Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Výsledky 1 až 25 z 959

Téma: Vyznam dual core

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    282

Standardní Re: Vyznam dual core

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    ale třeba u Monkey's Audio je standardem jeden veliký WAV jakožto obraz CD. Tam ti dual-core nepomůže.
    tak, mozno by nebolo od veci zacat enkodovat s takym programom, ktory DC vyuzije (inac mas zacarovany kruh -> mam programy ktore vyuzivaju iba single core -> nekupim si dual core -> nepotrebujem programy ktore by vyuzili DC atd.)
    Většina aplikací DC nevyužije, to je prostě fakt (můžeš si to vyzkoušet). V těchto aplikacích je rychlejší SC za tu cenu lepší a DC nepřináší žádný užitek. A to rozhodně není kancelařina, jde o aplikace žádající výkon (neztotožňuj výhodnější SC s tím, že výkon není potřeba).
    to ti nikto nespochybnuje ze VACSINA nevyuzije, problem je ze ty tvrdis ze VSETKY NEVYUZIJU a prave preto je tu thread vyznam dual core, aby sa ukazalo, ze to predsa len nejaky vyznam ma
    Kolik lidí mělo 2P systém? Já nikoho takového ve svém okolí neznám. A jenom taková zajímavost - HyperThreading byl pro desktopy uveden tuším v listopadu 2002. To je dneska čtyři roky. Zvyšovalo to výkon o možná nějakých 10 až 20 procent. Proč to teda dnešní aplikace nepodporují?
    ako je mozne ze tvrdis HT zvysoval vykon o 10 - 20 percent, ked pre toto zvysenie potreboval aspon dvojthreadovu aplikaciu, ktora ale bezala na jednom CPU. Ak takato aplikacia bezi na dual core, ma pre seba dva procesory - teda tam moze mat este vacsie zrychlenie.

Myslím, že tohle je docela podstatný "bod". Pokud pro to normální uživatel nemá využití, tak k čemu to je (ano, tomu normálnímu uživateli)? Přijde mi to jako ta "fyzikální" karta Ageia - ta je taky podle vás skvělá? Podle mě je k ničemu. A přesto by se tu mohly objevit argumenty, že jednu jakousi hru krásně zlepší.
    no to je ako s prvymi 3d akceleratormi, ked prisli, tiez ich podporovalo iba zopar aplikacii, dnes je 3d akceleratorom aj kazda integrovana grafika
    O 2-3 roky bude situacia s vyuzitim DC uplne ina. Ale v tvojom tvrdeni ze DC je na *** vidno isty vyvoj k lepsiemu, kedze teraz tvrdis ze DC je momentalne blbost, cim nevylucujes moznost buduceho vyuzitia

To je zcestný argument. To bych podobně mohl říkat, že 32bit procesory jsou na nic, když mi stačí DOS. Zásadní rozdíl mezi DC vs. SC a tímto je v tom, že DC není zadarmo. Výrobci a "odborníci" v diskuzích ujišťují lidi, že DC je hrozně moc potřeba, nelze bez něj multitaskovat (lež, jak jsem snadno dokázal), že hry to podporují, takže jim poběží rychleji (to možná ano, ale jak moc rychleji, když to brzdí grafika?), a že čím dál tím víc aplikací to podporuje a těží z toho (to jsme se tady taky "přesvědčili").
    nie, mohol by si tvrdit, ze ti zli vyrobcovia uz nerobia 16bit procesory pre dos, ktore by boli 2x lacnejsie, lebo robia marketingovy hype na 32 a 64bit procaky a 16bit uz nevyrabaju. Co ked v buducnosti prestanu vyrabat (dajme tomu o 3-4 roky) single core procesory? Potom bude brat druhe jadro ako zdarma? Ale ved single core procak by siel vyrobit lacnejsie, rovnako ako 16bit procak.
    3D akcelerace je mimochodem dost propojená s 2D akcelerací. A dnes je třeba pro mě důvodem, proč koupit mid-range grafiku (i když hry jinak vůbec nehraju nebo staré), schopnost karty pomáhat dekódování HDTV. DirectX už je dneska tak provázané se systémem, že rychlejší 2D akceleraci poznáš i při pouhém minimalizování oken aplikací. A právě třeba v těch filmech se můžou využít všemožné zlepšováky kvality (antialiasing), které se původně vytvořily pro 3D scény. A když tyhle věci náhodou nebudeš potřebovat, tak si pořád můžeš koupit integrovanou grafiku, která stojí asi +4 dolary. Tak levné to v minulosti nikdy nebylo. Čili grafiku můžeš mít ještě levněji než dříve a že má 3D, už je takový bonus. Dual-core si naproti tomu dobře zaplatíš (+100 %).
    pri dekodovani hdtv ti pomoze aj dc procak, a ako som pisal aj integrovane grafiky su 3d; zase by si sa mohol hadat ze zli vyrobcovia robia stale zlozitejsie a drahsie pocitace, aj ked to vobec nepotrebujeme a v podstate by nam stacila obycajna kalkulacka
    predstav si ze 2d grafiku by si mohol mat zadarmo, teda usetrit tie 4 dolare, to je skoro 10000000% narast ceny, a to sa uz neoplati (podla tvojej logiky porovnavania narastu cien a vykonov dc vs sc)

Tolik dobrých programátorů není.
    tak sa budu musiet ludia naucit programovat, blbi programatori budu nadavat na pomaly procesor, lepsi programatori budu pisat programy pre to, co maju k dispozicii
    Ak by boli intel a amd taki blbi ze by teraz zacali robit DC, ked je mozne v pohode dosiahnut lepsi vykon s pouzitim SC, tak IBM vyrobi takyto omnoho vykonnejsi a lacnejsi SC procak a je to. Ale aj Apple preslo na intel a to mi nejak hovori ze jaksi lepsie (teda vykonovo mozno lepsie ano, ale neporovnatelne drahsie) procesory ako intel/amd velmi dostupne nie su.

Bude muset... oni nemusí nic. Dělat to budou až v okamžiku, kdy jim to někdo zaplatí. Kvalita produkt ale většinou neprodává (viz počítačové hry, které mi v poslední době přišly naprosto bez nápadu - proto jsem třeba nedávno hrál Descent II po síti).
    ano, a prave preto dnes vacsina ludi pise 16bit aplikacie pre dos, ved tie idu aj pod win, tak naco robit zlozitejsie programy, ak to nikto nezaplati..., navyse tie 16bit mozu bezat na tom lacnom 16bit procaku, ktory ale ti zli a ziskuchtivi vyrobcovia procesorov uz prestali vyrabat....
    ja myslim ze im optimalizaciu pre DC zakaznici s tymito procesormi radi zaplatia...

Na to se nezapomíná. Jen se tu říká, že když budeš třeba komprimovat v RARu, tak si k tomu sotva zahraješ hru, protože neustálé přístupy na disk ti to hraní neudělají moc příjemným. A pokud chceš k RARu surfovat na Internetu, zvládneš to v klidu i na single-core a RAR to téměř nezpomalí.
    ja myslim, ze ked ti fps hra neustale pristupuje na disk, tak si to tak ci tak velmi nezahras, pretoze ti bude velmi kolisat fps
    ked si na DC pustis winrar (aj multithreadovany) a nechas ho bezat na pozadi, tak pritom mozes v pohode hrat - predstav si ze niektori ludia maju napr. dva disky, na jednom komprimuju, na druhom pustaju hry

Citace Původně odeslal iPoK Zobrazit příspěvek
    Budete sice argumentovat, ze LAME ide spustit v 2x davke, ale to je IMHO pre mna uplne zbytocne, lebo cas kompresie mi je ukradnuty, nakolko pocas tejto cinnosti je aj tak zatazena CDROM a HDD cim sa moje dalsie cinnosti zuzuju na max. browsovanie. Nidky sa mi nestalo, ze by mi rippovanie v EAC (secure mode) predbehlo enkodovanie a to aj ked povolim iba jednu instanciu LAME.exe
    Takze usetrenych 100% z ceny SC CPU radsej vrazim do RAM alebo si kupim raptora, cim ziskam stabilny rast vykonu PC, nie ako pri DC, kde iba niektore specialne ulohy profituju (to bolo aj krasne vidiet v Eaglovom clanku).

Than's my opinion.
    no s tym raptorom si fps v hre nezvysis, jedine skratis doby ked cakas za diskom na ukoncenie nejakej operacie
    a inac ked enkodujes, tak cederomka vytiahne citanie najviac nejakych 5-8mb/s, to sa skomprimuje do mp3, ktora ma dajme tomu 512kbps, co znamena datovy tok 64KB/s (disketovka by mala zvladat 32kb/s). Nehovor, ze pri taktomto zatazeni tvoj disk nestiha.
    Naposledy upravil THX; 26.09.2006 v 16:13.
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání