3m jsou na 46tku naprosto v pohodě, akorát to chce mít slušné zdroje signálu. Já mám maximální pozorovací vzdálenost právě ty 3m a mám LE46a786tku. A už trvale sedím maximálně 2,5m a na 1080p zdroje si sedám až ke 2m.
Ale je fakt, že na SD zdroje koukám jen minimálně (téměř jen zprávy, jinak koukám z 90% na HD ripy pouštěné z PC, tedy minimálně na 720p ripy) a tam mi nevadí, že se výrazněji projeví, že je to nekvalitní zdroj. Koukat se na to samozřejmě dá, ale žádný zázrak.
Klidně bych si na ty 3m dal LE55a956tku, ovšem už bych za ni nedal ty prachy, proto ji nemám, přeci jen stojí skoro 2x tolik co 46a786tka.
A když jsem zmínil 46a786tku, tak mně subjektivně přijde, že kvalita obrazu je minimálně na úrovni plazmy PZ85tky, v některých situacích mi přijde subjektivně lepší.
Spotřebu jsem naměřil pro moje nastavení kolem 100W (u LCD se moc dle scény spotřeba nemění, ale trošku přeci jen také, takže to kolísá od těch 100W zhruba stejně na obě straně s výkyvy do 20W).
Jinak PZ80tka je určitě dobrá volba, to je slušná TV. A jestli zvolit dnes dobrou plazmu nebo LEDkové LCD, což je to nejlepší z hlediska obrazu, co na trhu je, tak to je na každém. Zatím má pořád nějaké výhody a nevýhody.