Citace Původně odeslal nex Zobrazit příspěvek
Ja nevim jestli se mam smat nebo co uz..
Uz bylo jasne vysvetleno proc doslo k opozdeni R600(asi uz 1000x jste vsichni natvrdli?).Nezvladnuti a vyrazne opozdeni 80nm procesu u TSMC.Spojeni AMD+ATI.Cinsky novy rok..nehakujou zejo.
Neni to vlastne jedno?Uz je tradici ze NV prichazi vzdy jako prvni s novinkami.Myslite,ze po vydani G80 v ATI zavladla panika a chaos a vsichni si rekli proboha co budeme delat?Rychle rychle musime vydat neco,s cim budeme konkurovat.Obvinujte Skodovku ze Fabie prisla 1/2r po Cliu.Ti co chteli Clio si ho koupili.Jini pockali na Fabii.A urcite ti prvni nerikali druhym: Jeee vy jste volove my uz 1/2 jezdime a vy jste jezdili na kole.
PS.XTX ultra se planovala ale cena by byla vysoka.Tot cela zahada. Koupilo by si ji asi 0,00001% lidi stejne jako 8800U
tak sa zasmej...
ale vsimni si co som napisal hned pod tym 2. bodom
Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
Ale za tieto dve veci mozu dost aj problemy s vyrobnym procesom (teda nieco podobne co sa stalo nvidii s FX, ked ocakavali vysoke freq. od IBM 0,13u procesu)
Co viac mam k tomu dodat? Nvidia stavala FXku na vysoke frekvencie, ale nakoniec z toho nic nebolo, lebo v IBM tiez nezvladali proces... proste take veci sa stavaju. Riziko podnikania.

A co sa tyka noviniek. Nie je jedno kto pride skor, kto si chce kupit vykonnu kartu, tak si proste za ten +- polrok kupoval nvidiu. A teraz zase ked nvidia uvedie G90 skor, tak si ludia (co chcu max. vykon) nebudu kupovat ATi, ale zase nv. Teda NV bude predavat svoje karty (pre ludi co chcu max. vykon) po celu dobu zivotnosti karty, ale ATi o +- rok menej (prvy polrok meska, posledny polrok nema max. vykon).

A co sa tyka XTX tak tu az tak celkom nemohli vydat, cena by sice bola vysoka, ale problemom bola aj nizka dostupnost GDDR4 pamati a tiez hlavne teplo vyprodukovane kartou (a tymi pamatami). To by uz chcelo fakt bud velmi velky chladic, alebo potom trocha vacsi hluk (bohuzial), alebo nejake specialne chladenie (vodou?). Cele by to uz bolo velmi problematicke.

A vobec, ide o to, ze na dane vyprodukovane teplo ma nvidia (momentalne) vyssi vykon. Teda, ak ati dobehne nvidiu tym, ze pouzije lepsie chladenie, tak nvidia moze pouzit rovnake chladenie a navysit freq. Vysledok - vykonnostne preteky ustiace v obrovske zhave karty. Ale to myslim nikto nechce.
IMO je idealom upper middle/lower high end, teda napr. taka x1950pro v kontexte 1950xtx a 1600vky, alebo nvidiacke 7900(50)GS. Ma to aj dostatocny vykon, aj prijatelnu cenu a spotrebu.