Stránka 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 77

Téma: bLeSs

Standardní Re: bLeSs

Citace Původně odeslal Pocket
    zalezi, kolika lamelova je clona.. Muj Nikon dela pekne hvezdy u velke clony, u male nic moc,.. je to rpesnej opak nez Cannon 20D
    Ano, záleží na počtu a tvaru lamel (od toho odvisí i bokeh a další věci). Ale to je vlastnost OBJEKTIVU, tudíž nechápu, co s tím mají do činění TĚLA ...

bless: odpověděl sis vlastně sám - pokud máš světlo v určitém úhlu (obvykle silné protisvětlo, nebo boční v malém úhlu), má s tím problém jakýkoliv foťák a jakýkoliv objektiv. U některým je sotva znatelné, jiné jsou náchylnější. Sluneční clonou se omezí boční světlo, pokud jí nemůžeš nasadit, tak si stiň rukou.

btw: přijde mi, že se tu pomotávají chvílemi hvězdičky a flary ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Citace Původně odeslal jan555
    Ano, záleží na počtu a tvaru lamel (od toho odvisí i bokeh a další věci). Ale to je vlastnost OBJEKTIVU, tudíž nechápu, co s tím mají do činění TĚLA ...

bless: odpověděl sis vlastně sám - pokud máš světlo v určitém úhlu (obvykle silné protisvětlo, nebo boční v malém úhlu), má s tím problém jakýkoliv foťák a jakýkoliv objektiv. U některým je sotva znatelné, jiné jsou náchylnější. Sluneční clonou se omezí boční světlo, pokud jí nemůžeš nasadit, tak si stiň rukou.

btw: přijde mi, že se tu pomotávají chvílemi hvězdičky a flary ...
    ano, ja samozrejme myslel u tech tel setovy objektivym, takze pro porovnani setovy Nikon AF 18-75DX a setovy 18-75 od Cannonu... jinak samosebou, ze je to vlastnot skla

Zhodnotte mi moje vytvory. (na kompakt dobry ne? )

Tady me stve, ze nejsou videt kridla, ale vzhledem k tomu, ze to bylo foceno na 1/800, tak nevim jak uz to vyfotit a je ta pampeliska mazla ve predu, ale stejne jsem rad (predchazelo asi 50 fotek neceho zluteho). Mnoo dobry tak jsem si to zkritizoval

pak další pokus zblízka

Včelička se mi líbí. Možná by bylo fajn, aby nad sebou měla trochu víc místa.
    Zem: Zajímavej pokus, ale nemůžu si odpustit - "A co tím chtěl básník říci". Něco tomu proctě chybí. Kámen v té třetině je dost nevíraznej . Jinak to na mě pusobí příjemně.

Jsem fotolama - nebrer mě vážně
    Naposledy upravil Camillek; 06.05.2006 v 18:20.
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

TAk jsem zase po dlouhé odmlce něco zkusil. Potřeboval bych poradit co je na té fotce špatně. To vedění se mi líbí a chci ho vyfotit, ale nějak si nevím rady. Na tomhle obrázku mi něco nesedí. . Předem dík...
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Já myslím, že pokud už jsi zvolil diagonální kompozici hlavního motivu, něměly by dráty na horizontu končit kus od levého okraje - ořízni to zleva až u nich a pak si porovnej pocity...
    Taky by neškodilo říznout do těch drátů shora, aby v rohu byl ten úplně pravý - takhle deformuješ pocit, že jsou vedle sebe, když Ti vylézají ze svislé strany...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal bless Zobrazit příspěvek
    ... Potřeboval bych poradit co je na té fotce špatně. ...
    Svetlo.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

podle mě by tomu pomohla dramatičtější obloha (barva)... pokud je na tu stranu východ nebo západ, zkus toho využít
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Edit: zmena ramecku
    Tak po desli odmlce zkousim zase trosku fotit . Jak se Vam to libi ?
    Naposledy upravil bless; 25.03.2007 v 20:55.

Nazdárek... takovej malej pokus , jak se Vám líbí?? Já si říkam, už jen mrtvé děti do toho brouzdaliště a bylo by to dokonalé >:}
    omlouvám se je to trošku větší...

jj, neni to spatne, ale kompo se mi nelibi, chtelo by to vyraznejsi objekt dovnitr nez myc, traba i jen cloveka co tam stoji, ci zidli ci neco takoveho.. podle ceho by se dalo lepe kompo a nechat vice prostoru nahore a na jedne strane si myslim..

Citace Původně odeslal Skodik Zobrazit příspěvek
    jj, neni to spatne, ale kompo se mi nelibi, chtelo by to vyraznejsi objekt dovnitr nez myc, traba i jen cloveka co tam stoji, ci zidli ci neco takoveho.. podle ceho by se dalo lepe kompo a nechat vice prostoru nahore a na jedne strane si myslim..
    Tak to ještě zkusím, když jsem to fotil, tak už mi byla zima a šel jsem domů...

Jinak jak se, co říkáte ještě na fotku té lanovky, já jsem z ní docela potěšen opravdu se mi moc líbí ale nevím jestli to je jen subjektivní

Senior Member Avatar uživatele DOT
    Věk
    39
    Vliv
    295

na brouzdalisti nevidim nic
    a ta lanovka , vadi mi tam bily ramecek . A mozna by se mi vic libila bez lanovky
    <III>
    C2Q@2,33Ghz | gigabyte G33 | 4x1GB GeIL | geforce 460
    IBM ThinkPad T60p
    olympus e-300+zuiko1454+zuiko4015+tamrac adventure7+Qentis STCO-01+fl36

Citace Původně odeslal DOT Zobrazit příspěvek
    na brouzdalisti nevidim nic
    a ta lanovka , vadi mi tam bily ramecek . A mozna by se mi vic libila bez lanovky
    A sakra , no ten ramecek zkusim jinou barvu, ale tu lanovku uz asi neumazu . Letim, vola me k sobe pritulka, nebo mi utrhne klavesnici

jj, ty bile ramecky dost krici, ja uz tedka v naproste vetsine delam sede.. ci proste vyberu neco mezi bilou a cernou co u te fotky nebude ubirat pozornost.

A k te lanovce.. takhle vypad zajimave diky tomu smrknu na vysku, ale na sirku by to asi bylo jeste lepsi, ackoliv tak trochu jine.

Citace Původně odeslal Skodik Zobrazit příspěvek
    jj, ty bile ramecky dost krici, ja uz tedka v naproste vetsine delam sede.. ci proste vyberu neco mezi bilou a cernou co u te fotky nebude ubirat pozornost.

A k te lanovce.. takhle vypad zajimave diky tomu smrknu na vysku, ale na sirku by to asi bylo jeste lepsi, ackoliv tak trochu jine.
    Tak zkousim ramecky s neutralnejsima barvama, ale nejak mi to nejde . Sakra ja a ty ramecky, to je vecny boj.

Priznam se, ze me to na sirku ani nenapdlo, byl jsem nejak uchvacen tim stromem . Mnoo snad priste

Pridavam dalsi fotku. Je to z naseho mistiho kacaku, nejak se odsud nemuzu odtrhnout

Edit: tak mi to nedalo a udelal jsem cerne ramecky
    Naposledy upravil bless; 25.03.2007 v 21:43.

Věk
    56
    Vliv
    373

Tak tohle se mi líbí... a moc.
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

jj, tohle se mi taky libi, tedy konkretne ten odraz.. bohuzel docela mi vadi ty prepaly v mracich Tohle by mozna bylo hodne zajimave na dvojexpozici lokalne jen do rybnika, nevim..
    A ty ramecky, jo tady je to v poho

To s tou prepalenou stranou jsem tak nejak cekal, ale bohuzel jsem si toho vsimnul az doma(... neumim to "vygumovat"...) , ale ten odraz se mi libi, tak jsem se chtel pochlubit

Věk
    56
    Vliv
    373

To s tou prepalenou stranou jsem tak nejak cekal, ale bohuzel jsem si toho vsimnul az doma(... neumim to "vygumovat"...) , ale ten odraz se mi libi, tak jsem se chtel pochlubit
    Mně se to právě líbí i s těmi přepaly - sice je to technická nedokonalost v dynamice snímače, ale na druhou stranu právě tohle dává te fotce tu stejnou náladu, jako když u vody koukáte skrz stromy a musíte mhouřit oči na výrazně světlejší oblohu, než je celé okolí téhle scenérie včetně odrazu na hladině...

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Mně se to právě líbí i s těmi přepaly - sice je to technická nedokonalost v dynamice snímače, ale na druhou stranu právě tohle dává te fotce tu stejnou náladu, jako když u vody koukáte skrz stromy a musíte mhouřit oči na výrazně světlejší oblohu, než je celé okolí téhle scenérie včetně odrazu na hladině...
    Jeste na to ted koukam, v podstate to cloveka nuti se divat na tu vodu. Vicemene to vse fotim pocitove(tak aby se mi to libilo a mam uchylku na stromy a vodu ), "...nad technikou premyslim vetsinou az potom..."

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Když o tom tak přemýšlím, je to docela paradox... před cca dvěma lety se herní grafika začala ubírat směrem k HDR, což si většina výrobců (aby uchvátila hráčovo oko) vyložila přesně opačně, než tomu má být, tedy v podobě mohutných přepalů - sklidilo to úspěch a pomalu každý hráč, pokud v nové hře nenajde přepal, tak není graficky dokonalá. Zatímco u focení je to naopak a jakmile je ve fotce vidět přepal, je považována ze technicky nedokonalou. Dalo by se z toho vyvodit několik možných závěrů...

1. je to čistě subjektivní - kvalita techniky zachycení skutečnosti není závislá na (ne)přítomnosti přepalů, tzn. ve skutečnosti jde jen o grafický prvek, který může a nemusí být přítomen (podle toho, zda si to situace žádá nebo ne), nikoli o prvek stanovující kvalitu technického zpracování.

2. grafici/fotografové považují snímky bez přepalů za kvalitnější, neboť je pro jejich dosažení vyššího úsilí a kvalitnější výbavy

3. grafici/3D vývojáři považují obraz s přepaly za bližší realitě, neboť je pro jeho dosažení třeba mimo jiné vyššího výpočetního výkonu a technologicky vyspělejšího hardwaru

já osobně si myslím, že ani jedna skupina nemá pravdu (protože ani jeden přístup se nesnaží přiblížit fungování lidského oka) a nejblíž že bude první možnost... otázka je, jak dlouho bude trvat, než obě komunity změní názor

//edit: teď koukám, že jsem trochu OT - pokud někdo z modů uzná za vhodné, tak to prosím přesuňte...
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Citace Původně odeslal no-X Zobrazit příspěvek
    Když o tom tak přemýšlím, je to docela paradox... před cca dvěma lety se herní grafika začala ubírat směrem k HDR, což si většina výrobců (aby uchvátila hráčovo oko) vyložila přesně opačně, než tomu má být, tedy v podobě mohutných přepalů - sklidilo to úspěch a pomalu každý hráč, pokud v nové hře nenajde přepal, tak není graficky dokonalá. Zatímco u focení je to naopak a jakmile je ve fotce vidět přepal, je považována ze technicky nedokonalou. Dalo by se z toho vyvodit několik možných závěrů...

1. je to čistě subjektivní - kvalita techniky zachycení skutečnosti není závislá na (ne)přítomnosti přepalů, tzn. ve skutečnosti jde jen o grafický prvek, který může a nemusí být přítomen (podle toho, zda si to situace žádá nebo ne), nikoli o prvek stanovující kvalitu technického zpracování.

2. grafici/fotografové považují snímky bez přepalů za kvalitnější, neboť je pro jejich dosažení vyššího úsilí a kvalitnější výbavy

3. grafici/3D vývojáři považují obraz s přepaly za bližší realitě, neboť je pro jeho dosažení třeba mimo jiné vyššího výpočetního výkonu a technologicky vyspělejšího hardwaru

já osobně si myslím, že ani jedna skupina nemá pravdu (protože ani jeden přístup se nesnaží přiblížit fungování lidského oka) a nejblíž že bude první možnost... otázka je, jak dlouho bude trvat, než obě komunity změní názor

//edit: teď koukám, že jsem trochu OT - pokud někdo z modů uzná za vhodné, tak to prosím přesuňte...
    Ani bych neřekl, že to je OT - pro mě to přijde celkem zajímavý názor. Tohle asi bude hodně subjektivní. Jak jsi řekl fotograf to asi rád neuvidí, ale průměrnému smrtelníkovi jako jsem já to zas tak hrozné nepřijde...

Budu tě opakovat, ale nakonec bude stejně záležet na tom co kdo chce, zachytit realitu(jestli to teda vubec jde ), nebo "dokonalost"(nevím jak to jinak nazvat, když tam nejsou přepali a jiné chyby). Ono ostatně já když jsem to fotil, tak jsem potom viděl jenom bílou záři před očima .

Jinak jak psal no-x, jestli je to moc off topic, tak to smaznete...

Ahoj,
    ted jsem nasel jednu fotku, kterou jsem delal, pred par mesici a velmi by me zajimalo jak na vas pusobi?

Věk
    56
    Vliv
    373

Ahoj,
    ted jsem nasel jednu fotku, kterou jsem delal, pred par mesici a velmi by me zajimalo jak na vas pusobi?
    Působí na mě v prvním dojmu jako abstraktní negativ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání