Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: X1950GT - "sekání" klávesnice

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: X1950GT - "sekání" klávesnice

není mi jasné proč se snažíš dávat hře maximální prioritu, to ničemu nepomůže spíš naopak, potom bych se zaměřil na to jaké procesy ti vlastně při hraní běží v pozadí a snažil bych se vše co není bezpodmínečně k chodu pc vypnout a odpojit pc ze sítě, ono je klidně možné, že máš v pc nějakou havěť která prostě občas něco tvoří a tím jednorázově vytíží tvůj systém, který pak nestíhá. Takže já bych začal podrobnou kontrolou systému na viry a spyware - tím nic nezkazíš.

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    není mi jasné proč se snažíš dávat hře maximální prioritu, ..... něco tvoří a tím jednorázově vytíží tvůj systém, který pak nestíhá. Takže já bych začal podrobnou kontrolou systému na viry a spyware - tím nic nezkazíš.
    Dobrý den,
    vysokou prioritu procesu u hry jsem zkoušel nastavit jen proto, abych vyzkoušel, čím jsou tyto těžkosti způsobeny. Zkusit nastavit vysokou prioritu mě napadlo poté, co jsem se na jiném fóru dočetl, že řešením těchto problémů je právě nastavit nízkou prioritu procesu jednotlivé hře. A takto jsem si to ověřil. Pokud se totiž nastaví vysoká priorita, tak okamžitě vznikou tyto problémy s ovládáním, při nízké prioritě procesu tyto problémy skoro zcela vymizí.
    Znovu opakuji, že se nejedná o zpomalení hry jako takové, protože ta běží bez ztráty FPS, jen klávesnice přestane reagovat na moje pokyny, tj. viry, spyware či jiné běžící programy to nedělají, protože ty by zpomalili hru jako takovou.

Předevčírem jsem hrál snad dvě hodiny FlatOut2 s normální prioritou a takty GPU 600/1300 MHz (jinak hraji na default a s nízkou prioritou procesu) a kupodivu se problémy se "sekáním" klávesnice prakticky neobjevily, i když menší náznaky byly, tj. asi je tu nějaká souvislost, ale na vyřčení nějakých pevných závěrů je ještě brzy, musel bych to zkoumat déle (nejlépe na nějakých nových hrách, které budu zkoušet dlouho hrát ).

Jinak kartu přetaktovávám přes RivaTuner, takže dnes večer zkusím tedy najít položku Vsync a změnit jí hodnotu, tak jak radil DOC-ZENITH.

Dobrý den,
    problém byl vyřešen, tyto "nepřesnosti" způsoboval RivaTuner, přes který jsem taktoval GPU a jako takový jsem ho spouštěl rovnou při startu Windows, abych si mohl měnit frekvence.
    Odinstaloval jsem ho, kartu nataktoval přes WinCLK a od té doby s normální prioritou procesu tyto neduhy prakticky vymizely.

Citace Původně odeslal Bigtrouble2006 Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,
    problém byl vyřešen, tyto "nepřesnosti" způsoboval RivaTuner, přes který jsem taktoval GPU a jako takový jsem ho spouštěl rovnou při startu Windows, abych si mohl měnit frekvence.
    BTW v Rivatuneru se dá nastavit, aby se hodnoty uložili, a automaticky se načetly po startu windows.
    . . . if you dont live for something you will die for nothing
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
    M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
    C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II

Dobrý den,

musím udělat definitivní tečku za tímto tématem. Odinstalací RivaTuneru se problém nevyřešil, neboť po několika dnech se s výrazně nižší intenzitou vrátil.

Konečným řešením bylo kompletní odebrání ovladačů, vyčištění přes DriveCleaner, instalace ovladačů dodávaných s GPU (prastaré Catalyst 7.1) a instalace Ati Try Tools pro taktování.
    Tyto problémy se od té doby již nevyskytly (více než měsíc), takže mohu problém definitivně prohlásit za vyřešený.

Čím je způsobený, co ho ovlivňuje a proč se tak děje, nevím. Někdy na něj ovšem při prohlížení netu narazím, buď v nějakých fórech (http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=119954) nebo jsem nedávno popis tohoto problému zahlédl při recenzi na hru El Matador, kdy recenzent přisuzoval tyto problémy neodladěnosti hry. Hru El Matador jsem si tedy zkusil zahrát, samozřejmě mi teď běžela zcela korektně.

Jestli někdo na něco přijdete, dejte vědět.

Díky za tip. Měl jsem podobnej problém. Chystal jsem se vyhodit klávesnici, ale ještě jsem se raději podíval na google jestli to není v softwaru. Nainstaloval jsem starší ovladač grafiky a už jede všechno v pořádku. Mám x800gto2.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Redukce z PS/2 klávesnice na USB
    Založil sAd v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 13.09.2007, 15:14
  2. Sapphire Radeon X1950GT - nizke skore v benchmarkoch.
    Založil Jarko v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 19.08.2007, 23:37
  3. Kompletní polepky klávesnice nebo česká klávesnice DELL D600
    Založil pety v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 27.07.2007, 12:57
  4. Klávesnice a myš proti RSI
    Založil Brogg v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 31.07.2006, 12:04
  5. Zahada - od vypinani PS/2 po modding klavesnice...
    Založil RayeR v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 10.02.2005, 21:56

Pravidla přispívání