Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 70

Téma: WD VelociRaptor 300GB

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

Standardní Re: WD VelociRaptor 300GB

Citace Původně odeslal M@to Zobrazit příspěvek
    jeden z prvych "nastrelov" ceny. Cena mi pripada priblizne rovnaka s cenou "starej" 150GB verzie v case jej uvedenia na trh.
    Vzhledem k dostupnosti "4 týdny s otazníkem" předpokládám, že se i ta cena ještě zlepší. Pomalu abych rozbil prasátko

Citace Původně odeslal jenicek321 Zobrazit příspěvek
    dovolim si nesouhlasit pane inženýre, decibel je logaritmicka jednotka, kazde 3dB se hladina intenzity zvuku v realu 2krat snizuje nebo zvysuje, takze pokud to merili aspon nejak dobre, tak by ten rozdil mel slyset i polohluchy afghanec... (z ty strelby ) samozrejme je to vsechno o bedne..
    To jsem nevěděl - ale taky kua nejsem inženýr přes fyziku ani akustiku a přesně jak píšeš, je to hodně o bedně (případně nějakém silenceru) a jak jsem psal já, o subjektivním vnímání hluku/zvuků.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

I kdyz se ta cena pravdepodobne jeste zmeni, protoze vsude jinde je > 5.500,- priznam se ze me tohle vcelku sokovalo (prijemne)
    link a kazdopadne screen
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    | P67 + 2500K@silent |

Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    261

Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
    ...
    Inak toto je asi predzvest vstupu WD do serveroveho businessu
    1. dubna už bylo, tak sis měl nechat podobný fórek napřesrok. To, že WD nedělá SAS disky ještě neznamená, že je nováček v serverovém businessu. Ale pobavilo mě to dobře.

Ad theme: Docela zajímavý disk, ovšem po zkušenostech s raptorama si asi ponechám svůj 2X74GB raid. Než řešit nový model, seženu si konečně pořádný SATA řadič, který vyždíme veškerý potenciál z těch dvou. Na těch řadičích, co se dávají na desky to stejně vždy poběží jako lehce rychlejší satový disk.
    Jinak k té hlučnosti. Záleží kam do casu se ten disk dá. Už jsem to řešil v nějakém jiném threadu, ale napíšu to ve zkratce i sem. Pokud se dá do klasické 3,5¨ pozice, tak je při seeku schopen pěkně rozrezonovat i ocelovou bednu (měl jsem to v middletoweru od Chieftecu - nějakej ten DX něco ). Ale pokud se dá přes nějakou distanční podložku či do chladícího boxu do 5,25¨ pozice, stane se z něj vcelku tichý disk. Raptory nikdy neměly extra hlučné motory, akorát ty otáčky způsobují relativně velké vibrace a ten disk pak prostě rezonuje v casu.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

Citace Původně odeslal vauxhall.uk Zobrazit příspěvek
    1. dubna už bylo, tak sis měl nechat podobný fórek napřesrok. To, že WD nedělá SAS disky ještě neznamená, že je nováček v serverovém businessu. Ale pobavilo mě to dobře.
    Jaj aky vtipalek ... asi pre takych ako ty nabuduce rozpisem, ze tym myslim high-performance a naviac 2,5" velkosti. Pochopitelna snaha o pouzitie jedneho navrhu vo viacerych segmentoch, co predtym u raptoru dost dobre nefungovalo.
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Junior Member Avatar uživatele DAFree
    Věk
    38
    Vliv
    252

Citace Původně odeslal jenicek321 Zobrazit příspěvek
    dovolim si nesouhlasit pane inženýre, decibel je logaritmicka jednotka, kazde 3dB se hladina intenzity zvuku v realu 2krat snizuje nebo zvysuje, takze pokud to merili aspon nejak dobre, tak by ten rozdil mel slyset i polohluchy afghanec... (z ty strelby ) samozrejme je to vsechno o bedne..
    Len drobna poznamka: Vnimanie hlasitosti je u cloveka tiez logaritmicke takze ked linearne dvihas hlasitost v dB tak clovek toto zvysovanie hlastiosti tiez vnima linearne
    Peace

Citace Původně odeslal ctrl_j Zobrazit příspěvek
    I kdyz se ta cena pravdepodobne jeste zmeni, protoze vsude jinde je > 5.500,- priznam se ze me tohle vcelku sokovalo (prijemne)
    link a kazdopadne screen
    Jasná chyba nedokážu si vysvětlit jak by dokázali stlačit cenu o 1/3 oproti ostatním

Osobně jsem dost zvědavý na praktické zkušenosti s hlučností.

Věk
    41
    Vliv
    261

Thumbs up Re: WD VelociRaptor 300GB

Jaj aky vtipalek ... asi pre takych ako ty nabuduce rozpisem, ze tym myslim high-performance a naviac 2,5" velkosti. Pochopitelna snaha o pouzitie jedneho navrhu vo viacerych segmentoch, co predtym u raptoru dost dobre nefungovalo.
    No tak už z tebe konečně začíná lézt trochu smysluplného textu. Ačkoli jsem i tu původní větu pochopil, musel jsem si rýpnout, protože ten první příspěvek měl asi takovou hodnotu, jako kdybych tady napsal raptor rulez se smajlíkem, ale bohužel nejsem redaktorem HW občasníku a nemohu si zde připadat dost důležitě, ať ze mě vypadne sebevětší blábol. Napsal jsem to lehčí formou, protože od moderátora bych čekal rozumnější postřeh než větičku, které se dá opravdu jen zasmát. Ale dost invektiv. Od toho tento thread není.
    Co se týká high performance, tak ty otáčky, co má raptor už měly SCSI disky před hezkou řádkou let. Akorát WD nikdy nezačal vyrábět nějaké s vyšší kapacitou. Další věc, ta velikost (fyzická ne kapacita), která u serveru nehraje zas takovou roli, takže opět se mi zde nejeví žádné veliké +, proti SASu. To už bych spíš viděl 2 takový v nějakém high-end notebooku zapojené v raidu. Ale no offence. Pochopitelně je někdo může použít s satovému řadiči do nějakého staršího serveru. Kde se také docela často používaly i starší typy raptorů. Takže by mě zajímalo, co kontrétně u raptorů starší generace v serverech nefungovalo a z jakého důvodu by měl být 2,5" disk výhodnější koncepce pro server, než klasický 3,5"? To mi uniká a rád si o tom podiskutuju, když už jsi to nakousl.
    A zkus to tentokrát bez negativní karmy. Můžeme diskutovat normálně, ne jak malý děti.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

Citace Původně odeslal Khadgar Zobrazit příspěvek
    Jasná chyba nedokážu si vysvětlit jak by dokázali stlačit cenu o 1/3 oproti ostatním
    Nerikam ze to chyba je, nerikam ze neni, jen namitnu ze 275T se v alze prodava taky temer o 1/3 levneji nez vsude jinde
    | P67 + 2500K@silent |

Thumbs down Re: WD VelociRaptor 300GB

No tak už z tebe konečně začíná lézt trochu smysluplného textu. Ačkoli jsem i tu původní větu pochopil, musel jsem si rýpnout, protože ten první příspěvek měl asi takovou hodnotu, jako kdybych tady napsal raptor rulez se smajlíkem, ale bohužel nejsem redaktorem HW občasníku a nemohu si zde připadat dost důležitě, ať ze mě vypadne sebevětší blábol. Napsal jsem to lehčí formou, protože od moderátora bych čekal rozumnější postřeh než větičku, které se dá opravdu jen zasmát. Ale dost invektiv. Od toho tento thread není.
    Keby to bola jedina veta toho prispevku, tak by sa to dalo mozno vzdialene pochopit, ale kedze to bol len taky dodatok k inej informacii, tak nechapem, do coho sa vlastne seres? Ten postreh je uplne logicky a ty si nenapisal nic, cim by si ho nabural.
    Co se týká high performance, tak ty otáčky, co má raptor už měly SCSI disky před hezkou řádkou let. Akorát WD nikdy nezačal vyrábět nějaké s vyšší kapacitou. Další věc, ta velikost (fyzická ne kapacita), která u serveru nehraje zas takovou roli, takže opět se mi zde nejeví žádné veliké +, proti SASu. To už bych spíš viděl 2 takový v nějakém high-end notebooku zapojené v raidu. Ale no offence. Pochopitelně je někdo může použít s satovému řadiči do nějakého staršího serveru. Kde se také docela často používaly i starší typy raptorů. Takže by mě zajímalo, co kontrétně u raptorů starší generace v serverech nefungovalo a z jakého důvodu by měl být 2,5" disk výhodnější koncepce pro server, než klasický 3,5"? To mi uniká a rád si o tom podiskutuju, když už jsi to nakousl.
    A zkus to tentokrát bez negativní karmy. Můžeme diskutovat normálně, ne jak malý děti.
    Vsetky 10/15k rpm disky maju male platne a preto je 2,5" form factor uplne logicky - nie je potreba aby tieto disky boli "velke" - niekedy sa vsak take robia, napriklad kvoli chladeniu ci vacsej "bytelnosti".
    Nechapem ako moze sudne uvazujuceho clovek napadnut, ze by sa nieco s idle spotrebou 4W mohlo objavit v "notebooku" (tie "" su naschval, aj keby to bolo RTM tam by to neslo uchladit).
    Raptor sa v pravych serveroch neobjavoval, pretoze tam obvykle boli prave SCSI alebo SAS disky, pretoze na tie sli zohnat seriozne radice a zaroven seriozne disky (s dostatocnou kvalitou a rychlostou). Alebo mas snad dojem, ze akykolvek raptor sa moze rovnat SAS/FB 15k disku (ano aj v 3,5" pretoze je urceny tam, kde tych 2,5" nie je treba, dnes vsak existuje aj ST Saavio 15k/2,5). Male (2,5") disky sa uzivia vo vsetkych blade serveroch a ze ich dnes nie je prave malo a kvoli uspore miesta sa nasadzuju stale viac.
    Raptor bol proste vzdy skor pre general public orientovany na vykon - proste enthusiasts.
    Naposledy upravil MadCap; 26.04.2008 v 15:27.
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Senior Member mince Avatar uživatele UFo
    Vliv
    286

Citace Původně odeslal ctrl_j Zobrazit příspěvek
    Nerikam ze to chyba je, nerikam ze neni, jen namitnu ze 275T se v alze prodava taky temer o 1/3 levneji nez vsude jinde
    Taky jsem na to koukal, a už jsem si brousil zoubky... bohužel je to stejná cena jako u Western Digital Raptor 3.5" 150GB WD1500ADFD IMHO to asi nebude náhoda..
    Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A

Věk
    41
    Vliv
    261

Keby to bola jedina veta toho prispevku, tak by sa to dalo mozno vzdialene pochopit, ale kedze to bol len taky dodatok k inej informacii, tak nechapem, do coho sa vlastne seres? Ten postreh je uplne logicky a ty si nenapisal nic, cim by si ho nabural.
    No tak byla tam předtím akorát oprava přepočtu ceny a k tomu ten dodatek, který k tomu byl skutečně nelogický, páč netuším, kdo by ho za tu cenu bral. Viz. http://pevne-disky.alza.cz/pevny-dis...sas-d80514.htm - k tomu už snad není nic dál co dodávat.

Vsetky 10/15k rpm disky maju male platne a preto je 2,5" form factor uplne logicky - nie je potreba aby tieto disky boli "velke" - niekedy sa vsak take robia, napriklad kvoli chladeniu ci vacsej "bytelnosti".
    Nechapem ako moze sudne uvazujuceho clovek napadnut, ze by sa nieco s idle spotrebou 4W mohlo objavit v "notebooku" (tie "" su naschval, aj keby to bolo RTM tam by to neslo uchladit).
    Raptor sa v pravych serveroch neobjavoval, pretoze tam obvykle boli prave SCSI alebo SAS disky, pretoze na tie sli zohnat seriozne radice a zaroven seriozne disky (s dostatocnou kvalitou a rychlostou). Alebo mas snad dojem, ze akykolvek raptor sa moze rovnat SAS/FB 15k disku (ano aj v 3,5" pretoze je urceny tam, kde tych 2,5" nie je treba, dnes vsak existuje aj ST Saavio 15k/2,5). Male (2,5") disky sa uzivia vo vsetkych blade serveroch a ze ich dnes nie je prave malo a kvoli uspore miesta sa nasadzuju stale viac.
    Raptor bol proste vzdy skor pre general public orientovany na vykon - proste enthusiasts.
    Tak tohle mě docela dostalo. Nějak jsem si nevšiml, že bych někde vyzdvihoval raptora před nějakým SASovým diskem. Právě tam jsem tu diskuzi směřoval, protože právě SAS mi přijde jako solidní důvod, proč se raptory objeví akorát v nějakých "lehčích" serverech. Takže proto mi nepřišlo, že by WD měl nějak čechrat tento segment trhu. A s tím použitím 2,5" disků to taky není moc žhavý. Třeba HP vyrobí z pěti serverů jeden kus, který je osazen 2,5" disky a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo v přištím roce měnit, takže jsme podle všeho tam, kde dnes. Tj, že se raptor občas použije v nějakém custom serveru, který doladí na zakázku v nějakém shopu, což je opravdu mizivá část vyrobených a prodaných serverů. Jsem s tím každý den v kontaktu, tak ti jen říkám, jak to je.

Senior Member
    Věk
    53
    Vliv
    293

Co rikate na ceny?5500-6500kc.Hm,hm.To si radeji koupim tri 640GB AAKS Ted jsem prehodil system z 74GB Raptora na 640AAKS a vubec toho nelituju.Ticho a klid.

Skoro 8 litrů za disk je trochu moc,do těch 5 bych o něm docela uvažoval,přeci jen už mému 74GB Raptorovi táhne na čtvrtý rok.Na hluk si v nové bedně stěžovat nemohu,slyším jenom seek,tak pokud na tom bude nový disk stejně není problém
    Core 2 Duo E2160 (2970Mhz),Gigabyte 965P-DS3,4x1GB DDR 800 Patriot,Palit Radeon X1950 GT 512MB (500/1200-575/1430),WD Raptor 74GB+320GB a 500GB Barracuda,Pioneer DVR-212+Plextor PX130A ,Seasonic 430W,Gigabyte 3D Aurora 570,Audigy ZS,Genius Home Theatre 5.1,Logitech G7+Logitech G15,Samsung SyncMaster 940BF

Citace Původně odeslal nex Zobrazit příspěvek
    Co rikate na ceny?5500-6500kc.Hm,hm.To si radeji koupim tri 640GB AAKS Ted jsem prehodil system z 74GB Raptora na 640AAKS a vubec toho nelituju.Ticho a klid.
    to rad vidim sam zvažuju taky nad wd, ale 3200 aaks

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

mnoho lidi si poridi raptora na zkousku, hodi tam system, zjisti ze to nema cenu a raptora prodava viz bazary.

chci se zeptat i ostatnich lidi co nejakyho raptora maji, je ta rychlost nekde znat? vyplati se to za ty penize a hluk?
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Zrejme neodpovim dobre.
    Mam Velociraptory tri, zatim bez RAIDu, ono to poradny radic chce.
    Hluk neresim, protoze jsem stavel PC na vykon a ticho. V Case od Nexusu neslysim ani vetraky (1000 rpm), ani seek.
    Jeste porad pamatuji SCSI disky a vitr, ktery delaly. Poznat na vykonu se to da, ve vicevlaknech nebo databazi neskonale dobre.
    A nekupoval jsem je v CR.
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

zajima mně jestli to človek pozna ve windows a pri praci na PC, start win, odezva systemu, klasicky programy jako office atd..
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Instaloval jsem teď ve škole wokna na jeden stroj s 15k SCSI diskem a na odezvě systému to znát rozhodně je, ale čekal jsem víc. IMHO je cenovej rozdíl oproti výkonostnímu moc velkej na to, aby se běžnýmu člověku vyplatilo kupovat rychlejší disk než 7200ot.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Mexes Zobrazit příspěvek
    mnoho lidi si poridi raptora na zkousku, hodi tam system, zjisti ze to nema cenu a raptora prodava viz bazary.

chci se zeptat i ostatnich lidi co nejakyho raptora maji, je ta rychlost nekde znat? vyplati se to za ty penize a hluk?
    Když jsem ho před pár lety kupoval-tehdy 74GB verzi,tak rozdíl byl oproti standartním diskům o dost vyšší,dnešní disky s kolmým zápisem,daleko vyšší hustotou záznamu a 16MB cache se tomu Raptorovi v mnoha směrech dost blíží.Pokud rozdíl mezi VelociRaptorem a ostatními disky bude stejný jako tehdy mezi běžnými disky a Raptorem,tak se vyplatí,nákup klasického Raptora bych v současné situaci na trhu docela dost zvažoval
    Core 2 Duo E2160 (2970Mhz),Gigabyte 965P-DS3,4x1GB DDR 800 Patriot,Palit Radeon X1950 GT 512MB (500/1200-575/1430),WD Raptor 74GB+320GB a 500GB Barracuda,Pioneer DVR-212+Plextor PX130A ,Seasonic 430W,Gigabyte 3D Aurora 570,Audigy ZS,Genius Home Theatre 5.1,Logitech G7+Logitech G15,Samsung SyncMaster 940BF

Věk
    41
    Vliv
    261

1) Raptory musí jet RAIDU, aby to mělo alespoň trochu význam.
    2) Ten RAIDU musí být na nějakém lepším SATA řadiči, nejlépe s vlastním procesorem.
    3) Hlučnost raptorů je známá. Teda respektive jejich vybrace, tudíž pokud to není v kvalitním šasí, doporučuji umístění přes nějakou distanční podložku či silentbox do 5,25", pak je to v pohodě.

Suma sumárum - vyplatí se to pouze tam, kde je ten výkon skutečně třeba. Pro běžné užívání windows a hraní her je to naprostá zbytečnost. Btw. i "obyčejné" 7200rpm disky už dneska v RAIDU s lepším než integrovaným řadičem umí docela pěkné kousky. Takže jestli nějaký boost, tak bych koupil nějaký lepší řadič (stojí dnes už cca kolem 2k) a k němu disky do RAIDU a udělá to za stejné peníze více muziky, než jeden raptor na integrovaném řadiči. Případně je-li ten výkon skutečně žádoucí, přikoupil bych k tomu dva starší raptory s menší kapacitou, protože 300GB 10k RPM disk za cenu stejně velkého SASu se nejeví jako nějakej extra kauf. Ale třeba si jich Madcap pořídí pár do serveru.

Tak jste me nalomili, vcera jsem domontoval radic Adaptec 3405,PCiEx4-4xSATA+SAS , pridal Hitachi Ultrastar 15K300 147GB 15000rpm SAS 16MB Ultra 320 SCSI a po neskutecnem zprovozneni (pod VISTA samozrejme, WIN XP je OK) to konecne posloucha. Skrine NEXUS se vyrabeji uz s odhlucnenim a gumovymi zavesy pro disky, takze hluk je porad stejne maly.
    Jenze ani RAID 0+1 s Velociraptory nstaci na SCSI (SAS) disk s 15.000 ot., stal se z nej tedy bootovaci disk. Adaptec ma sice silene drivery, nicmene je to asi jedina znacka, ktera dovoli prepinat pole za behu systemu s XOR paritou, a neodhlasuje pritom disky.
    Ted uz to bezi, a protoze mou specializaci jsou zvukove systemy, beha to predevsim tam (pro zatez pres 10 Gbit LAN spojene 2 PC), natahovani pluginu a zatez procesoru.
    O disky se ted procesor nestara, maji svuj Intel RAID. Nabeh sytemu je rychlejsi, nacitani database nejmene o 1/3 rychlejsi.
    Toz uvidim, jeden den na testy je mimoradne malo.
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

zajima mně jestli to človek pozna ve windows a pri praci na PC, start win, odezva systemu, klasicky programy jako office atd..
    Ano, odezva je téměř všude svižnější, hlavně při práci s měnšíma souborama. Otázka je jen, jestli to stojí za ty peníze a na to je individuální odpověd. Mně ano...
    Naposledy upravil Over; 15.05.2008 v 22:20.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Poznas to, ale na "doma" to moc smyslu nema. Pokud tytez $ vlozis do cehokoli jineho (RAM, CPU, ...) pomuzes si vic. Nemluve o tom, ze za ty prachy si poridis TB disk, kterej bude sice o fous pomalejsi ale 3x vetsi a to na doma vyuzijes asi vic.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

tak tak, víc RAM jako disková cache + velkej disk je imho lepší než jeden 10k rpm disk
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Poznas to, ale na "doma" to moc smyslu nema. Pokud tytez $ vlozis do cehokoli jineho (RAM, CPU, ...) pomuzes si vic. Nemluve o tom, ze za ty prachy si poridis TB disk, kterej bude sice o fous pomalejsi ale 3x vetsi a to na doma vyuzijes asi vic.
    Tohle bych vazne moc neresil. Velociraptor je pro skupinu lidi, kteri chteji od kompu maximum. Lidi, kteri uz maji HighEnd grafiku, CPU, minimalne 1 dalsi TB disk aj., si radi koupi i toto. Takze bych tu neuvazoval o "vyuzitelnosti" nebo nedej Boze o pomeru cena/vykon. Je to proste enthusiast produkt, pripadne produkt pro levne serverove systemy.
    Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. WD 250GB WD2500KS - teplota 66C!!! nechápu
    Založil Slimák v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 23.10.2006, 03:34
  2. poradi nekdo WD 80 ????
    Založil bubla v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 15.12.2004, 22:38
  3. Help s nastavenim WD 30GB+ WD 120GB
    Založil dutches v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 07.07.2003, 01:57
  4. WD 80GB JB problém s nalezením a formátováním...
    Založil Cushdie v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 12.03.2003, 13:33
  5. 2*40GB RAID nebo 1*120GB WD JB?
    Založil Petrik v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 22.10.2002, 09:36

Pravidla přispívání