e1: původní otázka byla zodpovězena, tak nevidím jediný důvod, proč bychom nemohli dále diskutovat o tak zajímavém tématu, jako je srovnání filmu se senzorem. Osobně mě to velice zajímá a jestli vidíš pouze problém v tom, že se o něm diskutuje v rámci tohoto threadu, pak nechápu, proč místo postu plného rozhořčení raději nepožádaš nějakého moderátora o rozdělení tématu.
Také si nemyslím, že o této problematice mají právo diskutovat pouze majitelé výbavy, kterou tady srovnáváme. Stejně jako v 99% threadů na tomto fóru nevidím nic špatného na diskusi, která je (minimálně z části) založena na názorech třetí strany, tvrzení uznávaných autorit či výsledků testů a recenzích dostupných v knihách a na netu.
Ale zpět "k tématu"
image comparison between a Canon 1Ds Mark II and a 4X5 Velvia transparency scan at 1200 dpi
Velvia 4X5 transparency 150mm lens @ f22:
Canon 1Ds Mark II 24-70 f2.8 L lens @ 46mm:
více a detaily:
http://www.sphoto.com/techinfo/santaysablefarm.htm
Možná je to můj subjektivní názor, ale podle tohoto snímku mi film stále připadá lepší. Bohužel se mi nepodařilo najít srovnání čehokoli "lepšího", než je MkII, ale i tak si nedokážu představit, jak by to mohlo viditelnou měrou překonat formát 6x7 (případně 6x9), když se mi i 4x5 zdá lepší.