No tak už z tebe konečně začíná lézt trochu smysluplného textu. Ačkoli jsem i tu původní větu pochopil, musel jsem si rýpnout, protože ten první příspěvek měl asi takovou hodnotu, jako kdybych tady napsal raptor rulez se smajlíkem, ale bohužel nejsem redaktorem HW občasníku a nemohu si zde připadat dost důležitě, ať ze mě vypadne sebevětší blábol. Napsal jsem to lehčí formou, protože od moderátora bych čekal rozumnější postřeh než větičku, které se dá opravdu jen zasmát. Ale dost invektiv. Od toho tento thread není.
Co se týká high performance, tak ty otáčky, co má raptor už měly SCSI disky před hezkou řádkou let. Akorát WD nikdy nezačal vyrábět nějaké s vyšší kapacitou. Další věc, ta velikost (fyzická ne kapacita), která u serveru nehraje zas takovou roli, takže opět se mi zde nejeví žádné veliké +, proti SASu. To už bych spíš viděl 2 takový v nějakém high-end notebooku zapojené v raidu. Ale no offence. Pochopitelně je někdo může použít s satovému řadiči do nějakého staršího serveru. Kde se také docela často používaly i starší typy raptorů. Takže by mě zajímalo, co kontrétně u raptorů starší generace v serverech nefungovalo a z jakého důvodu by měl být 2,5" disk výhodnější koncepce pro server, než klasický 3,5"? To mi uniká a rád si o tom podiskutuju, když už jsi to nakousl.
A zkus to tentokrát bez negativní karmy. Můžeme diskutovat normálně, ne jak malý děti.