Výsledky 1 až 25 z 180

Téma: ma cenu instalovat LED zarovky

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní Re: ma cenu instalovat LED zarovky

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    Reálne( umr(e 99,9% LED svítidel vinou vadného zdroje, nebo pr(ehr(átím (degradace luminoforu)
    Luminofor v ledce by pro me byla novinka - není to omyl a zámena s úsoprkama? Ovsem, kdysi jsem moh vést delsí rozhovor na tohle téma s jednim expertem od Osramu a na otázku, jestli bílé ledky jsou RGB nebo opravdu bílé mi rekl, ze existuje oboje; jak se té jen bílé dosahuje, na to ovsem rec neprisla, tak me ted napadá, ze by to mohlo být pomocí luminoforu. Ví nekdo? Je to skutecne tak?

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    c) integrovaný spínaný zdroj je ve(tšinou neuve(r(itelný bastl, zpravidla z poddimenzovaných souc(ástek
    Tuhle zkusenost v souvislosti s prehrátím jsem ovsem udelal i u úsporek. Nejvíc ze vseho tady svítím na od stropu visící pseudopetrolejku, jez ovsem na rozdíl od pravé petrolekjy v kosíku pod "horákem" nemá otvory na prúchod vzduchu, takze zárovka se chladí prakticky jen vyzarováním. Tak mi v ní taky zádná úsporka nevydrzelya ani 1000 h, jak má vydrzet normální zárovka. Teprv kdyz jsem dal pryc sklenený cylindr, úsporka téhoz typu (i koupená soucasne) drzí uz nejakou tu tisícovku hodin. Predpokládám, ze v dúsledku prehrátí odchází predevsím zdroj v patici. Pravdepodobne nejslabsí bod budou elektrolytické kondenzátory, co se tam pouzívaj a co mívají uz od výrobce udanou dost vypovídající krivku závislosti zivotnosti na teplote.

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Co si mam jako laik predstavit pod "centralnim proudovym zdrojem"? To tahas po byte 12V?

LED okolo jadra mam na 12V s menicem nekde pod stropem (po 1,5 roce zatim bez problemu) a v kuchyni mam LED s menicem v sobe (vzhledem k cene doufam! v zivotnost 50 let nejmene). Vsechny LED jsem bral podle svitivosti, spotreba byla az na druhem miste.
    Uz jsem opakovane cetl vyjádrení, ze strídavý proud je vlastne zastaralá technologie daná dobou, jez neumela s dostatecnou efektivitou menit napetí jinak nez obycejným transformátorem. Dnes jsou elektronické menice uz tak levné, výkonné, úcinné a spolehlivé, ze pro transformátory predstavují váznou konkurenci. A tak se treba i u silnoproudých dálkových vedení s 50 resp. 60 Hz dnes tematizuje to, co se vzdycky resilo u vysokofrekvencních vedení, ze i tady kapacita a indukcnost zpúsobují citelné ztráty, takze je výhodnejsí prenáset napetí stejnosmerné. A v dúsledku to bude nejspís jednou vypadat tak, ze i doma budeme mít stejnosmerné napetí, at uz jednotné, co se bude az u spotrebice menit na potrebnou hodnotu nebo bude víc rozvodú pro rúzná napetí. Navíc budou mít precitlivelí jedinci mín dúvodú stezovat si na koprivku z elektrosmogu (kdo neví co to je, tak to je z anglictiny a je to smes elektrického koure a mlhy a produkují to predevsím kuráci elektrických cigaret ). Takze snad i soudruh Krizík coby vehlasný bojovník za práva stejnosmerných soustav prestane rotací v hrobe pohánet generátory a dostane se mu konecne zaslouzeného odpocinku.
    Naposledy upravil Mikus; 07.03.2014 v 04:40.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. zaruka zarovky a spol
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 56
    Poslední příspěvek: 09.04.2009, 13:58
  2. Casovy spinac zarovky
    Založil ybz3ek v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 26.01.2008, 11:42
  3. Trafo pro podhledove halogenove zarovky - napeti na sekundaru?
    Založil KtK v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 22.10.2007, 22:54
  4. Nejde instalovat
    Založil Michael_C v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.08.2006, 10:58
  5. Jaky zarovky nejmene hrejou ?
    Založil Commander v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 03.08.2005, 13:25

Klíčová slova k tématu