Výsledky 1 až 25 z 132

Téma: ATi R650

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Hladis
    Věk
    47
    Vliv
    273

Standardní Re: ATi R650

Citace Původně odeslal no-X Zobrazit příspěvek
    To se to zas rozjelo

1. Pokud si někdo myslí, že jsem tu napsal nějaký nesmysl, ať to ocituje konkrétně a napíše, co se mu na tom nezdá. Pak se o tom můžeme rozumně bavit.

2. Jsem fanATik, protože jsem si dovolil nesouhlasit s několika výroky, které jsou prokazatelně zavádějící? Na rozdíl od některých osob neposuzuju grafické karty podle toho, co mám momentálně v case...

---

Takže se ptám, co na následujících tvrzeních není pravdivé?

1. HD2900XT má v současné době v průměru výkon mírně lepší, než GF8800GTS

2. HD2900XT je u nás nepatrně levnější, než GF8800GTS

3. HD2900XT má tedy i mírně lepší poměr cena/výkon

4. GF8800GTS má tišší chladič

5. Grafické chyby (vinou apliakce, driverů atp.) má na kontě jak R600, tak G80 . Pokud má někdo zájem, můžeme se pokusit dát dohromady konkrétní seznam. Tvrzení typu "ale u ATi je to 10x častější" od člověka, který HD2900XT ani neviděl, jsou k smíchu. Objektivnímu srovnání se nebráním.

6. Ad "špatné drivery, malý výkon neodpovídající parametrům" - už jsem tu (poněkud méně vážnou formou, kterou někteří nepochopili) nastínil, že některá "čísla" má vyšší XT, jiná GTS. Takže stejně jako někdo může říct, že výkon XT neodpovídá parametrům, tak můžeme pravdivě říct i to, že výkon GTS také neodpovídá parametrům karty.

Krom toho, pokud budeme hodnotit produkt takový, jaký je a kam byl výrobcem zaměřen - tedy jako konkurenta GF8800GTS, nemůžeme mluvit o neúspěchu. Ano, přišel později, ale to bylo ATi vytýkáno celou dobu až do vydání. Nyní máme na trhu dva konkrétní a dostupné produkty a pokud chceme objektivně řešit, který je lepší/výhodnější/zajímavější, je argumentace o nedostupnosti takového produktu před půl rokem zcela irelevantní a vypovídá o neobjektivnosti jejího autora.

(Ještě se jednou vrátím k těm "teoretickým parametrům". Nechci nikoho urazit, ale co si čtu některé posty, tak většina lidí nemá představu, co ony parametry znamenají, s čím jsou svázané a jak si je ve vztahu ke konkrétní architektuře těchto čipů vykládat. Vyjadřovat se samozřejmě mohou všichni, ale já taky nelezu na diskusní fórum o autech, abych psal bláboly a la "proč se mi v autě XYZ nesedí pohodlně, když má podle specifikací výrobce dokonce 12 válců a ty seš debil když mi tvrdíš, že to nesouvisí" atp.)

Dalo by se pokračovat, ale myslím, že šest bodů stačí až až. Pokud tedy někdo chce o těchto věcech seriózně diskutovat namísto toho, čím se thread plnil až dosud ("píšeš nesmysly, jsi fanatik, blablabla..."), budu jedině rád.

1. Opravdu se nechci tim flamem s Massterem znovu probirat. Oba jste to tam dobre rozjeli a prohodili par dobrych kravinek.

2.Sam ses k prehnane naklonosti k ATI priznal uz nekolikrat a zaujatost z tvych postoju a clanku jenom zari a dobre to vis.
    Osobne neposuzuji karty ktery mam momentalne v casu jelikoz tech casu mam vic a vetsina krome ted jedne nV a jedne 3Dfx je plna ATI karet (R9700,X800XT,1900XTX) Takze podle tohohle vzorce bych mel byt fanATIk.

------
    1. Vsichni jsme testy videli a nikdo nepopira ze v budoucnu GTSko rozdrti. Problem je ze trochu pozde coz bys mel uznat zase ty.

2+3. A jsme u toho. Rikas ze HD2900XT neni propadak a vytahujes cenu v CZ. V CZ je cena vuci GTS (jak v jakym shopu ale !) vcelku prijemna a koupe stoji za zvazeni. Problem je ale v tom ze GTS narozdil od zbytku sveta jaksi v CZ cenove dolu nejde coz je problem jinde a tady se nevyresi. JENZE uspesnost produktu se neridi podle CZ trhu ale podle svetoveho kde jsou ceny uplne jinde. Tam je vyhodnejsi koupe GTSka a to nemuzes poprit !!! Pomer cena/vykon ve svete je tudiz na strane nV ne ATI. Takze kdyz to shrneme : HD2900XT vysla pozde, nema vykon ktery od nej lide cekali, zatim neodladene ovladace, cenove je mezi GTS a GTX pricemz oproti GTS ma vyssi naroky na zdroj, vyssi teploty a hlucne chlazeni a jen mirne vyssi vykon. Vypada snad takhle uspesny produkt ?

4. O tom se tu snad nikdo hadat ani nechce.

5. No ted je zase k "smichu" to ze asi spatne ctes ,ale ja tu kartu nejen videl v akci ale momentalne mam i pujcenou abych si ji sam proklepnul. Zatim jsem s forceware nenasel zadne zasadni chyby (nemam hry ktery tu byli zminovany ze tam ma G80 problem) ,ale netvrdim nikde ze nejsou. Chyby maji obe firmy ,ale at koukam jak koukam tak R600 z toho teda moc dobre nevychazi a cetnost chyb je oproti GTX vetsi a to o dost. Seznam chyb je hezka vec a klidne bych ho uvital ,ale problem je kdo by ho udelal. Ja v IT nedelam a nemam na tohle cas. Pokud se nekdo obetuje ,bude to jen k dobru veci a vyresi se tim par flamu.

6. Ano neodpovida. Ta karta byla navrhovana jako vykonostni kral a ne jako konkurence GTS. Nebo snad ATI dopredu rezignovala na vytvoreni vykonostniho krale ? To snad ne. K tomu byla ATI prinucena az vysledky ,ktere jim podavala. Dal oznaceni XT urcite neznamena konkurenci GTS ale snad GTX kdy XTX je neco jako Ultra. Zatim to tak bylo a nevim zda to ATI najednou zmenila.

Takze shrneme-li to : Ano v CZ se muze jednat vzhledem k cenam o alternativu ,ale ve svetovem meritku - je mi lito.

BTW: Odpovedi na svuj dotaz kdes vzal cisla o stovkach prodanych a tisicovkach objednanych kusu se asi nedockam. (ale tusim odkud to mas).
    Naposledy upravil Hladis; 24.05.2007 v 12:09.
    PC1=Gigabyte P35-DQ6/C2D E8400@4GHz/WD5000AAKS+WD Raptor 74+150Gb/Gigabyte 460GTX/2xTwin2x2048-6400=4GB/X-Fi Fatality/Samsung SH-S183L/Fortron Epsilon 700W/NEC 20WGX2/HecoVicta500+Marantz
    PC2=DFI LP Ultra-D/AMD64 X2 4400+/Raptor 36Gb+WD2500KS/Palit 460GTX/Twinx2048-3500LLPro/DVDRW LG GSA-4160B/Fortron 500W/Comaq S710/Audigy2
    PC3= Abit AV8/ AMD64 3000+@266x9=2400/Seagate 160GB+WD 120GB/Sapphire X800Pro@XT TOXIC /2x512Mb A-DATA 566/Audigy 1/AOC 17" 7A+/DVDRW LG GSA-4120B/Fortron 350W
    PC4= Soltek 75DRV5 KT333/AMD 1700+@2000+/2x256Mb Kingmax 400/3Dfx Voodoo 5500/SB 128 CT4700/Maxtor 40GB/DVD Asus E616/EVER 250W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst 7.1
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 14.01.2007, 23:13
  2. ATi Catalyst™ 6.8
    Založil no-X v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 29.09.2006, 22:24
  3. Ati Catalyst 6.5 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 9