Výsledky 1 až 25 z 156

Téma: Ma bezny uzivatel dovod na kryptovanie?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní Re: Ma bezny uzivatel dovod na kryptovanie?

na tom je ale nejvtipnejsi to, ze to vlastne meli schvalit presne obracene, nechci byt paranoidni, ale za tim je videt klasicky natlak z ruznych radoby bezpecnostnich slozek, ktere tomu prd rozumi jen budou tyranizovat kupu lidi.

spis nez ze mi nekdo ukradne fotku me nahate pritelkyne a za dva roky budu mit kvuli tomu problem v zamestnani nebo ona bych se bal, ze muj pocitac muze byt zneuzitelny jinou osobou (zakonou ci nezakonou to je uplne jedno) nacez pri dnesnim silenstvi ohledne terrorismu me pak zabasnou pro nejakou pi....

PS: obavam se ze to ze nekdo pouziva Linux nezabrani zneuziti....

PS2: nekdo mel ten vtipny podpis v anglictine ... to ze jste paranoidni neznamena ze po vas nejdou
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal sasha Zobrazit příspěvek
    na tom je ale nejvtipnejsi to, ze to vlastne meli schvalit presne obracene, nechci byt paranoidni, ale za tim je videt klasicky natlak z ruznych radoby bezpecnostnich slozek, ktere tomu prd rozumi jen budou tyranizovat kupu lidi.

spis nez ze mi nekdo ukradne fotku me nahate pritelkyne a za dva roky budu mit kvuli tomu problem v zamestnani nebo ona bych se bal, ze muj pocitac muze byt zneuzitelny jinou osobou (zakonou ci nezakonou to je uplne jedno) nacez pri dnesnim silenstvi ohledne terrorismu me pak zabasnou pro nejakou pi....

PS: obavam se ze to ze nekdo pouziva Linux nezabrani zneuziti....

PS2: nekdo mel ten vtipny podpis v anglictine ... to ze jste paranoidni neznamena ze po vas nejdou
    Ono zneužití PC totiž může být v důsledku třeba i jen zneužití IP adresy, tam bych se bál víc toho, že se ti doma někdo nabourá do wifi sítě a přes tvoje připojení někde nadělá neplechu - a pod záminkou ochrany proti terorismu tvůj ISP naší STB vydá logy...
    A teď mě tak napadá, že jsem tenhle příběh už někde slyšel.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

A jelikoz pro PCR (a soudce) je wifi (a obecne cokoli ohledne IT) asi tak neco jako UFO, hvezdna brana a cestovani casem dohromady, tak to podle toho vypada.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Unhappy Re: Ma bezny uzivatel dovod na kryptovanie?

no ted uz zbyva aby nam zmenili pravni system smerem k tomu americkemu takze uz nebude zadna presumpce neviny a stehuju se pryc protoze to uz si s nama muze kazdej hrat jak chce.

sorry for OT ale posledni dobou sem fakt vytocenej z toho co se v tomle state a EU deje za prasarny a nikdo z tech ceskejch hnidopichu co jen kecaj u piva nema zajem cokoliv zmenit jeste clovekovi nadavaji ze jim kazi naladu blbejma kecama

jestlize bude moci jakakoliv slozka statni, nadstatni, bohata na prachy a cas disponovat pristupem ke vsem uzivatlskym datum, tak je taky muze upravit podle sveho a jakehokoliv cloveka prakticky zlikvidovat, s tim jak je prorostala korupce a kriminalita do politiky, instituci, tak uz clovek nemuze mit pocit bezpeci a stability nikde.
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Senior Member Avatar uživatele Kořka
    Věk
    37
    Vliv
    271

Nevíte jak dlouho vydrží data dejme tomu na SDHC kartě? Já tuhle ošemetnou otázku údajů o účtech, hesel a "hambatejch" fotek hodlám asi vyřešit způsobem karty v trezoru. Myslim že spousta lidí ma v PC data u kterých by asi zrovna nebyli rádi, kdyby se zveřejnila takže mi otázka šifrování nepřipadá zase tak mimo. Nejde o skrývání dat před orgány činnými, ale o skrytí určitých dat před rodinou/spolubydlícím/přáteli.
    FUN: i5 - 6500 (Skylake) | GTX 960 | MSI Z170A Gaming pro | EVO 850 256 GB | Filco ninja tenkeyless (MX Brown) | Audio: Emu 0204>Beyerdynamic custom one pro |
    EDC: Macbook Air 2014 | i5 | 4 GB RAM | 128 GB SSD | 5.11 Rush Mike | Google Nexus 7

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Kořka:

Na to snad staci korektne nastaveny operacny system (multiuzivatelsky)...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Kluk k sežrání Avatar uživatele xvojta
    Věk
    43
    Vliv
    287

Já zkusím shrnout, proč šifrovat jako soukromá osoba. Chápu argumenty všech, všechny jsou pravdivé, ale vetšina je zaměřena na konkrétní cíl/problém či hledá jistá řešení, atd...

Možnost šifrování (důvod) musí mít uživatel z PRINCIPU. Jsou to moje data (moje duševní vlastnictví) a je ÚPLNĚ JEDNO jestli je to jeden soubor a jestli se "dají případně tyto informace vyšmelit či koupit", já prostě nechci aby se dostali k někomu jinému v čitelné podobě a on s nimi mohl jakkoliv nakládat.

Takže principielně KAŽDÝ uživatel MÁ důvod šifrovat. Konkrétní případy a realita je zase trošišku někde jinde. Ale pokud otázka stojí obecně, pak obecná odpověď je ANO.
    Surface 3 Pro + Nokia Lumia 930 + Volvo V60 D5 + Ford Capri '79 2.3V6 project = mobilní
    ...omnia mea meacum porto...
    WS: ...i5@3,3GHz...16GBram...4TBwd... ATI Rad HD 6870 1GB

Senior Member Avatar uživatele Kořka
    Věk
    37
    Vliv
    271

Citace Původně odeslal PiT Zobrazit příspěvek
    Kořka:

Na to snad staci korektne nastaveny operacny system (multiuzivatelsky)...
    Tak zrovna kvůli tomuhle se nebudu zdržovat s nějákým loginem při zapínání. Beztak to v podstatě nevypínám. Jde mi prostě o situace kdy je náhodou někdo u mě doma a leze mi na počítači na internet, což už se mi samo o sobě příčí.
    FUN: i5 - 6500 (Skylake) | GTX 960 | MSI Z170A Gaming pro | EVO 850 256 GB | Filco ninja tenkeyless (MX Brown) | Audio: Emu 0204>Beyerdynamic custom one pro |
    EDC: Macbook Air 2014 | i5 | 4 GB RAM | 128 GB SSD | 5.11 Rush Mike | Google Nexus 7

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání