Výsledky 1 až 25 z 65

Téma: NTB přehřívání - reklamace?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: NTB přehřívání - reklamace?

Citace Původně odeslal P@pi Zobrazit příspěvek
    Jsem rád, že ti to pomohlo .

Ten disk má kolik stupňů v zátěži? Zkoušel jsi vypnout/zapnout AAM (i když tomu nevěřim, že by to pomohlo )?
    Myslis neco jako Acoustic management?
    Vcera(dnes) kdyz jsem ulehal,tak dvakrat zacvakal ve winech...je to treba 3-10cvaknuti jen tak...napr.kdyz behem toho cvakani pustim Firefox,tak se pusti,az kdyz to docvaka.Ovsem jak toto reklamovat,kdyz to dela nahodne,obcas a testy nic neukazaly.
    Teplotu meni mezi 45-47°C...ted po ranu mel 41°C odpocatej.

Pomohlo,ja uz jsem to zkousel i pred rokem,ale protoze jsem nehral,tak jsem nezaznamenal nejaky rozdil a prestal si s tim hrat...navic to neni postup,ktery mohou doporucovat vsem,aby ten notebook frcel jak ma...
    Naposledy upravil Mikeee; 09.10.2006 v 08:55.
    Tak to mi rve koule!
    *Acer Aspire Timeline 3810TZG + Creative I-Trigue 3400 ; cca 6hod.
    *Prestigio Nobile 157: Intel Centrino : Pentium-M 1,7G Dothan 2MB ; RAM DDR333 1GB ; HITACHI 80GB 5400ot. ; Radeon 9700 64MB ; SXGA+ 1400 x 1050 ; DVD+/-RW DL QSI ; 10/100MBit+WIFI ; CardReader 4v1 ; 4hod23minut

Citace Původně odeslal Mikeee Zobrazit příspěvek
    Myslis neco jako Acoustic management?
    Vcera(dnes) kdyz jsem ulehal,tak dvakrat zacvakal ve winech...je to treba 3-10cvaknuti jen tak...napr.kdyz behem toho cvakani pustim Firefox,tak se pusti,az kdyz to docvaka.Ovsem jak toto reklamovat,kdyz to dela nahodne,obcas a testy nic neukazaly.
    Teplotu meni mezi 45-47°C...ted po ranu mel 41°C odpocatej.

Pomohlo,ja uz jsem to zkousel i pred rokem,ale protoze jsem nehral,tak jsem nezaznamenal nejaky rozdil a prestal si s tim hrat...navic to neni postup,ktery mohou doporucovat vsem,aby ten notebook frcel jak ma...
    Ohledne testu disku a jeho smartu - zrovna pred 14 dny jsem takto testoval disk pres speedfan na smart u kamarada, kterej si stezoval, ze se mu notas zacne obcasne hrozne zpomalovat a zacne v nem "rachat". Speedfan mi ukazal, ze disk je podle testu naprosto v pohodne, ani hodnoty, ktere ukazuju na "nerozebehnuti" disku nebyly nijak problematicke. Ikdyz mne disk v prubehu testu a zkouseni nezarachtal, tak za 2 dny umrel mechanicky uplne, (jen cvakal a rachtal a system pak bvubec bnenabootoval), takze jsem si o relevantnosti vystupu ze smartu pomyslel sve.
    Je fakt, ze jsem disk netestoval zadnymi utilitami od vyrobce, nicmene muze se ti stat uplne to samy, tedy ze za tyden bude disk mechanicky v haji. (doporucuju zalohovat, co se da).
    Jinak teplota CPU - mam 2GHz Dothan v notesu od HP, teploty idlle 800MHz az max load 2GHz se mi pohybovaly rovnez od 45 do cca. 90C, notes teda nepadal, vse chodilo tak jak ma (ikdyz jsem nejaky spesl burn testy tedy nedelal), takze jsem pro jistotu pomoci Notebook Hardware Control shodil napeti na vsech multiplikatorech radove o nekolik desetin a nyni se vejdu +- do 80C (i to je dost, nicmene jak rikam, problemy nebyly ani pred tim, nepredpokladam je ani ted). Ale je fakt, ze ikdyz se jedna o vystupy z vnitrniho cidla, tak se mi taky moc nelibej a asi provedu rozborku a zkouknu CPU, chladic a pastu, jestli by se nadalo chlazeni jeste trochu vylepsit. Bohuzel dost ntb na prehrejvani CPU trpi.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Ten disk uz to cvakani ale dela cca rok...delal to v zime,ale kvuli diplomce jsem nemel moznost preinstalit system.Pak kdyz jsem preinstalil,tak prestal...a ted po tom prehrati pri hrach zase zacal(ale nahodne a treba 10krat za den-to se tezko dokazuje).Zalohovane mam i tak vsechno...a vzhedem k tomu,ze ted mam druhy komp k dispozici,tak bych byl i rad,kdyby chcipnul...pac fakt nevim,jak to reklamovat ((
    To prehrivani je asi jasne...muzu namazat pastou a pokud na default voltaze nedokaze udrzet teplotu a bude snizovat frekvenci a zacne se to cukat,tak reklamace...ale kdyz to otestuji v servise 30minut v 3Dmarku,tak nic nezjisti a vrati mi to(to ale budu muset rozepsat do nejake zpravy a prilozit printscreeny s errory a teplotami).Pak mi pravdepodobne vymeni vetracek,desku nebo procak.
    BTW:Vetracek se toci a je i slyset jak meni rychlosti...takze funguje.
    Tak to mi rve koule!
    *Prestigio Nobile 157: Intel Centrino : Pentium-M 1,7G Dothan 2MB ; RAM DDR333 1GB ; HITACHI 80GB 5400ot. ; Radeon 9700 64MB ; SXGA+ 1400 x 1050 ; DVD+/-RW DL QSI ; 10/100MBit+WIFI ; CardReader 4v1 ; 4hod23minut

Citace Původně odeslal Mikeee Zobrazit příspěvek
    Ten disk uz to cvakani ale dela cca rok...delal to v zime,ale kvuli diplomce jsem nemel moznost preinstalit system.Pak kdyz jsem preinstalil,tak prestal...a ted po tom prehrati pri hrach zase zacal(ale nahodne a treba 10krat za den-to se tezko dokazuje).Zalohovane mam i tak vsechno...a vzhedem k tomu,ze ted mam druhy komp k dispozici,tak bych byl i rad,kdyby chcipnul...pac fakt nevim,jak to reklamovat ((
    To prehrivani je asi jasne...muzu namazat pastou a pokud na default voltaze nedokaze udrzet teplotu a bude snizovat frekvenci a zacne se to cukat,tak reklamace...ale kdyz to otestuji v servise 30minut v 3Dmarku,tak nic nezjisti a vrati mi to(to ale budu muset rozepsat do nejake zpravy a prilozit printscreeny s errory a teplotami).Pak mi pravdepodobne vymeni vetracek,desku nebo procak.
    BTW:Vetracek se toci a je i slyset jak meni rychlosti...takze funguje.
    No je jasny, ze nejhur se reklamujou veci, ktery se dejou obcasne a svym zpusobem nahodne. Pokusil bych se najit takovej test nabo aplikaci, kde se to stava pravidelne, nicmene i to samozrejme nemusi bejt pro servisaky z obchodu dukaz, ze by se melo jednat o reklamaci. To je bohuzel problem vsech pristroju, nehlede na zakon schvalnosti, kdy tobe to bude doma nebo jinde pravidelne padat a delat problemy a na servisu pri testu to samozrejme neudela ani jednou, takze jses tam pak za "stezovatele" bez duvodu. Bohuzel.
    Zkus ohledne teploty takovy testy jako Burn CPU, Prime s nastavenim na maximalni prioritu a na maximalni zahrati CPU. 3DMark 2001 sice CPU ohrejva dost, ale jiny softwary na to uzpusobeny muzou jit jeste o par stupnu vys.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

"""""""""""""""
    3)Prime95 - hned jak ho pustim zacne se sekat mys...ale test proste bezi.
    4)Prime+3Dmark - teplota musela jit pres 92°C(stejne jako i v ostatnich pripadech-W3,TennisCrit.),protoze ackoliv jsem mel nastavenou max performance,tak sel takt procesoru z 1,7G nize,aby teplota klesala...takze vetsinu casu pak uz jel procak na 600MHz pri 95°C.
    Pote vyhodil 3Dmark stejny error - zase po cca 2hodinach.
    """"""""""""""""

Je jasne,ze ten disk je problem neproblem a tezko to budu dokazovat...zatim jsem nenasel zadny 100% spoustec

Test Prime jsem delal viz.vyse a v obou pripadech to slo pres 92°C a zacalo snizovat frekvenci.(Ke 101°C a shutdownu to nastesti nedoslo ) Prime dale bezel,ovsem pri 600MHz misto 1,7G!

Napada me jedina vec: Pustit Warcraft3 v servise,ohrat to a ukazat jim zasek v biosu nebo pri nabehu winu+teploty jakych to dosahuje.Otazkou je,jestli W3 single pl. vytoci teploty stejne vysoko jako hrani v 8lidech v multipl. a udela to,to co to dela ted.

BTW:Kdyz jim pri reklamaci reknu,ze 3dmark i Prime v podstate jede(i kdyz pri nizsim taktu) a ze se to projevuje ve hrach.Jsou povinni zkouset i hry nebo vzit na zretel,ze i pri nastavene max performance jde takt procesoru na 600MHz kvuli vysoke teplote?
    Protoze kdyz vyzkousi 3Dmark(a nebudou ho zkouset dlouho),tak na nic neprijdou a vrati mi to
    Tak to mi rve koule!

To urcite nie je OK, ked sa mobilny(!) procesor v notebooku neda pouzivat na jeho nominalnej frekvencii kvoli prehrievaniu. Keby to bolo nejake desktopove P4 v notebooku, tak nic nepoviem...
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

No Prestigio servisuje Cesky servis - je i v Brne,takze tam pujdu osobne.
    Ma cenu jeste predtim mazat procesor pastou nebo se na to mam vykaslat?

Co vse potrebuji?
    -kopie zarucaku
    -popsanou zavadu
    -soupiska HW obsazeneho v ntb (pokud mozno i se seriovymi cisly) + uvedeny stav v jakem ntb prebiraji a jejich podpis pri prebirani
    -screensohty erroru a teplot ulozene na disku
    Jeste neco?
    +Na co bych si mel dat pozor?
    Tak to mi rve koule!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ + nekolik citaci z ruznych webu
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 11.08.2007, 17:13
  2. USB porty na ntb?Výrobci ntb a tiskáren-oporujou viz text
    Založil Luk v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 27.06.2005, 23:17
  3. Dejte mě odbornou informaci.Nic víc.Odpojení ntb od sítě
    Založil Dragoun v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 1