Citace Původně odeslal Kankal Zobrazit příspěvek
Pokud bych to vyjadril procentualne k udavane spotrebe 42PX80E (255 W), vychází to na nějakých 75 až 82 procent udávané spotřeby pro šetřicí režim a 86 až 94 procent pro běžný provoz... Když to vztáhnu na 46PZ80E (470 W), jestli to tedy vůbec lze, tak mi vychází:

šetřicí režim - 353 až 385 W
normální - 404 až 442

A to už je docela síla! Televize jim běží opravdu hodně...

Pokud nastavis TV na rezim KINO, ktery mi v rozumne osvetlene mistnosti pripada jako nejrozumnejsi (vsechny ostatni rezimy uz jsou na mne dost prebarveny a kontrastni), pak mam prumernou spotrebu cca. 240W u 42PZ80 tedy u 106cm FullHD. Skutecne dost zalezi na nastaveni rezimu, jasu a kontrastu, jelikoz jsou tam pak rozdily spotreby radove skoro dvojnasobne. U 46PZ80 bych spotrebu predpokladal tedy +- stejnou, jelikoz je to sice o kousek vetsi uhlopricka a tedy i plocha, ale zase je to jeste myslim novejsi TV, ktera ma jeste vice optimalizovanou spotrebu.
Takze zere to dost, ale pri beznem sledovani TV pri pouziti mene "sviticich" rezimu se v prumeru na maximalni hodnoty nedostanes.Je to holt dan za technologii a velikou uhlopricku.
Jinak sledujem take asi z 5ti metru (mam TV v drzaku na stene) a nebyl by myslim z teto vzdalenosti vubec problem "uzivit" i 50" uhlopricku a mozna i vetsi, z tehle vzdalenosti neni skutecne problem "ukoukat" i podstatne vetsi TV, takze pokud ma tatik slabsi oci, doporucoval bych tu 46" skoro minimalne.
K tomu pridam jeden fakt, ktery mozna bude delat problem i vice lidem - pritelkyne ma asi 0.75 dioptrie na dalku na a z tehle vzdalenosti ji cteni titulku treba na CT24 (behaji tam stale aktualni zpravy v dolni casti obrazovky) ji dela velke problemy.
Musi to souviset nejak s technologii a obrazem plazmy, jelikoz na podstatne mensi uhlopricce CRT TV (72 cm Panasonik) z prakticky stejne vzdalenosti je byla schopna cist skoro lepe, ac se to nekomu bude zdat podivne.
A to predesilam, ze obraz je vytecny, titulky jsou kontrastni vuci podkladu a oproti starsi CRT proporcionalne podstane vetsi z hlavy bez vypoctu bych rekl skoro 2.5x.
V obchodech na LCDckach prej titulky a pismo vidi pry podstatne lepe.
Cim to je, nebo zda to ma nejaky realny technicky zaklad skutecne nevim, jen na to upozornuju a opet opakuji, ze paklize ma nekdo specificke problemy s ocima ci jen proste lehkou zrakovou vadu, pak o to vic to chce zajit nekam do kramu s tim, kdo bude TV primarne sledovat a nechat si ho to "otestovat", na co se mu dobre kouka.
Ja jsem prave podobnou reakci na "citelnostL titulku na plazmach uz slysel, takze na tom asi neco malo skutecne bude.
Je to pak o tom, aby dotycny sice nemel vybornou plazmu, ktera sice obecne patri ke spicce technologie, ale houby na ni videl