Výsledky 1 až 25 z 50

Téma: Aušus ASUS aneb podvodníci na entou

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Aušus ASUS aneb podvodníci na entou

Heh, tak teď už se v tom lehce ztrácim.. Nějak jsem ztratil přehled, co by tedy pro mě bylo nejlepší.. Možná by bylo dobře doplnit, že můj otec má živnostenský list na výuku cizích jazyků, sice to asi nehraje roli, ale kdyby náhodou (nejsem právník).. Taky si po tom co jsem přečetl nejsem tak docela jistý, jak bych to měl prezentovat, buď že jsem vlastníkem já (a případně stvořit kupní smlouvu, která pochopitelně v tuto chvíli neexistuje), nebo to nechat být a tvrdit, že vlastníkem je otec..

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: Aušus ASUS aneb podvodníci na entou

Citace Původně odeslal ksyrius Zobrazit příspěvek
    Heh, tak teď už se v tom lehce ztrácim.. Nějak jsem ztratil přehled, co by tedy pro mě bylo nejlepší.. Možná by bylo dobře doplnit, že můj otec má živnostenský list na výuku cizích jazyků, sice to asi nehraje roli, ale kdyby náhodou (nejsem právník).. Taky si po tom co jsem přečetl nejsem tak docela jistý, jak bych to měl prezentovat, buď že jsem vlastníkem já (a případně stvořit kupní smlouvu, která pochopitelně v tuto chvíli neexistuje), nebo to nechat být a tvrdit, že vlastníkem je otec..
    vlastnictvi v tomto pripade prechazelo takto:

obchod -(kupni smlouva dle ObchZ) -> tvuj tata -(kupni smlouva dle ObcZ) -> ty
    prava z kupni smlouvy tykajici se odpovednosti za vady a zarucni odpovednosti za vady prechazela takto:
    obchod -(odpovednost dle ObchZ, poskytnuta obchodem) -> tvuj tata -(odpovednost dle ObcZ, poskytnuta POUZE tvym tatou, tedy nikoliv ty, poskytnute obchodem) -> ty.

jinymi slovy, ty to sam za sebe nemuzes reklamovat, protoze mezi tebou a obchodem neexistuje zadny pravni vztah. reklamovat to muzes pouze tehdy, jestli na tebe ta prava tvuj tata postoupi, nebo bys to mohl na plnou moc vystavenou tvym tatou. nicmene, tak jako tak se takova reklamace bude ridit obchodnim zakonikem (tj. zadnych 30 dnu na vyrizeni atd atd)
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. Vyznam dual core
    Založil tomase v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 958
    Poslední příspěvek: 31.12.2006, 18:34
  3. Digitalni zrcadlovka
    Založil Commander v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 87