U LAME to je řešení (pokud zrovna neděláš skladby jednotlivě, což je můj případ, protože MP3 používám jen tehdy, když někdo chce nějakou písničku), ale třeba u Monkey's Audio je standardem jeden veliký WAV jakožto obraz CD. Tam ti dual-core nepomůže.
Většina aplikací DC nevyužije, to je prostě fakt (můžeš si to vyzkoušet). V těchto aplikacích je rychlejší SC za tu cenu lepší a DC nepřináší žádný užitek. A to rozhodně není kancelařina, jde o aplikace žádající výkon (neztotožňuj výhodnější SC s tím, že výkon není potřeba).
Kolik lidí mělo 2P systém? Já nikoho takového ve svém okolí neznám. A jenom taková zajímavost - HyperThreading byl pro desktopy uveden tuším v listopadu 2002. To je dneska čtyři roky. Zvyšovalo to výkon o možná nějakých 10 až 20 procent. Proč to teda dnešní aplikace nepodporují?
Myslím, že tohle je docela podstatný "bod". Pokud pro to normální uživatel nemá využití, tak k čemu to je (ano, tomu normálnímu uživateli)? Přijde mi to jako ta "fyzikální" karta Ageia - ta je taky podle vás skvělá? Podle mě je k ničemu. A přesto by se tu mohly objevit argumenty, že jednu jakousi hru krásně zlepší.
Proč se teda v diskuzích pořád říká něco jiného?
To je zcestný argument. To bych podobně mohl říkat, že 32bit procesory jsou na nic, když mi stačí DOS. Zásadní rozdíl mezi DC vs. SC a tímto je v tom, že DC není zadarmo. Výrobci a "odborníci" v diskuzích ujišťují lidi, že DC je hrozně moc potřeba, nelze bez něj multitaskovat (lež, jak jsem snadno dokázal), že hry to podporují, takže jim poběží rychleji (to možná ano, ale jak moc rychleji, když to brzdí grafika?), a že čím dál tím víc aplikací to podporuje a těží z toho (to jsme se tady taky "přesvědčili").
3D akcelerace je mimochodem dost propojená s 2D akcelerací. A dnes je třeba pro mě důvodem, proč koupit mid-range grafiku (i když hry jinak vůbec nehraju nebo staré), schopnost karty pomáhat dekódování HDTV. DirectX už je dneska tak provázané se systémem, že rychlejší 2D akceleraci poznáš i při pouhém minimalizování oken aplikací. A právě třeba v těch filmech se můžou využít všemožné zlepšováky kvality (antialiasing), které se původně vytvořily pro 3D scény. A když tyhle věci náhodou nebudeš potřebovat, tak si pořád můžeš koupit integrovanou grafiku, která stojí asi +4 dolary. Tak levné to v minulosti nikdy nebylo. Čili grafiku můžeš mít ještě levněji než dříve a že má 3D, už je takový bonus. Dual-core si naproti tomu dobře zaplatíš (+100 %).
Tolik dobrých programátorů není.
Bude muset... oni nemusí nic. Dělat to budou až v okamžiku, kdy jim to někdo zaplatí. Kvalita produkt ale většinou neprodává (viz počítačové hry, které mi v poslední době přišly naprosto bez nápadu - proto jsem třeba nedávno hrál Descent II po síti).
Na to se nezapomíná. Jen se tu říká, že když budeš třeba komprimovat v RARu, tak si k tomu sotva zahraješ hru, protože neustálé přístupy na disk ti to hraní neudělají moc příjemným. A pokud chceš k RARu surfovat na Internetu, zvládneš to v klidu i na single-core a RAR to téměř nezpomalí.