ROFL, neumis cist. Nikde jsem nerekl, ze to je nejvykonejsi CPU na svete. Rekl jsem, ze cell resp. P3 skrz FAH tvori nejvykonnejsi SYSTEM (=! CPU) na svete, coz je nezvratny fakt, ukaz mi jiny system, ktery dela jednu vec a ma trvaly vykon vetsi nez tech cca 600-700 TFLOPS. To je zaroven i odpoved pro JonnZ (vsechny C2D na svete lze tezko oznacit jako vypocetni system, kdezto Celly zapojene do FAH ano). Jasne ze univerzalni CPU to rozhodne neni, ale pro paralelni vypocty v plovouci carce to je proste naprosta spicka, ktera ma konkurenci jedine v realne tezko pouzitelnych GPU...
Z tohoto pohledu to proste je Supercomputer on chip, jak se cellu take prezdiva.
Srovnavam jednotlive vypocetni platformy v ramci FAH, pokud to z meho postu jasne nevyznelo, tak se omlouvam, myslel ze to bude kazdemu jasne. Sice kazdy pocita jine WU, ale pocet FLOPS na tom moc zavisly zrejmne nebude. Smysl to ma davat takovy, ze proste existuji oblasti, kde bezne x86 sodtavaji silne na frak od CPU se zcela jinou arichitekturou, o ktere mnoho lidi prohlasovalo / prohlasuje, ze jsou k nicemu...
Takze zaver: Cell ma smysl a existuji realne nasazeni, kde doslova exceluje.
1) viz odpoved foxovi. vsechny C2D na svete skutecne nelze oznacit za jeden vypocetni system...to je jako kdybych rekl ze vsechny dekodery MPEG2 v DVD prehravacich tvori vypocetni system...
2)netusim jake vytizeni jednotlivych jader cellu je pri hrani her na PS3, ale myslim, ze male zrovna nebude.
3)ukaz mi realne pouzivany vypocetni system, ktery pouziva GPU a dosahuje podonych vysledku jako cell ve FAH. Takze?
4) na ledas co. IBM uz pripravuje / prodava vypocetni clustery zalozene na cellu, kdy jeden node obsahuje nekolik (myslim ze 4) cellu a je to urcene pro ruzne realne aplikace: http://itbiz.cz/prvni_pocitace_s_pro..._jsou_na_svete
Zdravotnictví: IBM BladeCenter QS20 podstatně zkrátí dobu potřebnou k porovnání a zmapování 3D lékařských snímků, které jsou obvykle pořizovány v rozpětí několika měsíců či let v různých rozlišeních a pomocí různých přístrojů. Aplikace pro zpracování lékařských snímků v počítači QS20 umožní lékařům zmapovat několik snímků v řádu sekund místo minut, což přispěje k vyšší přesnosti a rychlosti diagnóz a ušetří pacientům zbytečný stres.
Letecký a vojenský průmysl: Zpracování radarových signálů v leteckém průmyslu vyžaduje rychlou a přesnou analýzu pozice a terénu. Radarové aplikace provozované v počítači IBM BladeCenter QS20 zaručí vyšší věrnost a lepší rozlišení radarových výstupů, takže operátoři budou moci vidět objekty a informace, které současné radarové systémy nedokázaly zachytit.
Ropný a plynárenský průmysl: Poslední inovace seizmologického zobrazování umožňují energetickým společnostem přesněji a rychleji vyhledávat vhodná místa k ropným vrtům, což může výrazně zvýšit ziskovost nových vrtných operací. Pomocí těchto výpočetně náročných aplikací, které jsou pro IBM BladeCenter QS20 ideální, lze zmenšit počet neúspěšných podmořských vrtů a ušetřit milióny dolarů.
http://img.presence-pc.com/news/i/b/...e_server_1.jpg
http://www-306.ibm.com/common/ssi/fc...77&appname=USN