Chel bych se podelit o par mych foteceka rad bych slysel Vas nazor, hlavne kde delam chyby a jak ji odstranit
. Prosim berte na me ohled jsem vlastník fotaku za minutu tyden
.(a taky byste me asi vytlemi, kdybyste vedeli co mam za fotak...)
![]()
Chel bych se podelit o par mych foteceka rad bych slysel Vas nazor, hlavne kde delam chyby a jak ji odstranit
. Prosim berte na me ohled jsem vlastník fotaku za minutu tyden
.(a taky byste me asi vytlemi, kdybyste vedeli co mam za fotak...)
![]()
ad 1 > nelibi ramecek, kompozice a rusive pozadi, mensi DOF a jiny uhel, jinak prijemne
ad2> nezaujala, cvaknout slunicko na prochazce mi prijde uz o nicem, ani hvezdicka neni pekna..
ad3> zajimavejsi, ubrat nahore a dole
ad4> preexponovane, bez kresby
ad1)zkusim jinej ramecek, nejak nemam tuseni co je DOFa jeste jak bych mel zmenit uhel, moc nechapu co je na tom nynejsim spatne?
ad2) zkusim tedy priste neco jineho
ad3)zkusim upravit
ad4) ta posledni byl takovej pokus, asi neni ani moc zajimava...
edit: opraveny chybejici pismenka ...
Naposledy upravil bless; 06.04.2006 v 17:21.
Co takhle, uz by to proslo?
![]()
Nikdy nepoužívej barevný rámečky .. působí to otřesně. Používej jen barevně neutrální barvy -> černá až bílá.
Co se týče DOF .. je to hloubka ostrosti -> Depth Of Field (v angličtině)
http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm - tady studuj a studuj.
Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW
Kdyz nevidim ty barevne ramecky, tak se mi libi ta prvni a, ta treti po uprave.
BTW: Fotak jsi neutajil
To theedge: dik taky se mi to hodi. Kdyby to slo tak k+
Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.
Jj, ta upravena 2. je rozhodne lepsi a i se mi libi.
Můj projekt: Čerstvě pražená káva arabica www.gourmetkava.cz :-)
ta upravena libi.
Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem
ano, uprava se podarila, tak jsem to myslel, co je DOF uz ted vis, je t ohne dpo svetle druha nejdulezitejsi vec na foceni, DOF volis clonou a nechas rozmazat pozadi aby nerusilo, jiny uhel jsem myslel, aby tam nebyly ty tri objekty jak kuly v plote, ale aby byly nejak zajimave odstupnovane at uz zminovanou DOF nebo treba i natocenim fotaku..
ještě by mě zajímal názor na tuhle fotku, sice je tam ta "včelí plástev" a ty hnusný dráty, ale jinak se mi to hrozně líbí. Jentak mimochodem, vůbec nemam tušení jak jsem to vyfotil... Jo a k foťáku, nějak jsem zapoměl, že se to ukládá do fotky
... Ještě teď jdu zkusit vyfotit ty jehnědy
Hmm jestli to teda chapu dobře, tak na te černobílé fotce je DOF víceméně dobře, protože to není mázlí tolik, ale na jehnědy by se to mělo tedy rozmazat co nejvíce to pozadí? Prosím nekamenujte mě za tu studnu... je to jen takový příklad pro mě...
![]()
no nejdrive bych chtel rici, ze by vubec nevadilo sem davat ty fotky mensi, jak Maul rikal pri zakladani..
jinak k te prvni, prijde mi neostra, ma sve kouzlo, ktere kazi ty draty, daji se lehce retusovat, nemusim moc ten lens flare a slunicko mimo stred, klide nize jeste a fotit slunce pres jednu z tech stebel, treba neco podobneho, jako ja tady : http://www.fotoaparat.cz/index.php?r...2453&gal=photo mam to sice jen jak odetail, ale v protisvetle vypada OK
co se tyce druhe, dobra texturovka, neni to spatne
Tak me ty jehnedy nejsou souzene, ale mozna se mi trochu povedl vyfotit rakos. Jeste prihazuji koupaliste, co jsem fotil asi pred 14 dny, jsem zvedav jak se vam to bude libit. Dodatek: Nejak jsem nepostrehl, ze by se nemely posilat velke fotky, ted uz jsem je zmensil a doufam ,ze to bude stacit.
poevdly se mi jen takhlev podstate to same
koupaliste
kontejnery - a tahle cernobila vam prijde jaka?
![]()
1 zajima
3 nadherna. tyhle barvy muzu
4 nevim proc ale ty popelnice se mi libi
Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem
Koupaliste moc pekne, dobre svetlo, to se mi libi. Jinak i ty ramecky, to uz jsi se taky dost zlepsil![]()
Mám takovej detail kusu ledu, tady je to pozadi rozostrene hodne, ale poradne nevim jak jsem to udelal.
Taky jsem nejak prisel na to ze s tim fotakem se nic neda, jakej byste mi doporucili fotka v cenove relaci okolo 7tis.? Mozna bych prodal nynejsi a koupil si jenej, jestli to tedy ma cenu, protoze vic penez na to nemam...
Tady jsem se na klavesnici pokousel, aby to bylo rozostrene co nejdriv a povedlo se mi to asi na po10té.Ja si nemuzu pomoct, ale cernobile fotky jsou nejlepsi
, nejak se tam ztraci ta osklivost.
![]()
Nejak jsem jeste zapomel podekovat vsem za hodnoceni. Hlavne tobe tominku
. A s DOF(prvni chtene a doufam povedene je na te klavesnici) je to supr. Popravde s focenim nemam vubec zkusenosti a co fotim je pokus omyl...
od Pocketa je velice zajimava kritikaurcite diky za rady a nechci opomenout theedge za DOF, jinak bych asi jeste ted nemel tuseni co to je...
hele mne se to libi. Led je zajimavej. Klavesnice sice neoriginalni, ale ja bych to tak pekne asi nevyfotil. Budu to muset zkusit. Opravdu pekne DOF.
Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.
DikyPůvodně odeslal Camillek
, ja vim klavesnice je sice neoriginalni, ale byla to prvni vec kterou jsem mel na stole
![]()
me se ty posledni dve taky libi. ten led je vylozene povedenej
DíkyPůvodně odeslal tominek
, co mě to stálo úsilí, málem mi umrzli ruce, nejdřív jsem to držel proti sluníčku...
Ale povím Vám, že jsem si myslel, že focení je úplně o něčem jiném, co si tak pročítám ty věci http://www.fotoroman.cz, tak člověk vidí že to tak není
Jo ten led neni spatnej a u klavesnice bych zvolil mensi clonu=mensi hloubku ostrosti, ale to asi neslo, takze stejnak nic
Jinak procitej dal a uvidis zes se to na fotkach projevi![]()
No já to fotil večer...Původně odeslal Skodik
Jinak zkusím opět přihodit něco do placu:
kostel bw, ale trošku jsem ho dl do modra, když se na to teď koukám asi to není moc dobré možná jsem pak hodím bez toho modrého nádechu
Zkoušel jsem vyfotit "žbluňk" posuďte jak se mi to povedlo.
![]()
Ten kostel:
je tam spatnej prevod do BW, nikde tam nemas plnou cernou a bilou, navic je to cele do modra, nebo se mi to asi zda uz bych mel jit spatTa dopravni znacka, to je hrozny. A ani ten motiv me nijak nezaujima.
Zblunk:
zajimave, sice to nevypada ani tak jak zblunk, ale jako nejake predmet, co tam padaAle barvy a odraz hezke, je to zajimave, ovsem zkusil bych to jeste parkrat a poskal si na to az ty kapky jeste vice vyletnou, ono taky zalezi co tam hazis. Ci naopak fotit tesne jak to dopada. Ale pekne.
no já jsem asi trošu do toho kostela moc zahleděnejPůvodně odeslal Skodik
... nechám ho pár dní vychladnout a pak uvidím. Ja vim ta znacka je hnus, ale ono to z namesti vyfotit jinka nejde, protoze deleva nemuzu strom a barak a z prava uz vubec ne, hlavne tam stavaj auta a je tam informacni tabule jak krava
Mnoo ono mi to moc nesloPůvodně odeslal Skodik
, hodu a predmetu co jsme nahazeli s brachou my hokly bylo nezpocet. Mam jednu fotku kde ty kapky jsou pekne a je to do vysky, ale hnul jsem dost s fotkem a je to mazli
![]()
Naposledy upravil bless; 08.04.2006 v 15:00.
No sak pohode, chce to zkouset. A s tou vodou, to ne ze by ti to moc neslo,ale musi se to hodne zkouset az to bude dobre![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)