Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Výsledky 1 až 25 z 959

Téma: Vyznam dual core

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Vyznam dual core

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    Ty jsi vážně ignorant! Celou dobu se tady bavím o poměru cena/výkon a i ony dva články na Živě jsou o tomhle. Když na to inteligenčně nestačíš, tak se příště aspoň nenavážej.
    Eagle, celou dobu se tu a i v tech clancich nebavis o pomeru cena/vykon, nebo to z toho rozhodne nevyznelo, coz potvrdilo mnoho uzivatelu pod tema clankama. Kdybys resil jen a pouze pomer cena/vykon, tak nereknu ani popel.

Výmluvy. Čas je jen otázkou priorit. Ty ses prostě srágora a bojíš se, že by tě čtenáři rozcupali na cucky, až vyplodíš ten tvůj blábol, ve kterém se ti price/performace u dual-core obhájit nepodaří.
    No ja si nejsem jisty, jestli jde nejaky clanek rozcupovat ctenari vic, nez jak se to stalo u tech tvych dvou Ted jsem si precetl tu debatu o kompilaci a dost jsem se nasmal.

"Další potvrzení toho, že vůbec nechápeš, o co běží. Když si koupím A64 3200+, tak mě bude stát víc než Sempron 2800+, ale zároveň bude mít vyšší výkon prakticky ve VŠECH aplikacích."
    Eagle, vis co znamena slovo POMER? To je jakoze zlomek (takova ta vodorovna carka), deleni, uci se to na zakladni skole... Ty tedy tvrdis, ze A64 3200+ je vice nez 2x rychlejsi nez Sempron 2800+? Stoji totiz 2x tolik (2tis oproti 1tis), takze pokud ovladas deleni, musi ti byt jasne, ze aby mel lepsi pomer cena/vykon, musi byt min 2x rychlejsi, coz bude asi pomekud problem, ze? Takze kecy o IQ si nech priste prosim od cesty.

Evidentně nechápeš nejenom to.

GeForce 7600GT - 4500 až 5000 Kč
    Athlon 64 3200+ - 2456 Kč

Co že jsi měl z té matiky? Už jeden z čtenářů na Živě ti říkal, že tvé výpočty jsou lživé.
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39833 coz je prakticky GT se 128MB, stoji 3168.
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39155 E6300 je za 5586. Dobre, neni to dvounasobek, trochu jsem to prehnal, ale presne receno 1.76 nasobek.Samozrejmne jsem mel totiz na mysli to core 2 duo. Jinak z matematiky jsem mel na MFF UK vetsinou za dve, takze uznavam, ze nic moc.Spokojen?

A teď další detail - když budu mít jako uživatel nikoli 7600GT, ale třeba 7900GTX, nebudu hrát se stejnou vizuální kvalitou. To bych musel být úplný idiot, investoval bych peníze a jediný efekt by byl větší číslíčko v benchmarku. Jakožto majitel 7900GTX si proto zapnu vyšší rozlišení a antialiasing. Toto provedu do takové úrovně, kdy to grafická karta bude zvládat. Grafická karta se opět stane limitem a pro procesor se nic nezmění.
    No ne! Konecne, za celou dobu nasi debaty zrejmne jediny rozumny argument, ktery od tebe slysim. Ano, na tom neco je. Ale jak jsem uz napsal asi 20x, jiz niny jsou hry na ktere single core proste nestaci a stacit nebude a bude to cim dal tim horsi. My tu porad ale mluvime o prumernem FPS, ktere je jak jiste vis na dve deci. Duleizte je min. FPS a tam, alespon co jsem cetl na webu, DC hodne pomaha. Ale jeste jedna vec, o ktere urcite vis. Ono to nikdy neni tak, ze brzdi jenom CPU nebo jenom grafika, neni tam proste zadna ostra hranice. Vzdy to je o tom, ze to trochu brzdi oboje, pokud je ta sestava alespon trochu vyvazena a pouzijes alespon trochu rozumne rozliseni. Dam priklad: muj oblibeny Ghost Recon AW. Pri 800x600 a min detailech cca 50FPS, jjasne to tedy brzdi CPU. Kdyz ale postupne zvysuji rozliseni a detaily, neni to tam, ze by tam teh 50FPS zustalo nejaou dobu a az kdyz by to zacala limitovat grafika, by to zacalo klesat, ale pri i mirmen zvyseni detailu nebo rozliseni zacne FPS pomalu klesat az na nejakych 20-30 pri 1280x1024 a max detailech. Proste pri beznych podminkach jsou momenty, kdy to brzdi jak CPU tak grafika. Takze i kdyz mam nic moc grafiku a podle tede to brzdi pouze ona, lepsi procesor z ni vetsinou dokaze dostat par FPS navic.

To je ta hra, ve které byl rozdíl téměř nulový, protože byla limitována grafickou kartou a i jednojádrový procesor jí dokázal bez problémů ovládat?
    Tu du dum dum... tesne vedle, Eagle, to je ta hra, ve ktere je rozdil 65%
    ve prospech dualcore: http://www23.tomshardware.com/cpu.ht...=506&chart=166
    A je to navic predpokladam bez zvuku, se zvukem by byl rozdil jeste vetsi.

Jednak se mi nezdají tvoje čísla (skutečně zvuk zabere třeba 70 % výpočetního času hry? Protože zhruba tolik by bylo těm tvým 30 % + něco navíc při limitaci grafickou kartou) a za druhé - když zvýším ono rozlišení, procesoru nějaký čas zbude, neboť bude limitován grafikou a chvílemi se bude flákat. Dokaž, že jsou tvoje tvrzení pravdivá! Číslíčka si umím vymyslet taky.
    Nekde na netu se vali bechmark, uz nevim kde, rozdil byl kolem 30% FPS dolu pri pouziti codeku. U liva to bylo cca 8-10%.

Tak to máš zjevně dost blbý počítač, protože já klidně můžu hrát i starou hru, kterou celou odedře CPU (kde není 3D akcelerace a fps limiter, tj. která chce 100 % výkonu) a přitom mi na pozadí v pohodě běhá velmi advanced klient eMule, který je nesrovnatelně propracovanější než nějaké DC++. K tomu mi tam můžou běžet i další věci jako 20 oken IE, Miranda, firewall atd.
    Souhlas, pocitac ma dost blby, mam totiz single-core K8 na 2.76GHz s 1GB dost rychle RAM. Nejak jsem nepochopil tvuj argument, ze muzes hrat i starou hru Ja se nebavim o doomovi 2, ale o hrach typu FEAR ci Ghost Recon, pri kterych vadi i blbe ICQ, o DC nebo siti ani nemluve. Zkus si jednu z nich pustit, idkyz na tom slide-show, ktere budes mit, asi stejne nic nepoznas. Jeste poznamka. Ja mluvil o strongDC, ktery je podle me pomerne propracovany(a zere dost CPU), ale je mi jasne, ze ta tvoje vec musi byt nutne nejlepsi na svete.

Ty jsi vážně ignorant! Celou dobu se tady bavím o poměru cena/výkon a i ony dva články na Živě jsou o tomhle. Když na to inteligenčně nestačíš, tak se příště aspoň nenavážej.

Výmluvy. Čas je jen otázkou priorit. Ty ses prostě srágora a bojíš se, že by tě čtenáři rozcupali na cucky, až vyplodíš ten tvůj blábol, ve kterém se ti price/performace u dual-core obhájit nepodaří.

Další potvrzení toho, že vůbec nechápeš, o co běží. Když si koupím A64 3200+, tak mě bude stát víc než Sempron 2800+, ale zároveň bude mít vyšší výkon prakticky ve VŠECH aplikacích. Ušetří mi nějaký čas, který pro mě může mít nějakou cenu. Dual-core naproti tomu až na speciální případy vůbec žádný čas neušetří. Problémy jako odezva se dají řešit i bez něj, pokud mě nezajímá, že úloha běžící na pozadí bude dokončena o něco málo později (a to mě třeba u videa, když jinak surfuju na netu, nezajímá). Ostatně ani dual-core v případech s multithreaded aplikací na pozadí nebude mít odezvu nějak úžasnou.

Pokud mi daný hardware vzhledem k vyšší ceně nepřinese v mém oblíbeném software žádné navýšení výkonu, je mi k ničemu.

Evidentně nechápeš nejenom to.

GeForce 7600GT - 4500 až 5000 Kč
    Athlon 64 3200+ - 2456 Kč

Co že jsi měl z té matiky? Už jeden z čtenářů na Živě ti říkal, že tvé výpočty jsou lživé.

A teď další detail - když budu mít jako uživatel nikoli 7600GT, ale třeba 7900GTX, nebudu hrát se stejnou vizuální kvalitou. To bych musel být úplný idiot, investoval bych peníze a jediný efekt by byl větší číslíčko v benchmarku. Jakožto majitel 7900GTX si proto zapnu vyšší rozlišení a antialiasing. Toto provedu do takové úrovně, kdy to grafická karta bude zvládat. Grafická karta se opět stane limitem a pro procesor se nic nezmění.

To je ta hra, ve které byl rozdíl téměř nulový, protože byla limitována grafickou kartou a i jednojádrový procesor jí dokázal bez problémů ovládat?

Jednak se mi nezdají tvoje čísla (skutečně zvuk zabere třeba 70 % výpočetního času hry? Protože zhruba tolik by bylo těm tvým 30 % + něco navíc při limitaci grafickou kartou) a za druhé - když zvýším ono rozlišení, procesoru nějaký čas zbude, neboť bude limitován grafikou a chvílemi se bude flákat. Dokaž, že jsou tvoje tvrzení pravdivá! Číslíčka si umím vymyslet taky.

Tak to máš zjevně dost blbý počítač, protože já klidně můžu hrát i starou hru, kterou celou odedře CPU (kde není 3D akcelerace a fps limiter, tj. která chce 100 % výkonu) a přitom mi na pozadí v pohodě běhá velmi advanced klient eMule, který je nesrovnatelně propracovanější než nějaké DC++. K tomu mi tam můžou běžet i další věci jako 20 oken IE, Miranda, firewall atd.

Mám i sdílení dat na lokální síti a pokud nějak poznám, že ode mě někdo tahá data (rychlostí 100Mbit síťovky), tak je to jedině kvůli pevnému disku.
    Naposledy upravil Petrik; 22.09.2006 v 13:47.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání