Mati potrebuje novej fotacek do prace > doktorka > takze jeji zamereni bude fotit pacienty/choroby atd (myslim treba kuzi ne bunky viru pro rypaly)
nicmene to automaticky znamena, ze ji fotak zabavim i pro sebe, takze sem dostal za ukol ten spravny vybrat. Precetl jsem kde co a i po predchozi komunikaci s Maulem asi pred 4 mesicema (thx) jsme vybrali D70+set.
Nicmene, ted uz nejak D70 neni moc v obchodej, zato je D70s a s hodne podobnou cenou i D100
(treba tady http://online.fotoskoda.cz/cgi-bin/w...eshop/shop.htw)
Mno, takze bych se chtel zasvedcenych zeptat, zda-li brat tento D70s set, nebo priplatit za D100 (+why). Nebranim se i jinym znackam ! Vyhodou ale je, ze znamy ma plnej regal Nikon veci, takze bych mohl mit od nej Nikony skla za babku. Jinak doufam ze D70s je pohodlnejsi nez D1, fotil sem s ni 3 hodiny a myslel jsem ze tu cihlu zahodim
btw, ten setak 18-70 AF-S DX by mohl pro pacienty stacit, co rikate.. Jake byste pak doporucili sklo dale?
kartu jsem vybral SANDISK CF EXTREME III 1GB ok/not ok?

Digitalni zrcadlovka
 Digitalni zrcadlovka

Odpověď s citací
  Odpověď s citací

... kartu kludne, ale je zbytocne draha a pre D70 staci bohate aj ultra2 ci ekvivalenty
 ... kartu kludne, ale je zbytocne draha a pre D70 staci bohate aj ultra2 ci ekvivalenty  

Původně odeslal Commander
 Původně odeslal Commander

). Aktuálne mám Nikon D70-ku asi pol roka a nacvakal som asi 11000+ fotiek (asi 1/3 nezmazaná alebo na niečo použitelná) a skúsim sa podeliť o svoje skúsenosti.
). Aktuálne mám Nikon D70-ku asi pol roka a nacvakal som asi 11000+ fotiek (asi 1/3 nezmazaná alebo na niečo použitelná) a skúsim sa podeliť o svoje skúsenosti. Ďalšia vec ktorá mi vadí je, že informačný LCD displej je umiestnený na vrchu stroja a neávdím to natáčanie a stále zapínanie podsvietenia, keď si chcem niečo skontrolovať, alebo nejaké nastavenie zmenit bez toho aby som si zapínal veľké LCD. Ďalšia drobnosť ktorá ma serie, je nedostupnosť takej prkotiny ako je gumená očnica za 75Kč. Na druhej strane pozitívom je napríklad to, že každé sklo od Nikonu sa predáva už priamo so slnečnou clonou, čo je sice prkotina, ale u Canonu sú schopný si za ňu výpitať kľudne aj tisícku, alebo viac. Výdrž batérie je tiež viac než slušná už pri D70, a D70s sa predáva s batériou ktorá má väčšiu kapacitu. Aktuálne sa mi ešte nestalo, že by som vybil batériu počas fotenia, a pritom ju vôbec nenabíjam denne. Samozrejme keď idem niekam fotiť a viem že sa vrátim s plnou kartou, tak nejdem s poloprázdnou batériou, ale na sto cvaknutí sa vždy nájde štava.
 Ďalšia vec ktorá mi vadí je, že informačný LCD displej je umiestnený na vrchu stroja a neávdím to natáčanie a stále zapínanie podsvietenia, keď si chcem niečo skontrolovať, alebo nejaké nastavenie zmenit bez toho aby som si zapínal veľké LCD. Ďalšia drobnosť ktorá ma serie, je nedostupnosť takej prkotiny ako je gumená očnica za 75Kč. Na druhej strane pozitívom je napríklad to, že každé sklo od Nikonu sa predáva už priamo so slnečnou clonou, čo je sice prkotina, ale u Canonu sú schopný si za ňu výpitať kľudne aj tisícku, alebo viac. Výdrž batérie je tiež viac než slušná už pri D70, a D70s sa predáva s batériou ktorá má väčšiu kapacitu. Aktuálne sa mi ešte nestalo, že by som vybil batériu počas fotenia, a pritom ju vôbec nenabíjam denne. Samozrejme keď idem niekam fotiť a viem že sa vrátim s plnou kartou, tak nejdem s poloprázdnou batériou, ale na sto cvaknutí sa vždy nájde štava.