tak, mozno by nebolo od veci zacat enkodovat s takym programom, ktory DC vyuzije (inac mas zacarovany kruh -> mam programy ktore vyuzivaju iba single core -> nekupim si dual core -> nepotrebujem programy ktore by vyuzili DC atd.)
to ti nikto nespochybnuje ze VACSINA nevyuzije, problem je ze ty tvrdis ze VSETKY NEVYUZIJU a prave preto je tu thread vyznam dual core, aby sa ukazalo, ze to predsa len nejaky vyznam ma
ako je mozne ze tvrdis HT zvysoval vykon o 10 - 20 percent, ked pre toto zvysenie potreboval aspon dvojthreadovu aplikaciu, ktora ale bezala na jednom CPU. Ak takato aplikacia bezi na dual core, ma pre seba dva procesory - teda tam moze mat este vacsie zrychlenie.
no to je ako s prvymi 3d akceleratormi, ked prisli, tiez ich podporovalo iba zopar aplikacii, dnes je 3d akceleratorom aj kazda integrovana grafika
O 2-3 roky bude situacia s vyuzitim DC uplne ina. Ale v tvojom tvrdeni ze DC je na *** vidno isty vyvoj k lepsiemu, kedze teraz tvrdis ze DC je momentalne blbost, cim nevylucujes moznost buduceho vyuzitia
nie, mohol by si tvrdit, ze ti zli vyrobcovia uz nerobia 16bit procesory pre dos, ktore by boli 2x lacnejsie, lebo robia marketingovy hype na 32 a 64bit procaky a 16bit uz nevyrabaju. Co ked v buducnosti prestanu vyrabat (dajme tomu o 3-4 roky) single core procesory? Potom bude brat druhe jadro ako zdarma? Ale ved single core procak by siel vyrobit lacnejsie, rovnako ako 16bit procak.
pri dekodovani hdtv ti pomoze aj dc procak, a ako som pisal aj integrovane grafiky su 3d; zase by si sa mohol hadat ze zli vyrobcovia robia stale zlozitejsie a drahsie pocitace, aj ked to vobec nepotrebujeme a v podstate by nam stacila obycajna kalkulacka
predstav si ze 2d grafiku by si mohol mat zadarmo, teda usetrit tie 4 dolare, to je skoro 10000000% narast ceny, a to sa uz neoplati (podla tvojej logiky porovnavania narastu cien a vykonov dc vs sc)
tak sa budu musiet ludia naucit programovat, blbi programatori budu nadavat na pomaly procesor, lepsi programatori budu pisat programy pre to, co maju k dispozicii
Ak by boli intel a amd taki blbi ze by teraz zacali robit DC, ked je mozne v pohode dosiahnut lepsi vykon s pouzitim SC, tak IBM vyrobi takyto omnoho vykonnejsi a lacnejsi SC procak a je to. Ale aj Apple preslo na intel a to mi nejak hovori ze jaksi lepsie (teda vykonovo mozno lepsie ano, ale neporovnatelne drahsie) procesory ako intel/amd velmi dostupne nie su.
ano, a prave preto dnes vacsina ludi pise 16bit aplikacie pre dos, ved tie idu aj pod win, tak naco robit zlozitejsie programy, ak to nikto nezaplati..., navyse tie 16bit mozu bezat na tom lacnom 16bit procaku, ktory ale ti zli a ziskuchtivi vyrobcovia procesorov uz prestali vyrabat....
ja myslim ze im optimalizaciu pre DC zakaznici s tymito procesormi radi zaplatia...
ja myslim, ze ked ti fps hra neustale pristupuje na disk, tak si to tak ci tak velmi nezahras, pretoze ti bude velmi kolisat fps
ked si na DC pustis winrar (aj multithreadovany) a nechas ho bezat na pozadi, tak pritom mozes v pohode hrat - predstav si ze niektori ludia maju napr. dva disky, na jednom komprimuju, na druhom pustaju hry
no s tym raptorom si fps v hre nezvysis, jedine skratis doby ked cakas za diskom na ukoncenie nejakej operacie
a inac ked enkodujes, tak cederomka vytiahne citanie najviac nejakych 5-8mb/s, to sa skomprimuje do mp3, ktora ma dajme tomu 512kbps, co znamena datovy tok 64KB/s (disketovka by mala zvladat 32kb/s). Nehovor, ze pri taktomto zatazeni tvoj disk nestiha.