Citace Původně odeslal Matio Zobrazit příspěvek
Díky za info tiktak. Jen se ještě zeptám, co je ta zkratka NHC?
A mám další poznatek: Změna frekvence GPU a pamětí na GK nemá absolutně žádný vliv na výkon. Je jedno, jestli jedu na 250MHz nebo 400MHz na GPU a na pamětech jakbysmet. Pokaždé je výsledek v 3DM05 - 5600b, což považuju za docela slušnou hodnotu na notebook, takže si nestěžuju. Samozřejmě jsem to netestoval jen v 3DMarku, ale i ve hrách. Nevadí mi to, že se výkon nemění v závislosti na frekvenci, ale je to sakra divné ne? Vysvětluju si to jedině tak, že grafika je i při nízkých frekvencích dostatečně výkonná, aby plně využila nějaké místo na ostatním hardwaru, který celkový výkon přibržďuje. Ať už je to CPU, chipová sada, paměti nebo kdoví co. Ale alespoň minimální změna by se projevit měla. Žádný jiný důvod mě nenapadá. Je to ale záhad s tím mým ntb co?
NHC = Notebook Hardware Control
http://www.pbus-167.com/

Dle myho uzivatelsky nejprijemnejsi soft, na vsechny popsany nastaveni v threadu. Nevyhodou je nutnost Microsoft .NET Framework ver. 2.0 v systemu, jinak je ten soft skutecne dobrej a uzivatelsky prijemnej.

Stale stejny vykon tveho notebooku pri testech bych videl spis na drivery, ktery pri zatizeni v 3D testech pouzijou vzdy maximalni frekvence (u Ati chipu technologie PowerPlay) a CPU se rovnez pri testech zapina na plny ceres. Prave treba v NHC se pak da nastavit, zda se ma CPU i GPU s MEM pouzit pri profilu, ci se orientovat podle zapojeni na adapter ci praci na baterie atd.

Doporucuji vyzkouset.