Původně odeslal
Over
...ale trpí lokálním přehříváním, což je všeobecně známé.
Ano, za to může tlustá vrsrva cínu, v té mé byly dokonce bublinky... ale ty možná vznikly při sundávání. 

Původně odeslal
Over
Dokocne v případě odstraněného IHS a použití chladiče s Alu základnou jsem si téměř jist, že teplota se zhorší. IHS slouží ne jen na ochranu, ale k rovnoměrné distribuci tepla do chladiče.
Proč proboha Al chladič? Box je poniklovaná měď nevidím důvod kupovat hliníkový šunt, zvlášt když má menší chladící učinnost a stojí peníze. S taktováním se počítá a dám na něho GeminaII.
Kód:
CORE
----
pájka
----
zlatá vrstva ???
----
měďené jádro IHS
----
nikl
----
pasta
----
chladič
vs:
Kód:
CORE
----
pasta
----
vylapovaný chladič

Původně odeslal
Over
Tak si typnu, že pokud k nějakému zlepšení dojde, tak to bude jen pár stupňů..
Odstraní se setrvačnost způsobená pájkou. P4 2A@3.2GHz (viz. avatar) chladne po zastavení zátěže asi o 30s rychleji, během zátěze jsem zpozoroval rozdíl jen 2°, ale může to být i chladičem (celoměďený TT - žebra jsou na něj přiletovány, rozdíl mezi ventilátorem na 5V a 12V není poznat)

Původně odeslal
Over
zato riziko poškození jádra je min. 100x větší. Shrnuto a podtrženo, nemá to smysl, pokud ovšem nevíte co s penězi a nudíte se

Honím si na tom svoje ego
Ne teď vážně za pokus to stojí, pokud to PentiumD nepřežije kašlu na to a nechám si ho jen pořádně vylapovat.
sry za dlouhý citace, ale přijde mi to přehlednější