Citace Původně odeslal sAd Zobrazit příspěvek
Zdravím všechny.

Mám jeden problém s mobilem. Přestala mi při určitém nastavení (eduroam s WPA2/AES + PEAP) fungovat wifi na HTC S710 Vox, tak jsem to podle doporučení HTC support poslal na reklamaci s tím, že mi bylo řečeno, že se pravděpodobně jedná o vadný wifi čip. Update rom i hard reset nepomáhal. Ovšem ze servisu mi poslali vyjádření, že závada se projevila a je uznána, ale bylo zjištěno mimozáruční mechanické poškození, které způsobuje daný problém (což je imho blbost, protože nechápu, jak může jimi nalezené poškození krytu způsobovat problémy s wifi, ale budiž) a naúčtovali by si cca 1000 Kč za výměnu dané části. Samozřejmě žádné vědomé mechanické poškození jsem na zařízení nezpůsobil (hod proti zdi a podobně).

A teď otázka, co když daná oprava daný problém s wifi nevyřeší? Mám pak právo na navrácení částky, kterou jsem za mimozáruční opravu zaplatil? Případně mám právo odstoupit od kupní smlouvy pokud odmítnu mimozáruční opravu?

Díky za případnou odpověď.

Pokud se závada opravou nevyřeší, tak prostě oprava nebyla provedena dle původního požadavku na opravu. Pokud něco zaplatíš, máš právo trvat na odstranění předmětné závady. Nějaké vracení peněz je imho diskutabilní - proč chtít vracet peníze, když chci vrátit opravený přístroj? V takové situaci bych osobně trval na opravě, když jsem si ji zaplatil. V tu chvíli nepřichází v úvahu žádné jiné výmluvy typu mechanické poškození, protože už si to otestovali a diagnostikovali.

S odstoupením od smlouvy v případě odmítnutí mimozáruční opravy to vidím velmi bledě.