Tak jsem už už málem koupil Tamrona 17-50. Udělal jsem si ale v prodejně (ten shop, co je vlastně i servisem Tamronů - napadlo mě, že je dobrej nápad to tam koupit) test tohohle skla na dvou tělech (obě teda Canon 350D) s tímto výsledkem:
Takže brutální FF. Zarazilo mě ale, že při 50mm se to dá prohlásit na relativně v poho, ale na 17 je to děs nejen na F/2,8, ale i na F/4 - což jsem nečekal. Další zvláštní věc je, že se mi i na 17mm/F2,8 podaři občas zaostřit pomocí AF tak, že je to v relativně v pořádku. Musím ale udělat to, že přeZOOMuju na 50mm, přesně pod AF bod dám středovou čáru a pak to přeZOOMuju zpět na 17mm.
Když to z těch 17mm (čára pod AF bodem) přeZOOMuju na 50mm, tak je AF bod o několik mm níž (v místech FF) ... je to normální? Neni to náhodou důvod toho FF u tohohle skla?
Jo a POZOR. Ptal jsem se v tom shopu, jestli by např. tohle sklo nešlo seřídit přesně na moje tělo a bylo mi řečeno, že je seřízeno tak jak má (tzn. nejlíp jak to prý jde - tzn. že lépe na moje tělo to seřídit nejde). Tak mě napadá, mám vůbec šanci sehnat tohle sklo tak, aby chodilo i na mém těle? Nebo je prostě s 350D "nekompatibilní"?

Odpověď s citací

VIP