Citace Původně odeslal Mikeee Zobrazit příspěvek
Myslis neco jako Acoustic management?
Vcera(dnes) kdyz jsem ulehal,tak dvakrat zacvakal ve winech...je to treba 3-10cvaknuti jen tak...napr.kdyz behem toho cvakani pustim Firefox,tak se pusti,az kdyz to docvaka.Ovsem jak toto reklamovat,kdyz to dela nahodne,obcas a testy nic neukazaly.
Teplotu meni mezi 45-47°C...ted po ranu mel 41°C odpocatej.

Pomohlo,ja uz jsem to zkousel i pred rokem,ale protoze jsem nehral,tak jsem nezaznamenal nejaky rozdil a prestal si s tim hrat...navic to neni postup,ktery mohou doporucovat vsem,aby ten notebook frcel jak ma...
Ohledne testu disku a jeho smartu - zrovna pred 14 dny jsem takto testoval disk pres speedfan na smart u kamarada, kterej si stezoval, ze se mu notas zacne obcasne hrozne zpomalovat a zacne v nem "rachat". Speedfan mi ukazal, ze disk je podle testu naprosto v pohodne, ani hodnoty, ktere ukazuju na "nerozebehnuti" disku nebyly nijak problematicke. Ikdyz mne disk v prubehu testu a zkouseni nezarachtal, tak za 2 dny umrel mechanicky uplne, (jen cvakal a rachtal a system pak bvubec bnenabootoval), takze jsem si o relevantnosti vystupu ze smartu pomyslel sve.
Je fakt, ze jsem disk netestoval zadnymi utilitami od vyrobce, nicmene muze se ti stat uplne to samy, tedy ze za tyden bude disk mechanicky v haji. (doporucuju zalohovat, co se da).
Jinak teplota CPU - mam 2GHz Dothan v notesu od HP, teploty idlle 800MHz az max load 2GHz se mi pohybovaly rovnez od 45 do cca. 90C, notes teda nepadal, vse chodilo tak jak ma (ikdyz jsem nejaky spesl burn testy tedy nedelal), takze jsem pro jistotu pomoci Notebook Hardware Control shodil napeti na vsech multiplikatorech radove o nekolik desetin a nyni se vejdu +- do 80C (i to je dost, nicmene jak rikam, problemy nebyly ani pred tim, nepredpokladam je ani ted). Ale je fakt, ze ikdyz se jedna o vystupy z vnitrniho cidla, tak se mi taky moc nelibej a asi provedu rozborku a zkouknu CPU, chladic a pastu, jestli by se nadalo chlazeni jeste trochu vylepsit. Bohuzel dost ntb na prehrejvani CPU trpi.