O profi aplikacích přece všude tvrdím, že tam multithreading přítomen je... ale to už dlouho a ne kvůli dual-core, nýbrž kvůli víceprocesorovým strojů. Čili tam se s příchodem dual-core v podstatě nic moc nemění. Tyhle aplikace zákazník náležitě zaplatil. Osobně jsem ale docela zvědavý, jak moc rychle se budou vpřed posouvat aplikace jako Photoshop.
Pokud mi nějaká věc nepřinese vůbec žádný výkon navíc, pak za ní nehodlám dávat vůbec žádné peníze navíc. To je ten rozdíl - větší cache, vyšší frekvence mi vždycky něco přinesou. Další jádro mi ve spoustě situací nepřinese nic. Pokud nebudu mít skladbu aplikací takovou, že z toho budu mít užitek odpovídající vyšší ceně, pak si to jednoduše nekoupím. Nemusí to být 100 %, ale zohledňuju, že třeba v 90 % případů to nedá nic. Na Živě jsem v článku dělal porovnání z A64 3200+ na A64 3800+ vs A64 X2 3800+. Výsledek byl ten, že průměrný nárůst výkonu byl u 3800+ i X2 3800+ zhruba podobný (u 3800+ v téměř každé aplikaci o trochu, u X2 3800+ ve většině aplikací nic a v pár téměř 90 %), nicméně 3800+ bylo podstatně levnější, tedy pokud bych všechny ty aplikace používal zhruba stejně intenzivně, tak se X2 3800+ nevyplatí.
BTW, vcelku uvažuju o C2D, ale ne kvůli druhému jádru, ale kvůli velké rychlé cache a nízké spotřebě. To mi aktuálně jiný CPU nenabídne a se zrušením single-core Core 2 to ani nevypadá, že by mi v budoucnu nějaký CPU nabídnul. Tak až bude za ty tři tisíce a v nové revizi, asi do něj půjdu. A bohužel se asi neobejdu bez OC, protože jinak by mi to v porovnání se současným stavem nedalo prakticky žádný výkon navíc (vyjma přínosu velké cache).