OK tomase, tak prosím navštiv nejbližší kamennou prodejnu a seznamuj se tam s nějakým výrobkem po dobu 14 ti dní, pak ti možná docvakne, že je tu něco krapet špatně (napovím: v kamenném krámě si zboží odzkoušíš v řádu max. desítek minut, zboží od internetového obchodu si ale zaslouží test 14ti denní? Jak se asi na výrobku projeví, zda ho někdo regulérně používá 14 dní doma nebo zda ho někdo 20 minut testuje v kamenném krámě pod dohledem prodejce?).
Já nemám nic proti ochranné lhůtě 14ti dní na vrácení zboží, ale nesouhlasím s tím, aby byla prezentována, jako lhůta "testovací". Podle mého potřebuje zákazník na vyzkoušení výrobku a zjištění, zda si objednal správnou věc, pár desítek minut, stejně jako v kamenném krámě a zbytek lhůty už jen slouží na pohodlné zabalení a doručení zboží zpět prodejci.
Jakékoliv jiné chování zákazníka je pak podle mne využívání možností našich zákonů až na hranici únosnosti a "těším" se na dobu, kdy díky těmto "vych***kům" internetové obchody začnou tvrdě znepříjemňovat vracení zboží "slušným" zákazníkům a bohužel mám za to, že tato doba už přichází... viděl jsem čerstvé statistiky a nestačil jsem se divit... v dnešní době internetový obchod = půjčovna, fakt děs!