Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Reklamace zbozi, ktere se uz neprodava

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní Reklamace zbozi, ktere se uz neprodava

Jaky je postup u reklamace zbozi, ktere se uz neprodava ?
    Napriklad reklamace Quantum 30 GB Harddisku ?
    Pujdu ho pristi tyden reklamovat a az reklamaci uznaji (jako ze uznaji), co mi za nej daji ?
    Daji mi za nej nejmensi, co se jeste vyrabi, penize, nebo muzou chtit neco doplatit (budu delat socku) ?
    Disk stal pred 2,5 roky 5900,- Kc.
    Pri reklamaci s vracenim penez mam narok na jakou castku ? Puvodni, nebo nejakou odhadnutou (dnesni) ?
    Reklamace bude u Alzasoftu (kdyby se nasel nekdo, kdo u nich podobny pripad aabsolvoval

Mozna, ze jsem se zeptal i na neco, co uz tu drive bylo napsano, za to se omlouvam.
    Hope is the first step on the road to disappointment.
    Alcohol is the first step towards alcoholism.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

hmm, stim vracenim penez bych to moc nevidel, paac zatim tu nikdo neosvetlil dostatecne jak je to po zakony lhute. Ale najdes tu telefon, kde se lze zeptat.
    Muj nazor je, ze pokud ti nejsou schopni dat nahradou tentyz typ disku, je rozhodnuti v kazdym pripade na tobe.

Pokud vraceni penez tak VZDY puvodni castku (proto se tomu branej). Zadny odecitani nakech penez za dobu pouzivani NEEXISTUJE. Ani zadnej ODHAD dnesni ceny. Podle zakona timto dochazi ke zruseni kupni smlouvy a strany si vraceji sva plneni. Takze ty vratis disk a oni ti daj prachy.
    Pravdepodobne ti nabidnou nejakou 40ku/60ku na vymenu. Pokud to vemes, je to nove zbozi = bezi ti nova zaruka min. 2 roky (ale pokud maji v ceniku uvedeno vic, mas vic = nemuzou dat jinou nez davaj ostatnim). Zadny ze jen zbytek zaruky puvodniho vyrobku.

Ty prachy ti asi nedaj, paac za ne si koupis ty 60ky dve.

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní

S tou novou zarucni lhutou mi to bylo jasny, ze je cela, zase 2(3) roky.
    Novy HDD (Barracuda 80 GB) jsem si uz koupil u CC, pac jsem myslel, ze na ten stary byla zaruka 2 roky (na fakture ani n, musel jsem se jit do Alz zeptat).
    S tema penezma je to skoda, ze to neni doreseny (resp. treba je, ale nikdo tomu nerozumi ??).
    A jeste neco: jak dlouho po poruse lze zbozi reklamovat ?
    Jde mi o to, ze treba dnes se v jejich ceniku jeste nachazeji 40GB disky, ale zaruku na ten porouchany mam jeste 3/4 roku, takze se da/vyplati vyckat, nebo ne ?

Vliv
    300

Standardní

Mno to mas tak, ty bys mel vadu reklamovat bezodkladne, otazka je, jak ti nekdo dokaze, ze ten disk ti umrel pred pul rokem.

Senior Member
    Vliv
    287

Standardní

podle me pokud nemaji v alzaci ten samej disk (coz asi nemaj) tak ti musej navalit prachy ne? proste bud na ne tvrdej a chtej prachy
    KILL YOUR MOTHER, RAPE YOUR DOG!
    AMD Barton 2500+@2300MHz (209x11; 1,65V) Zalman 7000A AlCu Asus A7V880 VM 512 MB DDR 400 Mhz 5ns Microstar GeForce Ti 4200 64 MB 316/610 Hitachi 80 GB S-ATA Seagate Barracuda IV 60 GB Nec DVD+-RW 1300A Teac 524E 40x24x10 Creative Audigy Genius Home Theater 5.1 Wood Eurocase Bigtower 763 Moded Edimax 10Mb/s LAN Genius F-23 Leadtek Winfast TV 2000 XP Deluxe Samsung 172X Microsoft Intelimouse Optical Umax WK9000 klávesnice Fortron 350W 120 Fan Silent 14512 - 3D Mark 2001 (eště mu dám trošku pokouřit)

Standardní

A sakra, ja na lidi moc tvrdy byt neumim.
    Poslu tam asi nejakeho negra ( nebo radeji celou partu a jeste k tomu zhulenych negru), aby z nich ty penize dostali
    Maxtor 30 GB asi neni totez co Quantum 30 GB ?

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní

Fuj, tady jde psat anonymne, ani si toho clovek nevsimne, kdyz se pres den prihlasuje ze trech ruznych kompu.

Standardní

Tak na to bacha, jste na omylu. Dělám v jedný IT firmě (nechci jmenovat)a práva za vady mám dost v malíku.Pokud jdete zboží reklamovat po zákonné lhůtě (což u Quantumu byla asi 6 měs. a je to tedy v prodloužené lhůtě dávala se celkem 36měs.), může si prodejce diktovat podmínky (musí to ale mít uveřejněné v reklamačním řádu). Pokud ti tedy bude chtít za disk dát jinej (lepší) a má napsáno v podmínkách, že to tak je, tak ti ho prostě dá a ty s tim nic nenaděláš. pokud ti bude chtít za disk vrátit 2000, tak ti je prostě dá a zase s tim nic neuděláš. Nevim, jak je to v Alza, ale dle zákona si to prodejce může takhle upravit a nikdo jinej, než prodejce to nezmění (ani ČOI!) Pokud je to v zákonné lůhůtě a nemaj stejný disk, tak můžeš chtít lepší, nebo vrátit plnou cenu. Jinak ne.
    Reklamovat musíš ihned, ale nikdo ti nedokáže, že to někde leželo půl roku!
    Přečti si jejich podmínky a pak tam jdi.
    Jestli chceš ještě s něčim poradit, napiš na mail xmech@seznam.cz a já ti poradím. Je v tom spousta kliček, ale spíš pro prodejce. Jestli nebudeš vědět vše, tak tě můžou i ojet (neznám je osobně, tak nevím, jací jsou)

Standardní

hmmm tak v alzaci ti za to daj 100% jinej disk s "lepsima nebo stejnejma vlastnostma od stejny ci jiny firmy" -- neco takovyho tam pisou

Vliv
    300

Standardní

Kua, asi obetuju nakou tu petku (na pravnika), ale tvoje tvrzeni, ze v prodlouzeny dobe si diktuje podminky prodejce je nesmysl. Prodlozenou zaruku ti urcite neda, pokud ji nedava vyrobce/dodavatel (samo az na vyjimky).

Ale podle miho nazoru tim, ze ti napise "zaruka 5 let" = prave se zavazal plnit povinosti dane zakonem po tuto dobu. V reklamacnim radu si muze maximalne dat podminky jako ze zbozi musi byt nalezite ocisteno, ze bude predano s citelnym popisem zavady atd.

A to, ze si nekdo stanovi, ze ti misto disku vrati naky % z puvodni castky je holy nesmysl.

Standardní Re: Reklamace zbozi, ktere se uz neprodava

Citace Původně odeslal ZeeZ
    Jaky je postup u reklamace zbozi, ktere se uz neprodava ?
    Napriklad reklamace Quantum 30 GB Harddisku ?
    Pujdu ho pristi tyden reklamovat a az reklamaci uznaji (jako ze uznaji), co mi za nej daji ?
    Daji mi za nej nejmensi, co se jeste vyrabi, penize, nebo muzou chtit neco doplatit (budu delat socku) ?
    Disk stal pred 2,5 roky 5900,- Kc.
    Pri reklamaci s vracenim penez mam narok na jakou castku ? Puvodni, nebo nejakou odhadnutou (dnesni) ?
    Reklamace bude u Alzasoftu (kdyby se nasel nekdo, kdo u nich podobny pripad aabsolvoval

Mozna, ze jsem se zeptal i na neco, co uz tu drive bylo napsano, za to se omlouvam.
    ponuknu ti za tu cenu nejaky 40 GB disk, alebo vymontuju podobny z nejakej starej sunky

Senior Member
    Vliv
    287

Standardní

ja si myslim ze kdyz uplyne zakonna lhuta, tak ti muzou dat jedine ten samej disk co si mel, jinak ze muzes chtit prachy. protoze ta smlouva se tyka toho danyho disku a ne ze se ti budou snazit vnutit neco jinyho. je to tak nebo ne?
    KILL YOUR MOTHER, RAPE YOUR DOG!
    AMD Barton 2500+@2300MHz (209x11; 1,65V) Zalman 7000A AlCu Asus A7V880 VM 512 MB DDR 400 Mhz 5ns Microstar GeForce Ti 4200 64 MB 316/610 Hitachi 80 GB S-ATA Seagate Barracuda IV 60 GB Nec DVD+-RW 1300A Teac 524E 40x24x10 Creative Audigy Genius Home Theater 5.1 Wood Eurocase Bigtower 763 Moded Edimax 10Mb/s LAN Genius F-23 Leadtek Winfast TV 2000 XP Deluxe Samsung 172X Microsoft Intelimouse Optical Umax WK9000 klávesnice Fortron 350W 120 Fan Silent 14512 - 3D Mark 2001 (eště mu dám trošku pokouřit)

Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Braindead
    ja si myslim ze kdyz uplyne zakonna lhuta, tak ti muzou dat jedine ten samej disk co si mel, jinak ze muzes chtit prachy. protoze ta smlouva se tyka toho danyho disku a ne ze se ti budou snazit vnutit neco jinyho. je to tak nebo ne?
    IMHO jo, ale v zakone mas "odpovidajici nahradu". A je tu otazka, jestli odpovidajici nahrada za tricko Adidas je Triko Nike. Neboli jestli ti muzou dat treba jinej disk (i vetsi), kdyz ja muzu tvrdit, ze sem si ten puvodni vybral kvuli znacce a parametrum, ktery ten novej nema (jenze von ma treba lepsi).

Standardní

Citace Původně odeslal Anonymous
    ... může si prodejce diktovat podmínky (musí to ale mít uveřejněné v reklamačním řádu). Pokud ti tedy bude chtít za disk dát jinej (lepší) a má napsáno v podmínkách, že to tak je, tak ti ho prostě dá a ty s tim nic nenaděláš. pokud ti bude chtít za disk vrátit 2000, tak ti je prostě dá a zase s tim nic neuděláš.
    Ne, prodejce si nemuze libovolne diktovat podminky, ale uz nemusi splnit to, ze se ty muzes rozhodnout vzit penize, protoze ted uz je ta volba na nem, ale kazdopadne ti musi dat zbozi stejne nebo lepsi a nebo ti vratit celou zaplacenou castku - a ne jen x % z ni.

EDIT:
    Citace Původně odeslal Jezevec
    IMHO jo, ale v zakone mas "odpovidajici nahradu". A je tu otazka, jestli odpovidajici nahrada za tricko Adidas je Triko Nike. Neboli jestli ti muzou dat treba jinej disk (i vetsi), kdyz ja muzu tvrdit, ze sem si ten puvodni vybral kvuli znacce a parametrum, ktery ten novej nema (jenze von ma treba lepsi).
    Ja jsem reklamoval IBM a oni me nemohli dat jinej (ale byla to ok firma, takze se o to ani nesnazili) a cekal jsem nez jim prijde IBM, zadnej Seagate, zadnej WD, ... (bylo to uz pred par lety... ).

Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal wilik
    Ja jsem reklamoval IBM a oni me nemohli dat jinej (ale byla to ok firma, takze se o to ani nesnazili) a cekal jsem nez jim prijde IBM, zadnej Seagate, zadnej WD, ... (bylo to uz pred par lety... ).
    OK, a ted si predstav, ze si koupis disk IBM xGB, o kterym ctes vsude recenze, jak je dobrej a bezporuchovej. Ty mas smulu a on ti odejde (treba po 2.5 roce). Prides ho reklamovat a oni ti za nej chtej dat IBM 2xGB vyrobenej v Madarsku, vo kterym vsude ctes, jakej je to shit a ze jich chcipne 90%. Tohle je jen nas problem. Ze spousta lidi si kupuje konkretni typ konkretniho vyrobce, paac u PC to neni zdaleka takovy jako jinde, kde znacka je zaruka.

Standardní

fakt je to tak, že pokud na faktuře máš napsáno záruka třeba 36 měs. a v podmínkách máš napsáno, že je to zákonné lhůta 6 měs + jejich prodloužení lhůta ( i když všichni víme, že jim ji dal už výrobce), tak nevim, kterej přesně zákon to je, ale bude to obč.zákoník č:40/1964 sb (a i v novele to je), že nad rámec zákonnmé lhůty musí prodávající uvést rozsah záruky. Tzn, že opravdu pokud uvede, že rozsah záruky je jen takovej, že ti daj polovinu, tak to je to upřesnění podmínek pro záruku. Ptal jsem se na to na hot lkine spotrebitelu www.spotrebitel.cz. Je to vopruz, ale je to tak.

Vliv
    300

Standardní

Jenze tohle sem jeste NIKDY nevidel = pokud neni uvedeno jinak je to zaruka dle zakona. A stema 50% je to i tak blbost protoze to by te normalne okrad.

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

Když jsem se teď sešel s Kuklou kuklovičem, tak povídal, že reklamoval IBM 60GXP a v té firmě kde ho kupoval už je mezitím přestalui prodávat. Inu, dostal prý peníze, protože řekl, že chce zase IBM...

A vzhledem k tomu, že Quantum už neex,
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní

No za zkousku to stoji, zkusim tohle taky procedit zkrz zuby, az bude reklamace u Alzasoftu hotova (uz ho tam den maji, doufam, ze to nebude na dlouho).
    V kazdem pripade dalsi HDD nechci, uz jsem nahradni koupil, takze se budu snazit minimalne o jine zbozi.

Marty, vidim, ze jsi taky z FELU, mohl jsem se na to zeptat primo, kdyz jsi sedel 4 hodiny vedle me (Ja = ten, co se po ty ctyri hodiny snazil sem tam neco zmenit v jednom C zdrojaku, aby mu uz semestralka konecne fachala)

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal ZeeZ
    No za zkousku to stoji, zkusim tohle taky procedit zkrz zuby, az bude reklamace u Alzasoftu hotova (uz ho tam den maji, doufam, ze to nebude na dlouho).
    V kazdem pripade dalsi HDD nechci, uz jsem nahradni koupil, takze se budu snazit minimalne o jine zbozi.

Marty, vidim, ze jsi taky z FELU, mohl jsem se na to zeptat primo, kdyz jsi sedel 4 hodiny vedle me (Ja = ten, co se po ty ctyri hodiny snazil sem tam neco zmenit v jednom C zdrojaku, aby mu uz semestralka konecne fachala)
    Já jsem se styděl tě oslovit abys neřek že ti koukám na moňas
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Prechazime na vBulletin
    Založil jedik v sekci fóra FAQ - často kladené otázky
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 01.02.2007, 23:29
  2. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.05.2005, 14:50
  3. Je to dlouhy, ale precteni stoji za to...
    Založil Ogre v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.01.2004, 23:52
  4. Pros uz se neprodava GF4 MX460???
    Založil Neller v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 03.01.2003, 11:58

Pravidla přispívání