Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
takze disk to rozhodne nebrzdi.
Toť otázka bufferování. Mám zkušenosti, že pokud má počítač méně než 2 GB RAM, zátěž na disk je dost veliká (čtení .cpp + čtení zdrojáků + zápis .obj). Zátěž je v tomto ohledu dost otázkou bufferování - např. zápis .obj může být zpožděný a taky čtení sdílených knihoven může proběhnout jen jednou. Pokud tu RAMku nemáš, je kompilace víc věcí paralelně vedle sebe dost tragédie.

no nevim. na video dneska clovek nepotrebuje nic, krom klikaciho nastroje.
Jenže tě to musí bavit a v tom je ten problém. Já třeba neznám nikoho (nebo o tom aspoň nevím), kdo by si nahrával svoje rodinné zážitky na kameru. Foťáky jo, ale videokamery ne. S programátory je to podobné - taky jich moc neznám.

Pořád si ale myslím, že programování je na tom v zastoupení mnohem lépe než věci jako CAD, rendering atp.

ale porad je tu par % uzivatelu (poweruseru), kteri multicore vyuzijou ... a pri dnesnich cenach si ho i koupej ...
O přínosu v některých aplikacích se nepřu, ale třeba já, když jsem zjistil, že mi to moje oblíbené aplikace neurychlí, jsem dost zklamaný. Vyšší spotřeba (= větší hluk a větší provozní náklady) a dvojnásobná pořizovací cena jsou pro mě vcelku dost argument. Radši bych teď koupil nějaký jednojádrový Celeron na bázi Conroe (nikoli ale s deaktivovaným jádrem).