Toť otázka bufferování. Mám zkušenosti, že pokud má počítač méně než 2 GB RAM, zátěž na disk je dost veliká (čtení .cpp + čtení zdrojáků + zápis .obj). Zátěž je v tomto ohledu dost otázkou bufferování - např. zápis .obj může být zpožděný a taky čtení sdílených knihoven může proběhnout jen jednou. Pokud tu RAMku nemáš, je kompilace víc věcí paralelně vedle sebe dost tragédie.
Jenže tě to musí bavit a v tom je ten problém. Já třeba neznám nikoho (nebo o tom aspoň nevím), kdo by si nahrával svoje rodinné zážitky na kameru. Foťáky jo, ale videokamery ne. S programátory je to podobné - taky jich moc neznám.
Pořád si ale myslím, že programování je na tom v zastoupení mnohem lépe než věci jako CAD, rendering atp.
O přínosu v některých aplikacích se nepřu, ale třeba já, když jsem zjistil, že mi to moje oblíbené aplikace neurychlí, jsem dost zklamaný. Vyšší spotřeba (= větší hluk a větší provozní náklady) a dvojnásobná pořizovací cena jsou pro mě vcelku dost argument. Radši bych teď koupil nějaký jednojádrový Celeron na bázi Conroe (nikoli ale s deaktivovaným jádrem).