Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
zahrajem, ale nie tak dobre, ako s lepsim procesorom a rovnakou grafikou...
O kolik moc lépe? A kolik to bude stát? U her bych za ty peníze rozhodně volil singlecore + dobrou grafiku než dualcore + špatnou grafiku.

http://www23.tomshardware.com/cpu.ht...=464&chart=175
3800+/ddr800/nf5 je oproti 3200+/ddr8/nf5 o 48% rychlejsi
A proč to teda mně na náhodně vybraných datech vyšlo +7 % ? Proč to člověku oponujícímu mi v diskuzi na Živě vyšlo v jednom případě +12 % a ve druhém (u špatně komprimovatelných dat - předpokládám video, což stejně nikdo rozumný komprimovat nebude) +31 % ? Výsledky ve WinRARu jsou tedy velmi variabilní.

Sme na OC fore, kde zozeniem single core procak, ktory mi da vykon ako povedzme 3.6ghz c2d?
Kde seženu dual-core, který mi za stejnou cenu dá v single-threaded aplikacích výkon jako A64 3200+ ?

U DC nejde iba o efektivitu, ale aj o celkovy maximalny dosiahnutelny vykon - a ten je vyssi ako u single core.
Když ho není možné využít, tak není.

A ano, multithreaded aplikacie sa horsie robia, no ale od toho tu je ta konkurencia
WinRAR má konkurenci a obsahoval ve verzi 3.60 fatální chybu postihující pouze vícejádrové CPU.

Ak je teda moznostou ziskania vyssieho vykonu multihtreading, tak sa bude optimalizovat, uz len preto aby programy jednej firmy boli rychlejsie ako programy inej firmy...
Zrovna třeba u her byly provedeny analýzy strojového kódu, ze kterých vyplynulo, že jejich programátoři se ani nenamáhali zapnout optimalizace kompilátoru (činnost, která trvá jednu minutu a kterou lze získat třeba +40 % výkonu navíc).

Predstav si, ze tieto aplikacie pouzivaju iste systemove volania, volania driverov atd. Tieto mozu byt v novsej verzii driveru alebo OS optimalizovane pre viacjadrove procesory.
Toto by mělo být už teď, neboť je to tak jednodušší naprogramovat. Ale lepší driver ovládající grafickou kartu, která už tak jede na 100 % výkonu, ti toho moc navíc nepřidá.

Prave tu je mozne zlepsenie vykonu vyuzitim DC.
Ano, ale o kolik? Neudělá mi to samé single-core za podstatně nižší cenu?

Co sa tyka synchronizacie a zamykania, no tak to je proste sucast programu, ktora tam musi byt, a ked niekto nevie robit vobec singlethread programy, tak nech najprv opravi chyby v nich a potom moze robit multithread.
U spousty lidí to není o tom, že by to neuměli, jen tím nechtějí ztrácet čas.

Dalsia vec - na bezne veci staci single core. Ale na zatazove veci (ktorych vypocet trva velmi dlho) je vyuzitelne DC, aj quad core. Cielom DC a QC je teda priniest uzivatelovi lepsiu interaktivitu tam, kde nie je. Teda prave u tych programov, kde single core nestiha.
Jak jsi sám řekl - některé zátěžové programy nelze paralelizovat.

Ano presne tak. Nemam cas prepinat priority procesov .
Pokud je ti to nepohodlné nebo to tak dělat nechceš, kup si dual-core. Přesně to jsem psal v článku. Nicméně musíš se smířit s tím, že v takovém případě si za to zaplatíš těch +100 %. Pokud to pro tebe má takovou hodnotu, tak jsi zvolil správně.

U DC nie, pretoze "padnutia" su vacsinou singlethreaded (teda to spadne niekde v jednom threade) a tak mozno pohodlne program vypnut.
Spousta zaseknutí GUI tě ale ani s dual-core nemine. Až mě to samotného překvapilo.

Pre mna je dolezitym argumentom to, ze u DC mam istotu ze single threaded aplikacia bude mat vzdy aspon 100% vykonu jadra pre seba a ostatne veci, ktore predtym na SC bezali na rovnakom procesore, teraz pobezia na druhom jadre - a teda si ich tam mozem dat viac.
Ano, je to tak. Opět ti ale musím připomenout, že za to platíš +100 % pořizovací ceny. Kdyby oboje stálo stejně, není o čem diskutovat.