Výsledky 26 až 50 z 73

Téma: 20/21" kolem 20k - NEC 2190/EIZO S2100

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: 20/21" kolem 20k - NEC 2190/EIZO S2100

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    No, jenom bych ti k tomu řekl, že kupovat takhle drahé panely bez osobního odzkoušení není nejlepší a že je ke zvážení, co ti přinese drahý S-PVA monitor oproti levnějším. Osobně se domnívám, že důvod, proč platit takhle drahý panel je především elektronika, barevná přesnost, podsvícení a také použitý panel. Pokud tě tak netrápí barevná přesnost, tak v těchhle panelech zaplatíš něco, co nepotřebuješ a na office nebo filmy budou obdobné jako levnější S-PVA, se kterými mají často asi stejný panel (a v některých věcech budou některé tyhle panely i horší, protože to nejsou obvykle zrovna nejnovější modely).

Jinak mně je NEC sympatičtější než Eizo, ale pokud bych někdy chtěl S-PVA, tak bych si myslel, že Eizo bude obecně spíš lepší, minimálně v kvalitě podsvícení by být mělo.
    Dobře řečeno. Skutečně není nad osobní zkušenost, každý má rád něco, něco nesnáší. Třeba mně hrozně lezou na nervy nekteré efekty *VA monitorů (gamma shift, perleťový efekt v někteých případch), proto mám IPS. Na druhou stranu někomu vadí černá IPS monitorů a také jejich obecně vyšší cena.
    Jinak samozřejmě vždy je možnost monitor vrátit, nicméně tam je problém, že pak takto rotují "nechtěné" kusy s vadným podsvícením, mrtvými pixely atd. To je třeba problém některých NECů. Ještě bych měl dodat, že NEC cpe ty nejlepší panely do SpectraView modelů, které prodává mnohem dráž. Bohužel to je politika společnosti pro Evropu, v USA to takto není děleno a co jsem slyšel, obecně se tam lidé s vadnými body u NECu setkávají mnohem méně. Asi si tam více hledí zákazníků
    Naposledy upravil Biges; 05.12.2008 v 21:19.
    NEC 2690 (25,5" H-IPS)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nej Notebook kolem 20k
    Založil Tomas.1 v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 02.08.2005, 22:18
  2. 02/05 Kamera kolem 20k
    Založil Spajky v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.02.2005, 08:10

Pravidla přispívání