Pokud vim PPL stoji kolem 100Kc za balik, ale kdyz jim reknes ze to posilas do vedlejsi ulice tak se asi slozej smichem. Nebylo by jednodusii se s nekym dohodnout a zaplatit mu cestu ? das mu 50 a odveze te tam i zpet.Původně odeslal IntEx
Pokud vim PPL stoji kolem 100Kc za balik, ale kdyz jim reknes ze to posilas do vedlejsi ulice tak se asi slozej smichem. Nebylo by jednodusii se s nekym dohodnout a zaplatit mu cestu ? das mu 50 a odveze te tam i zpet.Původně odeslal IntEx
Njn, to se asi slozej. Asi to udelam tak, ze tenhle monitor vodvezu na krace (protoze ho uz snad nebudu mit) a pro ten novej ukecam tatika (to bude drina). Jo a jeste jedna vec, co kdyz mi budou predvadet novej monitor a bude mit alespon jednu z reklamovanejch vad? Muzu si nechat vratit penize? Myslim si, ze pokud jsem to reklamoval kvuli nejaky vade a reklamace byla unzana a novy monitor ma stale reklamovane vady, tak se na to pohlizi jako nesplneni reklamace, ne? Diky!
Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)
nechapu co resite, vzdyt dostal pro PPL dorucenku, takze nic neplati. Staci jen na strankach PPL.cz najit nejblizsi pobocku a pozadat je, aby si monitor vyzvedli. Prosté, ne ?
ASUS P5Q-SE, CD 5200@3,3Ghz 1,28V, 4GB DDR2, 1x Samsung F1 1TB, 2x640GB WDC AAKS, ASUS HD4850 1GB, Corsair HX520
no hele plestes hrusky z jabkama...Původně odeslal IntEx
pokud by se jednalo o opravu, tak zle opraveny monitor samozrejme nemusis prebirat a pokud je to 30. den reklmace, tak muzes odstoupit od smlouvy tj. penize (cela nakupni cena) + naklady reklamce (cestovne+čas+bvenz obema smery)
pokud ti na tvoji zadost vymeni za novej, a tento bud emit vady, tak ho samozrejme nemusis prijmout a musi ti dat bud jinej novej nebo penize. ted nevim v jakym to mas stadiu.. jestli ej to do 1/2 roku od nakupu nebo po pul roku ?...
vadnou vec nemusis prevzit nikdy.. to je jasny...
JJ, mam to doma asi 3 tydny, takze 6 mesicu je OK. Takze kdyz to bude mit nejaky vady, tak to nebudu chtit. Ja jenom, ze u tech Hyundaiu (a skoro u vsech veci) musi mit clovek stesti na kus. Ja mel smulu zrovna na tenhle, ikdyz se mi zezacatku zdal dobrej...
Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)
Tak jsem tam dneska ten monitor na karce vodvez. Hnedka ten chlapik v krame vzal papir a zacal se ptat, co tomu je. Tak jsem vyvoslil zakladni vady (3), protoze tam na ne mel docela malou kolonku. A kdyz to hodil do kopirky a dal mi orginal, tak jsem mu rikal, at tam dopise, ze chci novej kus, ten prohodil cosi, ze to zalezi na vyrobci, nacez jsem mu pohotove rekl, ze podle zakona si muzu vybrat. Ten mi teda rekl, at to do myho originalu dopisu, co ze chci a podle jakyho zakona (paragraf, odstavec,...), aby se prej podle toho mohli ridit. To mne teda docela udivilo, ale jelikoz jsem si nebyl jistej, jaky ze to je vlastne cislo, tak mi rekl, abych to zejtra prines, ze si to prej technik zkopiruje (ten reklamacni papir s cislem paragrafu a odstavce). Kurnik, to je snad jejich problem znat zakony, ne? Tak tedka mam ten papir doma a zejtra se tam s tim zastavim. To jsou veci!![]()
Tak jsem se tam dneska zastavil t im papirem s popisem toho zakona. Hnedka se mne chlapik zeptal, na co pouzivam rozliseni 800*600*60Hz, tak jsem mu odpovedel, ze na tom hraju dosovy hry. Ten hnedka vybalil, ze je to neergonomicky rozliseni a ze zadnej monitor poradne ergonocmicky rozliseni nezobrazi. A ze prej se 800*600*60Hz nepouziva kvuli ergonomite, nacez jsem mu rekl, ze ja ho teda pouzivam. Rikal, ze prej se monitor ma pouzivat v rozliseni, ktery je doporucovany a ze prej nejde udelat monitor, kterej by v neergonomickejch rozlisenich zobrazoval spravne. Ze prej jsem 10 pozadu.... No bavil jsem se s nim jak s tatarem. Vzdyt 800*600*60Hz je snad standard (default), ne? Na tomhle rozliseni by mely fsechny monitory bezet, ne? Samozrejme rek, ze se na to zvlast servisaka zepta a ze ho to bude moc zajimat, atd. Na to jsem mu rek, ze ten monitor ma jeste dalsi uvedeny vady a zeptal jsem se ho, jesltli tam nahodou takovejhle nema. Ten mi rek, ze mi asi vrati penize, protoze to bych prej moch menit do nekonecna. Hmm, to je poprvy, co nechci vratit penize, ale chci novej kus. Tak mi asi zase nastalne dillema, jakej monitor!!!!![]()
Vem prachy a kup jinde.
Rozliseni nema s chybama monitoru nic spolecnyho (obzvast ne 800x600), kdyz uz, tak se nedokonalost projevuje pri vyssich rozlisenich a pokud je neco ve specifikaci (= monitor to umi), znamena to, ze to umi BEZ vad. Kazdej normalni monitor ti zobrazi jakykoli rozliseni (narozdil od LCD) do nejakyho maxima.
No ved prave jsem mu tohle taky rikal, ale von rikal, ze prej je 60Hz "minimum elektroniky" a ze to prej oproti "ergonomicky" frekvenci nemusi fungovat, tj. ze to bude blikat. A tak jsem mu stale dokola tvrdil, ze je jasny, ze to bude blikat, ale ze ten vobraz stejne musi za neco stat. No proste ten chlapik byl uplne vylizanej. Tak cekam na rozhodnuti servisu, jestli ty vady uznaj.Původně odeslal Jezevec
Jezisi, to jsou ty lidi tak blby? Tedka mi volal technik ze servisu, ze prej mi asi nebude moct uznat tu vadu s tim 800*600*60Hz, ze tam ten monitor jeste nema, ale ze mu tohle volali z kramu. No jemu se uplne kelpal hlas, furt mlel neco vo ergonimocky hodnote jako tamten chlapek v krame (proste se domluvili) no a dost mu vynechaval hlas, bylo slyset, jak si je nejistej, tak jsem mu normalne napalil, ze tohle pouziva instalace WinXP a ze je to proste default, jo a ze jeste to pouziva muj program v dosu, kterej vetsi frequenci neumi. Ten se chvili vodmlcel a pak mi rekl neco takovyho ze on ten program nema a ze nema ty samy podminky
![]()
![]()
. No tak jsem mu na to rekl, ati si to rozliseni nastavi ve Woknech a ze to uvidi a zeco to mele vo podminkach. Ten se zase vodmlcel a nejiste nadhodil tu blbost s ergonomii, tak jsem mu vpalil, ze kdyz si koupi BMW, ktery umi jezdit 330km/h (ergonomicka hodnota=nejvetsi pozitek z jizdy
) takze mu budou tvrdit, ze kdyz bude potrebovat jet ve meste 50km/h tak to proste umet nebude?
No proste to jsou idioti!!! Pak to ukecal na to, ze se to takhle po telefonu resit neda a ze pokud si opravdu myslim, ze ma monitor vady, tak at to tam poslu, nacez jsem mu rekl, ze to ma prece prodejce - byl paradne zblblej
. Tak uvidim, co na tom vykouka, ale kazdopande to ma jeste ty dve vady
![]()
Prodejci si to předal a servis ti nemá co volat. Praxe je taková, že je skutečně na servisu (distributorovi) zda reklamaci uzná jako oprávněnou. V takovém případě ti může prodejce vyjít vstříc a vyměnit ti monitor za jiný (běžně opět opravovaný). Tím se tvůj původní monitor, nyní na reklamaci stává opět majetkem prodejce a jak ten s ním naloží už nemusíš řešit. V jiném případě jsi měsíc bez monitoru, protože tak dlouhá je ze zákona reklamační lhůta. Poté by ti měl prodejce dodat tvůj již opravený monitor. Doporučuji překontrolovat, jestli jsou opravdu odstraněné všechny chyby v opačném případě ho nepřebírej!!!
CPU: AMD Opteron DualCore, AC Freezer64 Pro, MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D, modded bios N4D704-2BTA, RAM: 2x1GB 400DDR 2.6V, Graphic: Leadtek PX6800GS TD 256MB, PCI-E (425/1000), CASE: Chieftec 410W Silent DX-01SL-D, DVD: DVD-ROM Plextor 116A, DVD-RW LG GSA-4163B, fw:A105, HDD: 1x Seagate Barracuda 7200.7 120GB 8MB cache, 1x Seagate Barracuda 7200.8 250GB 8MB cache.
3DM01: xxx 3DM03: xxx 3DM05: xxx 3DM06: xxx Aquamark: xxx Sandra2005: xxx SuperPI: xxx
No ja si muzu rozhodnout, jestli chci monitor novy nebo opraveny, protoze jsem ho koupil pred min jak pul rokem, takze jsem krytj zakonem a muzu si vybratPůvodně odeslal Tantalos
. S tim servisakem jsem se vcera pekne pobavil
. Proste ja chci bud novej, nebo prachy, ale vopravovanej nechci!!!
![]()
na zaver uvedu jednu informaci kterou tu nikdo nepsal a na SILu taky neni tusim uvedena (rozhodne neni nikde na reklamacnim papiru dodavanem spolu s monitorem Hyundai). Do 14dni od koupi mas moznost pri vyskytu vady zadat o novy kus - tvuj ti bude bezplatne prevezen do Ostravy a pak zase novy domu (PPL). ONSITE servis je takovy smecko na lidi - dostanes sice jiny kus, ale ten je jiz opravovanej a muze byt az rok starej. Takze z dvoudenniho noveho monitoru ti udelaj touto vymenou az rok stary.
Reklamaci jsem resil primo pres SIL a byla podle planu (skoro). Jeden monitor mel vadu geometrie jako svine a kdyz jsem pak zjistoval co na to rikaji, tak mi servisak trvdil (bez toho aby ten monitor videl), ze to musi porovnat s tabulkama od vyrobce a ze nejaka drobna tolerance tam je...az to uvidel, tak mi okamzite poslal novy kus
To co tady resis je docela zabava, jakmile by mi nabidl penize, tak je beru a kupuju jinde. A asi i jiny typ
PS: jen dodam, ze vlastne cele to reklamacni rizeni slo mimo prodejce, takze proto asi maji jen 14dni lhutu a ne pul roku - to uz bych asi pak musel resit pres prodejce
web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server
Njn, ale to se jim pak tech 14dnu tezko dokazuje, kdyz to nemaj nikde napsany. Uz abych mel prachy zpatky.Jenomze zase nastavva dalsi obrovsky problem: Jakej monitor do 5200Kc
![]()
![]()
![]()
Z tohohle mam nocni mury!
Proste chci neco, co ma dobrou geometrii (ostrost, barvy) , plochou obrazovku a hlavne at je za ty penize co nejkwalitnejsi!! Prosim poradte, diky!!!!
otázka pro ZB:
§616 občana
(3) V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen "rozpor s kupní smlouvou"), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není-li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.
(4) Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak.
Neříká tenhle paragraf, že pokud se vada vyskytne při koupi nebo do šesti měsíců, musí prodejce zajistit opravu věci nebo výměnu a až v případě, že to není možné, vrátit peníze (dle přání zákazníka)...
a jak se chápe termín "bez zbytečného odkladu"
AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M
tak tohle by mne teda taky zajimalo...
2IntEx:
když nejseš právník (stejně jako já), tak si ten paragraf párkrát přečteš a pokaždý ti to vyzní jinak, že jo?![]()
Naše zákonodárce bych zastřelil![]()
AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M
JJ, presne tak, je to definovany "na oko" jasne, ale kazdej si to muze vylozit jinak (a pak ma bejt zakona jasen a zretelnej!Původně odeslal Vykuk
). No je toi fakt blbe napsany, meli by to vic rozepsat...
no mě se to tak nesmyslný nezdá.. to bys měl vidět jiný předpisyPůvodně odeslal Vykuk
jinak o máš pravdu - já říkal někdy něco jinýho
bez zbytečného dokladu zanamená - okamžitě
a prodejce musí zajistit DLE PŘÁNÍ KUPUJÍCÍHO, tj. rozhoduje kupující nikoliv prodejce, jestli strpí opravu nebo chce novou věc... blázen kdo by nechtěl novou...
jestli v tomto ohledu myslíš na 30 dnů - tak na to by šel jen blázen... ale pokud se svobodně vážně a omyluprostě dohodnete... tak samozřejmě všechno možné.. ale neuspěl bys když mu vnutíš podepsat nějakej reklmační nesmysl... Já bych teda chtěl věc novou a hned! No jestli mi ji nechceš nebo nemůžeš dát... tak nedávej a vyplať kupní cenu...
prostě buď vyhovíš kupujícmu nebo vrátíš peníze.. pokud takový typ zboží už není na trhu.. tak máš prostě smůlu, nemáš právo dát mu nic jinýho... pokud se nedohodnete
jen tak soukromě.. proč se tak staráš o svého zaměstnavatele, já bych se na něj vy... na tvým místě.. no ale každej svýho štěstí strůjcem...
tak snad už je to jasné ?![]()
tohle se mi stava kazdy den tak 10xPůvodně odeslal Vykuk
![]()
![]()
sorry za OT, ale nemohl jsem si pomoct
i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
"Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."
2ZB: Takye pokud tomu dobre rozumim, tak si mam okamzite tedka hnedka dojit pro novej monitor (je v krame na reklamaci) a nemusim cekat tech 30 dni?
![]()
Jestli jo, tak se hnedka zvedam a du pro novej, nebo pro prachy!!!!
pokud je to do 1/2 roku od naupu tak jiste... ale pokud ses už dohodnul jinak a to tak, že na 30 dnu.. tak tvoje chyba... na cem se dohodnes to mas a dohodu bez souhlasu druhe strany v obecne rovine menit nelze.. no ale prodejce je vetsinou dost OUT, takze ti mozna sezere... kdyz tam zargumetujes 616tkou OZ viz prameny...Původně odeslal IntEx
chybama se clovek uci
ZB
Tyhle Hyundaie asi nejsou žádná sláva- taky mně blbne. Nejdřív v něm dost pískalo - to přestalo, pak blblo úplně všechno - barvy, pumpování, kmitalo to.. A bylo to tím, že soused měl za stěnou magnet - fakt skvělý..
No, a teďka blbne znova.. Jen občas, ale blbne. Tak fakt nevím, bojím se, že u prodejce tu závadu neprokáže. Je nějaká doba na to testování? Kterou musí monitor jet v pohodě, aby zamítli reklamaci?
Nebo jaký postup mi doporučujete?
Udělal bych asi toto:
1) Zašel do Alzasoftu (tam je kupovanej), donesl jim ho tam (aspoň se protáhnu) a vysvětlil jim závadu s tím, že bych chtěl monitor vyměnit za nový (koupeno 16.5., takže nemám už moc času
)
2) Budou se mi chtít nakecat něco o tom, že tohle si mám vyřizovat přes tu SIL, což jim můžu odmítnou (dle § 616 OZ) s tím, že mám právo na nový monitor.
3) Budou se mi snažit tohle vymluvit a tlačit mě, ať to pošlu tou SILkou, aby oni bylo mimo. Nakonec ale monitor přijmou.
4) Mám právo na nový monitor. Kdy mi ho musí vydat? Kolik mají času?
5) Nevydají mi ho hned, nemají ho. Vyplní reklamačni protokol. Já připíšu, že dle zákona §616 požaduji nový kus. Podepíseme, hotovo.
6) za pár dní se tam stavím, chci nový monitor. Tvrdí, že ještě není, nevrátil se z reklamace, a že na to mají 30 dní - je tohle pravda? Já jim samozřejmě budu stále tvrdošíjně tvrdit, že mě nezajímá oprava, ale že chci nový monitor - ukážu reklamační protokol. Oni řeknou, že ještě neví, zda byla reklamace uznána. Já řeknu, že to je jejich problém - stále zákon §616. Budou si volat další lidi z kanceláře a natahovat to, jak to jde. Aby mě vydeptali. Opět budou tvrdit, že bohužel monitor ještě nemají - v internetovém obchodě je vedeno, že je skladem - můžu to na ně použít? A argumentovat tím?
7) Povede to všechno k tomu, že budu mít nový montior?![]()
Pls o názor, hlavně ZB a Jezevce - stačí krátce k jednotlivým bodům, jestli to nejsou naprostý koniny..
Asus A7N8X-E Deluxe, AMD XP1700@1866 MHz, Thermalright 947U@12cm fan(7V), 2*512 MB DDR 400 Hynix, Leadtek 5900XT@NV Silencer, HDD 160GB SP1614 Samsung, CD Samsung, DVD+-RW LiteOn 851, Enermax 365 AX-VE, case 3R Systems 101 (2*120 mm fan), LCD 19´Philips 190S5, Dolby´s keyboard
2ZB:
Hmm, tak jim tech 30 dnu teda dam, stejne zatim nevim, kterej mam koupit (to zas bude bezesnejch noci) No ale pri reklamaci jsem uz tu 616 tasil tak, ze jsem jim tam do toho papiru proste napsal, ze podle nej chci novej. Ten to pak argumentoval tim, ze mi asi stejne vratej penize, protoze 800*600*60 (viz vejs
) nezobrazi dobre zadnej monitor
.
2multitalented:
Co se tejce uznani/neuznani reklamace, to musej vyresit do 3 dnu max. Ten zbytek maj v pripade reklamace na opravu ci jine vyreseni reklamace. Podle me, pokud ti nakonec daji prachy a ty bys nejakym zpusobem byl schopnej prokazat, ze o neodstranitelnosti vady vedeli driv = maj BIG pru.ser.
Co se tejka §616 tak tam zadna 30ti deni lhuta neni, protoze nejde o reklamaci. Takze bud provedou opravu na miste, pripadne do druhyho dne(stim bych jeste byl ochotnej souhlasit), nebo okamzite navalej jinej kus, pripadne prachy.
Jinak by to totiz byl dobrej job na pujcovani si penez od zakosu. Prodal bys nefunkcni vec a prachy vratil az za mesic = velmi vyhodny uver coz ?
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)