Zdravim,
mam takovy vetsi problemek. Kamosovi odesla K7SA6, tak jsme se dohodli, ze mu teda koupim novou desku na socket A. Dneska uz moc na vyber novych socket A desek neni, tak jsem vybral ASRock K7N2-RAID s chipsetem nForce 2 Ultra 400.
Ted k tomu problemu. Zapojil jsem vsechny jeho puvodni komponenty do nove desky a po spusteni jen nabehnou vetraky na grafice, zdroji a CPU a rozjede se diskk a DVD, ale to je vse. Monitor taky nevykazuje znamky cinnosti, je porad cerny. Ani speaker nepipa, aby hlasil nejakou chybu.
Vypojil jsem teda vsechny nenutne komponenty (disk, DVD, PCI karty) a nechal tam jenom CPU, 1 RAM a grafiku, ale vysledek stejny.
Jeste jsem zkusil prepinat FSB (jumperama) na 200Mhz a 266MHz (CPU je Athlon XP 1600+), ale taky nic.
Posledni moznosti bylo tedy vyzkouset CPU, pameti a grafiku v jiny deske (VIA KT400) a tam to jelo bez problemu. Jeste jsem nasel jinou DDR pamet, tak jsem ji zkusil vymenit, ale porad stejnej vysledek.
Tak ted uz fakt nevim. Ze by ta deska byla v coudu, kdyz je uplne nova? Nedelam treba neco blbe - kdyz tak vzpominam, tak je to moje prvni instalace na chipsetu nForce 2, tak to treba ma nejaka sva specifika?
Setkal jste se nekdo s necim podobnym? Nejvic me zarazi, ze ani nepipa speaker - to se mi snat stavalo jen pri otocenem IDE kabelu u nekterych desek, ale pri tom jeste svitila LEDka od disku, ale to tady nesviti a stejne jsem to pozdeji zkousel bez zapojeneho disku...
Zkuste mi nekdo helfnout, moc diki.