mnoho lidi si poridi raptora na zkousku, hodi tam system, zjisti ze to nema cenu a raptora prodava viz bazary.
chci se zeptat i ostatnich lidi co nejakyho raptora maji, je ta rychlost nekde znat? vyplati se to za ty penize a hluk?
mnoho lidi si poridi raptora na zkousku, hodi tam system, zjisti ze to nema cenu a raptora prodava viz bazary.
chci se zeptat i ostatnich lidi co nejakyho raptora maji, je ta rychlost nekde znat? vyplati se to za ty penize a hluk?
C2D 3,4 Ghz & HD 3870
Zrejme neodpovim dobre.
Mam Velociraptory tri, zatim bez RAIDu, ono to poradny radic chce.
Hluk neresim, protoze jsem stavel PC na vykon a ticho. V Case od Nexusu neslysim ani vetraky (1000 rpm), ani seek.
Jeste porad pamatuji SCSI disky a vitr, ktery delaly. Poznat na vykonu se to da, ve vicevlaknech nebo databazi neskonale dobre.
A nekupoval jsem je v CR.
*Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
---------------
DAW studio
zajima mně jestli to človek pozna ve windows a pri praci na PC, start win, odezva systemu, klasicky programy jako office atd..
C2D 3,4 Ghz & HD 3870
Instaloval jsem teď ve škole wokna na jeden stroj s 15k SCSI diskem a na odezvě systému to znát rozhodně je, ale čekal jsem víc. IMHO je cenovej rozdíl oproti výkonostnímu moc velkej na to, aby se běžnýmu člověku vyplatilo kupovat rychlejší disk než 7200ot.
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
tak tak, víc RAM jako disková cache + velkej disk je imho lepší než jeden 10k rpm disk
"Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."
Tohle bych vazne moc neresil. Velociraptor je pro skupinu lidi, kteri chteji od kompu maximum. Lidi, kteri uz maji HighEnd grafiku, CPU, minimalne 1 dalsi TB disk aj., si radi koupi i toto. Takze bych tu neuvazoval o "vyuzitelnosti" nebo nedej Boze o pomeru cena/vykon. Je to proste enthusiast produkt, pripadne produkt pro levne serverove systemy.
Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7
aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
Acer 1810T
www.highdef.cz
Na pctuningu.cz vyšla pěkná recenze na tento HDD:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?o...1090&Itemid=45
"Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."
Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro
ja osobne bych si taky poridil 3x vetsi disk nez jeden rychly. bral sem v potaz ze dneska lze v bazaru sehnat celkem levne 74 GB raptory.
ja mam ale ve zvyku preinstal systemu az kdyz to je fakt nutny. dejme tomu rok..
a to jsou stejne registry a celej system tak zahlceny ze mi nepomuze ani raptror.
C2D 3,4 Ghz & HD 3870
Tak výhodně se sehnat ty 74GB dají, ale nemají moc smysl. Před nedávnem jsem dva koupil, ale mají pouze 8MB cache. Vzal jsem je jen proto, že mě v podstatě vyšly na stejnou cenu, jako kdybych koupil 80GB 7,2k rpm disk s 8MB cache. Provozuju je teď na SATA radiči od Highpointu v RAIDu a je to znát akorát na startu windows. Samozřejmě při běžném používání. Je na nich akorát systém a pár fičurinek, takže na nich v podstatě nic nevyhledávám ani na ně/z nich nic moc nekopíruju, takže je to spíš taková ozdoba mého gamePC. Za běžnou cenu vyhozené peníze, IMHO ...
On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Když jsem ho před pár lety kupoval-tehdy 74GB verzi,tak rozdíl byl oproti standartním diskům o dost vyšší,dnešní disky s kolmým zápisem,daleko vyšší hustotou záznamu a 16MB cache se tomu Raptorovi v mnoha směrech dost blíží.Pokud rozdíl mezi VelociRaptorem a ostatními disky bude stejný jako tehdy mezi běžnými disky a Raptorem,tak se vyplatí,nákup klasického Raptora bych v současné situaci na trhu docela dost zvažoval
Core 2 Duo E2160 (2970Mhz),Gigabyte 965P-DS3,4x1GB DDR 800 Patriot,Palit Radeon X1950 GT 512MB (500/1200-575/1430),WD Raptor 74GB+320GB a 500GB Barracuda,Pioneer DVR-212+Plextor PX130A ,Seasonic 430W,Gigabyte 3D Aurora 570,Audigy ZS,Genius Home Theatre 5.1,Logitech G7+Logitech G15,Samsung SyncMaster 940BF
1) Raptory musí jet RAIDU, aby to mělo alespoň trochu význam.
2) Ten RAIDU musí být na nějakém lepším SATA řadiči, nejlépe s vlastním procesorem.
3) Hlučnost raptorů je známá. Teda respektive jejich vybrace, tudíž pokud to není v kvalitním šasí, doporučuji umístění přes nějakou distanční podložku či silentbox do 5,25", pak je to v pohodě.
Suma sumárum - vyplatí se to pouze tam, kde je ten výkon skutečně třeba. Pro běžné užívání windows a hraní her je to naprostá zbytečnost. Btw. i "obyčejné" 7200rpm disky už dneska v RAIDU s lepším než integrovaným řadičem umí docela pěkné kousky. Takže jestli nějaký boost, tak bych koupil nějaký lepší řadič (stojí dnes už cca kolem 2k) a k němu disky do RAIDU a udělá to za stejné peníze více muziky, než jeden raptor na integrovaném řadiči. Případně je-li ten výkon skutečně žádoucí, přikoupil bych k tomu dva starší raptory s menší kapacitou, protože 300GB 10k RPM disk za cenu stejně velkého SASu se nejeví jako nějakej extra kauf. Ale třeba si jich Madcap pořídí pár do serveru.![]()
On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Tak jste me nalomili, vcera jsem domontoval radic Adaptec 3405,PCiEx4-4xSATA+SAS , pridal Hitachi Ultrastar 15K300 147GB 15000rpm SAS 16MB Ultra 320 SCSI a po neskutecnem zprovozneni (pod VISTA samozrejme, WIN XP je OK) to konecne posloucha. Skrine NEXUS se vyrabeji uz s odhlucnenim a gumovymi zavesy pro disky, takze hluk je porad stejne maly.
Jenze ani RAID 0+1 s Velociraptory nstaci na SCSI (SAS) disk s 15.000 ot., stal se z nej tedy bootovaci disk. Adaptec ma sice silene drivery, nicmene je to asi jedina znacka, ktera dovoli prepinat pole za behu systemu s XOR paritou, a neodhlasuje pritom disky.
Ted uz to bezi, a protoze mou specializaci jsou zvukove systemy, beha to predevsim tam (pro zatez pres 10 Gbit LAN spojene 2 PC), natahovani pluginu a zatez procesoru.
O disky se ted procesor nestara, maji svuj Intel RAID. Nabeh sytemu je rychlejsi, nacitani database nejmene o 1/3 rychlejsi.
Toz uvidim, jeden den na testy je mimoradne malo.
*Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
---------------
DAW studio
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)