšlím, zda dát Mirandě ještě šanci, nebo to nemá cenu z pohledu jejího vývoje... Prostě se mi zdá, že ICQ nepodporuje tak dobře, jak by mohlo (přenosy souborů a tak).
    CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    43
    Vliv
    309

Mně se Miranda probudí na NB i PC doma, na služebním PC ne - viníkem je to, že se počítač včas nepřipojí k síti a Miranda narazí na timeout (síť skutečně nejede ještě několik minut od probuzení, pokud ji shodím a ručně nahodím, naběhne pak hned).

Citace Původně odeslal Croog Zobrazit příspěvek
    Je to jenom můj dojem, nebo Miranda nějak vyhnívá? Mnoho pluginů už není ve vývoji a tak..

Používám jí opravdu hodně let, v poslední době v podstatě až na rozšířenou historii v základní konfiguraci a pořád celkem stačí. Teď mě ale začalo už vážně štvát, že pokud uspím ntb, tak po probuzení se miranda sama nepřipojí a ještě vyhodí error. Je na to nějaký plugin?

To mě motivovalo zkusit Pidgin, ale zas tak mě nezaujal zatím - i když to co potřebuju umí. Spíš teď přemýšlím, zda dát Mirandě ještě šanci, nebo to nemá cenu z pohledu jejího vývoje... Prostě se mi zdá, že ICQ nepodporuje tak dobře, jak by mohlo (přenosy souborů a tak).
    Ja uz Mirandu nesleduju tolik jako drive, ale kdyz obcas zavitam na stranky s novymi pluginy, tak se to tam jen hemzi updaty. Stejne tak nove stable buildy na me ted padaji v RSSce jak na bezicim pasu... Jeste bych nelamal hul!

Jinak na automaticke obnoveni spojeni je samozrejme plugin KeepStatus. Vyhazovani hlasek je v tomhle pripade lepsi vypnout - nastavuje se u jednotlivych protokolu v Nastaveni -> Site -> <protokol>.
    (Napr. u ICQ je to uplne dole na karte Ucet, "Chybova hlaseni tykajici se spojeni:", "Nezobrazovat zadna hlaseni (nedoporuceno)".)
    War. War never changes.

Odpovím na to, co tu ještě nebylo:

- když mi někdo bude psát, zobrazí se mi popup - kontakt XY ti píše zprávu
    - pokud mi přijde zpráva, tak mi také vyskočí popup
    Obojí umí Guifications, viz. obrázek v příloze

- možnost si vzhled takového rozhovoru nastylovat (obdoba IEView v Mirandě, či nějak podobně)
    Nevím, až do jaké míry to požadujete, ale měnit barvu a styl písma umí plugin Barvy konverzace. Osobně mi to naprosto vyhovuje, netoužím pro každý kontakt jiné písmo a podobně
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problém s QIP ( icq klient )
    Založil Zetes v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 25.08.2008, 19:58
  2. Miranda - ICQ kontakty
    Založil -- Charlie -- v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 18.10.2005, 23:52

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání