O kolik moc lépe? A kolik to bude stát? U her bych za ty peníze rozhodně volil singlecore + dobrou grafiku než dualcore + špatnou grafiku.
A proč to teda mně na náhodně vybraných datech vyšlo +7 % ? Proč to člověku oponujícímu mi v diskuzi na Živě vyšlo v jednom případě +12 % a ve druhém (u špatně komprimovatelných dat - předpokládám video, což stejně nikdo rozumný komprimovat nebude) +31 % ? Výsledky ve WinRARu jsou tedy velmi variabilní.
Kde seženu dual-core, který mi za stejnou cenu dá v single-threaded aplikacích výkon jako A64 3200+ ?
Když ho není možné využít, tak není.
WinRAR má konkurenci a obsahoval ve verzi 3.60 fatální chybu postihující pouze vícejádrové CPU.
Zrovna třeba u her byly provedeny analýzy strojového kódu, ze kterých vyplynulo, že jejich programátoři se ani nenamáhali zapnout optimalizace kompilátoru (činnost, která trvá jednu minutu a kterou lze získat třeba +40 % výkonu navíc).
Toto by mělo být už teď, neboť je to tak jednodušší naprogramovat. Ale lepší driver ovládající grafickou kartu, která už tak jede na 100 % výkonu, ti toho moc navíc nepřidá.
Ano, ale o kolik? Neudělá mi to samé single-core za podstatně nižší cenu?
U spousty lidí to není o tom, že by to neuměli, jen tím nechtějí ztrácet čas.
Jak jsi sám řekl - některé zátěžové programy nelze paralelizovat.
Pokud je ti to nepohodlné nebo to tak dělat nechceš, kup si dual-core. Přesně to jsem psal v článku. Nicméně musíš se smířit s tím, že v takovém případě si za to zaplatíš těch +100 %. Pokud to pro tebe má takovou hodnotu, tak jsi zvolil správně.
Spousta zaseknutí GUI tě ale ani s dual-core nemine. Až mě to samotného překvapilo.
Ano, je to tak. Opět ti ale musím připomenout, že za to platíš +100 % pořizovací ceny. Kdyby oboje stálo stejně, není o čem diskutovat.