Výsledky 1 až 25 z 32

Téma: Teplota Core Duo

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Teplota Core Duo

Prime95 neni samospasitelny, pokud vydrzi notebook teprve xy hodin Prime, je predpoklad, ze by mohl byt stabilni, nicmene nezapominej, ze mas dvoujadro a tedy potrebujes vytizit jeste druhe jadro (dela se obvykle spustenim Prime z jineho umisteni - zkopirovanim instalace Prime a jeji spusteni odjinud)

Regulace napeti, kterou mas moznost uzivatelsky ovlivnit pres nejaky soft (RMClock, NHC atd) muze byt softem omezena v urcitem rozsahu schvalne, aby nezkuseny uzivatel s tim nedelal psi kusy a hlavne (nestudoval jsem datasheet k tvemu notasu) regulace napeti CPU musi byt v rozsahu regulatoru napeti CPU PLL z desky a ten ma urcity rozsah pro pouzite typy CPU, s nejakym "brutalnim" ubiranim napeti na CPU se proste nepocita, zvlast u DTR notebooku tehle tridy. U jineho typu a znacky notebooku muze byt regulator jiny, tim padem rozsah regulace muze byt take jiny.

Ohledne ATT - rovnez se mi to stalo, ze se mi ulozil nadefinovy maximalni profil pro GPU a pameti, aniz bych chtel a pak mi notebook startoval s maximalni frekvenci pro GPU a MEM. Takze bych navrhoval ho odinstalovat, vykopat z registru a pripadne znovu nainstalovat.

A obecne - u notebooku, kterej pouzivas jak na praci, ktera nepotrebuje nejaky extra vykon CPU a grafiky je dobre si vyrobit profily pro typ prace, pripadne nastavit automaticke zmeny frekvence CPU a GPU a pameti grafiky (treba NHC oboje bravurne zvlada). Tak je zabezpeceno, ze notebook se zbytecne "nepece", pokud treba jen browsis po netu, ci delas jednoduchou praci a naopak pri nejakem pareni narocne hry zase vyuzije maximalni potencial.
    Automaticke zmeny jsou samozrejme skutecne milisekundove, tedy uzivatelsky nepostrehnutelne.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Citace Původně odeslal tiktak Zobrazit příspěvek
    Prime95 neni samospasitelny, pokud vydrzi notebook teprve xy hodin Prime, je predpoklad, ze by mohl byt stabilni, nicmene nezapominej, ze mas dvoujadro a tedy potrebujes vytizit jeste druhe jadro (dela se obvykle spustenim Prime z jineho umisteni - zkopirovanim instalace Prime a jeji spusteni odjinud)

Regulace napeti, kterou mas moznost uzivatelsky ovlivnit pres nejaky soft (RMClock, NHC atd) muze byt softem omezena v urcitem rozsahu schvalne, aby nezkuseny uzivatel s tim nedelal psi kusy a hlavne (nestudoval jsem datasheet k tvemu notasu) regulace napeti CPU musi byt v rozsahu regulatoru napeti CPU PLL z desky a ten ma urcity rozsah pro pouzite typy CPU, s nejakym "brutalnim" ubiranim napeti na CPU se proste nepocita, zvlast u DTR notebooku tehle tridy. U jineho typu a znacky notebooku muze byt regulator jiny, tim padem rozsah regulace muze byt take jiny.

Ohledne ATT - rovnez se mi to stalo, ze se mi ulozil nadefinovy maximalni profil pro GPU a pameti, aniz bych chtel a pak mi notebook startoval s maximalni frekvenci pro GPU a MEM. Takze bych navrhoval ho odinstalovat, vykopat z registru a pripadne znovu nainstalovat.

A obecne - u notebooku, kterej pouzivas jak na praci, ktera nepotrebuje nejaky extra vykon CPU a grafiky je dobre si vyrobit profily pro typ prace, pripadne nastavit automaticke zmeny frekvence CPU a GPU a pameti grafiky (treba NHC oboje bravurne zvlada). Tak je zabezpeceno, ze notebook se zbytecne "nepece", pokud treba jen browsis po netu, ci delas jednoduchou praci a naopak pri nejakem pareni narocne hry zase vyuzije maximalni potencial.
    Automaticke zmeny jsou samozrejme skutecne milisekundove, tedy uzivatelsky nepostrehnutelne.
    Díky za info tiktak. Jen se ještě zeptám, co je ta zkratka NHC?
    A mám další poznatek: Změna frekvence GPU a pamětí na GK nemá absolutně žádný vliv na výkon. Je jedno, jestli jedu na 250MHz nebo 400MHz na GPU a na pamětech jakbysmet. Pokaždé je výsledek v 3DM05 - 5600b, což považuju za docela slušnou hodnotu na notebook, takže si nestěžuju. Samozřejmě jsem to netestoval jen v 3DMarku, ale i ve hrách. Nevadí mi to, že se výkon nemění v závislosti na frekvenci, ale je to sakra divné ne? Vysvětluju si to jedině tak, že grafika je i při nízkých frekvencích dostatečně výkonná, aby plně využila nějaké místo na ostatním hardwaru, který celkový výkon přibržďuje. Ať už je to CPU, chipová sada, paměti nebo kdoví co. Ale alespoň minimální změna by se projevit měla. Žádný jiný důvod mě nenapadá. Je to ale záhad s tím mým ntb co?
    AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.

Citace Původně odeslal Matio Zobrazit příspěvek
    Díky za info tiktak. Jen se ještě zeptám, co je ta zkratka NHC?
    A mám další poznatek: Změna frekvence GPU a pamětí na GK nemá absolutně žádný vliv na výkon. Je jedno, jestli jedu na 250MHz nebo 400MHz na GPU a na pamětech jakbysmet. Pokaždé je výsledek v 3DM05 - 5600b, což považuju za docela slušnou hodnotu na notebook, takže si nestěžuju. Samozřejmě jsem to netestoval jen v 3DMarku, ale i ve hrách. Nevadí mi to, že se výkon nemění v závislosti na frekvenci, ale je to sakra divné ne? Vysvětluju si to jedině tak, že grafika je i při nízkých frekvencích dostatečně výkonná, aby plně využila nějaké místo na ostatním hardwaru, který celkový výkon přibržďuje. Ať už je to CPU, chipová sada, paměti nebo kdoví co. Ale alespoň minimální změna by se projevit měla. Žádný jiný důvod mě nenapadá. Je to ale záhad s tím mým ntb co?
    NHC = Notebook Hardware Control
    http://www.pbus-167.com/

Dle myho uzivatelsky nejprijemnejsi soft, na vsechny popsany nastaveni v threadu. Nevyhodou je nutnost Microsoft .NET Framework ver. 2.0 v systemu, jinak je ten soft skutecne dobrej a uzivatelsky prijemnej.

Stale stejny vykon tveho notebooku pri testech bych videl spis na drivery, ktery pri zatizeni v 3D testech pouzijou vzdy maximalni frekvence (u Ati chipu technologie PowerPlay) a CPU se rovnez pri testech zapina na plny ceres. Prave treba v NHC se pak da nastavit, zda se ma CPU i GPU s MEM pouzit pri profilu, ci se orientovat podle zapojeni na adapter ci praci na baterie atd.

Doporucuji vyzkouset.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Imho ti to pretaktokvanie nefunguje, nechaj si na pozadi testu monitoring z riva tuneru, pripadne skus testy fillrate a podobnych ciste Graficky obmedzenych veci.
    Tiez tie teploty > napriklad mobile meter ti v options pod acpi ukaze shutdown temperature v jednotlivych zonach merania. Vysoka teplota je vacsinou spojena aj s tichsim chodom (osobne ma nefascinuju notasy co maju furt 40 stupnov a hucia jak vrtulnik).
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. mizerny vykon, Intel Core Duo 2 6300, kde je problem
    Založil skorec1 v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 25.02.2007, 16:46
  2. Je potrebny SP2 na Core 2 Duo ?
    Založil Strix9 v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 27.01.2007, 21:59
  3. XP home + core duo?
    Založil Smitka v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 12