Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize
Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo
Nemam core 2 duo, ale koupim si ho
Nemam core 2 duo a nechci ho
Samozřejmě. Pokud chceš něco levně, tak přílišnou kvalitu neočekávej.
Důvodů může být hned několik:
- větší L2 cache (4MB vs. 1MB) a větší L1 cache (32kB vs. 16kB)
- rychlejší L2 cache (cca. 2x) i L1 cache (o 33 %)
- rychlejší přístup do paměti (odhadem o 20 %)
- jádro s větším paralelismem, více spekulativními výpočty, mnohem kratší dobou provádění instrukcí
Až na tu velikost cache by ti nejspíš to samé (v budoucnu) nabídlo jednojádrové Pentium a Celeron na bázi stejné architektury. To ale samozřejmě Intel nechce momentálně dávat najevo, neboť jeho cílem je přesvědčit lidi, že Core 2 Duo je úžasné... což sice je, ale ne proto, že by bylo dvoujádrové, ale kvůli vylepšením v samotném jádru (viz můj článek na Živě, kde jednojádrový Core 2 v některých případech překonal i dvoujádrový Athlon 64 X2).
Naposledy upravil Eagle; 04.10.2006 v 17:08. Důvod: oprava velikosti L2 cache
Díky všem za vysvětlení a omlouvám se že v záplavě příspěvků mi unikla podstata problému. Eagle díky - články prostuduji, ale určitě půjdu do c2d. Hlavní důvod je že potřebuji novější pc a proto že v brzké době asi sc bázi stejné architektury asi jen tak brzo nebude v nabídce. Pro čtyřjádrový procesor asi v dohledné době nebudou aplikace které by ho využily. Jinak asi žádný přínos oproti c2d nebude. Navíc prý čtyřjádro bude mít dvojnásobné TDP![]()
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
to reseni je, ale ne momentalne, to mas pravdu. Presvedcit vetsinu vyvojaru, aby zacali psat HT, to bude chvili trvat. Ale doufam ze ne moc, protoze cekat nejaky dramaticky vyvoj v oblasti SC asi ocekavat moc nelze. Alespon ne v oblasti klasickych CPU, jake dneska zname. Spise bych to videl na stale vetsi a vetsi paralelizaci, at se ti to libi, nebo ne. Ad tvoje tvrzeni: nebo nam chces tvrdit, ze je nejaka dulezita vec, kterou vylozene zivotne potrebujes a ktera je principialne neparalelizovatelna?
Predem sorry za OT.
To rad slysim, s temi vyvojari. Dalsi otazka je, jakou vysokoskolskou fyziku mas na mysli. Nechci nijak urazet treba CVUT, ale krome jaderky je tamni fyzika ponekud priliz prakticka a melka oproti treba MFF a to predevsim kvuli nedostaku potrebne matematiky.
Jako jasne ze jsou i dobre programy pod windows, to jiste, ale stejne mam vzdycky pocit, ze hlavni neni kvalita, ale aby to hlavne vydelalo ty prachy. Navic, dost dulezita vec podle me je, ze napr. v gentoo se instaluje vse formou zdrojovych kodu. Kdyz jsem to poprvy videl v procesu, tak jsem jen ziral a divil se, jak je mozny, ze se to vsechno po cca 25hod (az na uplne vuyjimky) spravne zkompiluje, ze to fakt funguje. Ve windows mi to pripada jako scifi, tam bych se vubec nedivil, kdyby se autor pri kompilaci musel drbat pravou rukou za levym uchem a odrikavat nejaou modlitbu, aby se mu to spravne zkompilovalo. Prehanim, ale myslim, ze to tak nejak bude. A pokud to tak nejak je, tak to podle hodne vypovida o kvalite zdrojoveho kodu.
desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)